reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Kurczę aż ja powoli mam ochotę na małego bezalkoholowego :-D
Teraz mi smaka robicie na szparagi :-( ale jeszcze drogie są, tak samo jak kalafior.. o i kapustkę duszoną bym zjadła :-D ehh... ale musi to jeszcze trochę zrobić się tańsze ;-)

reklama
marys tansze nie będą ;-) zaraz koniec sezonu... chociaz może przez pogodę skoro się później zaczął to może i później skończy? nie wiem

a jakby ktosia chciała, to polecam z tego przepisu - ja sobie robię wersję bez szynki i też jest pycha, a cała moja rodzina lubi z mięchem, z białymi szparagami też jest bardzo dobre, nie muszą być zielone
Szparagi w cieście francuskim - ugotuj.to
to w sumie jest droższa zabawa, bo szynka dojrzewająca jest droga, ale raz do roku można ;-)
poza tym polecam jeszcze z makaronem świderkami i orzechami włoskimi - pyyycha!!!
tylko teraz przepisu nei mam, bo pożyczyłam książkę kucharską kumplowi i mi jeszcze nie oddał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a i jeszcze dziś gadałam z księgową ode mnie z "etatu" - więc w zusie jeszcze nic nie wiedzą, nie mają żadnych wytycznych, ja w tej chwili jestem na 100% macierzyńskim, jak wejdą przepisy to będą mi korygować... mam nadzieję że wejdą szybko, to te 5 dni maja nie odczuję "korekty"
oby za czerwiec było już normalnie 80%

Ostatnia edycja:
A ja nigdy nie jadłam szparagów:eek: Poważnie. Czas może byłby spróbować? W koncu kiedyś musi być ten pierwszy raz:-)

No i dzien zleciał. Zaraz muszę dac pszczołom kolację, pomyć je itp, a ja nic nie zrobiłam:confused2: Kurka, no!
Mąż mój dzisiaj w nocy wróci bo ma służbę. Botwinka dla niego się dogotowuje, a mnie sąsiadka przyniosła placki ziemniaczane. Fajna mam sąsiadkę, nie? :-) Naprzeciw mnie mieszka z mężem, mją 76 i 81lat:cool2:, nie mają swoich dzieci to rozpieszczają moje i przy okazji mnie:rofl2:
ładnie ja sie odzywiam- fryty, palcki, arbuz, truskawki i podpiwek:-D. Ciekawa jestem ile juz przytyłam:sorry:. Dwa tygodnie temu miałam +13,5. Ale od kilku dni jestem mocno spuchnięta.

Robaczku - no niestety minęła ta fajna data 06.06 . Ty przynajmniej już Hubiego na brzuszku masz a ja Jasia w brzuszku jeszcze . Fajnie się czyta o tym kangurowaniu . Jak dorwę mego dzidziusia to też spróbuję :-)
Dmuchawcu - ja też szparagów nie jadłam . Jakoś mi się wydaje ,że nie będą mi smakowały :tak:

Byliśmy na spacerku z psem . Ledwo doszłam do domu . Plamię dalej . Mąż się denerwuje , że lekarz mi krzywdę zrobił ;-). Mecz zaraz będzie . Orły do boju !!!!

fajnych sąsiadów macie :-D
dmuchawcu koniecznie skuś sie na szparagi, jak będziesz kupować, to raczej grube niż cienkie, ale nie popękane
tylko się potem w toalecie nie zdziw ;-)
u jakiejś połowy ludzi, szparagi zmieniają zapach moczu i nie wszyscy to wyczuwają, można mieć zmieniony zapach i nie czuć tego ;-)
my z mężem należymy do obu grup "szczęściarzy" - nie dość że mocz nam się zmienia to jeszcze to czujemy :-(
ale szparagi to i tak chyba moje ulubione warzywa :-D

mama ewa - dobrze zrobione są po prostu pyszne i bardzo zdrowe

MatkaEwa- ufff...ciesze się, że nie jestem jedyna:tak::-D Ale ja na pewno spróbuję. Uwielbiam kalafiora więc może i szparagi mi posmakują.

Fioletowa- a do czego jeszcze sie je przyrządza? Może niedzielny obiadek będzie ze szparagami?

Dzięki fioletowej mamy zdjęcie Gabrysia ISIS :-D

Ps. Ja też nie jadłam szparagów ;-)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 50
Tez nigdy szparagow nie jadlam, w sumie od jakiegos czasu sie na nie czaje, ale sama nie wiem jak przyrzadzic i jakie kupic. A wlasni slyszalam, ze siuski po niech pachna inaczej.

Dzis caly dzien brzuch mi sie spina, doslownie co chwile, ale tylko czasem odczuwam to jakos mocniej. Myslicie, ze to skurcze moga byc??a przy tym parcie na szyjke:confused2: nie wiem co o tym myslec. Wezme moze ciepla kapiel

one pasują do wszystkiego - mięso, ryby, zapiekanki, do makaronu
ja szukam przepisów na ugotuj.to - tam jest multum i można sobie coś znaleźć, czy to zupa, czy po prostu z wody z sosem holenderskim...

dostałam smsa od Isis, oni może w niedzielę już wyjdą [o ile mały nie dostanie żółtaczki] ogólnie czują się dobrze, Isis karmi piersią i dokarmia butlą, bo jeszcze ma mało pokarmu
macie wszystkie pozdrowienia od niej :-D

wrzucę na kulinarny wątek kilka linków z przepisami na szparagi :-D

reklama
Do góry