reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Gosiak - to jest tak: najpierw krokodylek rozwierajacy nasze kobiece sprawy, taki wziernik wkłada i stara się dostać głębiej żeby pęcherz z wodami zobaczyć. Jak szyjka zamknięta albo zaczopowana to nie robią na siłę nic. Nieprzyjemne to badanie, ale dziś się rozluzniłam i jakoś poszło.

reklama
julix - dziekuje, rzeczywiscie malo przyjemne wydaje sie to badanie i pewnie go nie zaznam, ale lepiej wiedziec :tak:

Maly jakis dzis spokojny, oby wszystko bylo oki, jeszcze 2,5 godzinki i wizytuje

Boniu, dziewczyny u nas jest takie ciężkie powietrze, że masakra. Słonko od rana przygrzewa, czuję się jakby mnie ktoś w głowę walnął. Bedzie burza, czy co? Od rana nic nie zrobiłam, nogi mam juz jak balony , nie moge ich w kapcie włożyć:baffled:

Wróciłam
divers2345.gif
, nadrobiłam, obiad zjadłam, także teraz na spokojnie mogę napisać coś nieco...

paulus super, że jesteście już w domu - teraz na pewno szybciej nabierzesz sił, ale życzę Ci też cierpliwości i wytrwałości - bo opanować trójeczkę dzieciaczków to naprawdę nie lada wyczyn
divers2278.gif

Isis Ty tez od rana na obrotach - ja także. Ostatnio w Tesco w kasie tylko z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży, inwalidów facet kupował przede mną piwo - oczywiście kasjerka bez słowa nabiła rachunek - ja nawet sobie nerwów nie szarpałam, bo i po co - ale to już jest naprawdę nie na miejscu.

Natis super, że dzisiaj mogłaś troszeczkę więcej pospać. Mam nadzieję, że wkrótce sytuacja się unormuje, a Ty będziesz częściej z nami - bo brakuje tu Ciebie
divers2278.gif

Robaczku
życzę Wam szybkciego wyjścia do domu! Super, że masz takie nastawienie co do karmienia piersią, ja uważam, że chcieć to móc- także trzymam kciuki za powodzenie! Kochana, super, że wolny czas poświęcasz nam i piszesz!
divers2278.gif

anilek udanej wizyty u diabetologa i miłych pogaduch!

kari trzymam kciuki, żeby akcja jednak sama się rozkręciła - rozumiem Twoje zniecierpliwienie, ale nie denerwuj się tym , że jesteś chwilę po terminie, bo to i tak nic nie da. Szkoda Twoich nerwów. Co do sytuacji ze ślubem, to rozumiem bardzo dobrze, bo u mnie podobnie, ale ja zostawiłam to losowi.

Smile wyobrażam sobie miny tych kobitek stojących w kolejce w laboratorium - jak to się mówi nie pamięta wół jak cielęciem był przecież one też kiedys były w takiej sutuacji - ale szkoda słów, teraz najbardziej spieszy się tym, którzy mają dużo wolnego czasu.

Marys co to za koncert Wam się szykuje?
taniec1.gif
Koniecznie pochwal się co ładnego kupiłaś
pora_na_zdjecia.gif

Morena
super, że piszesz! To co napisałaś o cc - jak dla mnie na wagę złota, dzięki Ci
serducha_1.gif
Wow, 2,5 kg do wagi wyjściowej, no nieźle
uscisk1.gif
Trzymam kciuki za dobre wyniki Gabrysi!

anusiakanusia mam nadzieję, że zgrubienie to nic poważnego - a zdjęcie rozłożyło mnie na łopatki - super!

gosiak ja też podziwiam nasze Czerwcówki, które maja już dzieciaczki te małe i te większe: Dmuchawiec, anilek, MatkaEwa, paulus i resztę - naprawdę trzeba być dobrze zorganizowanym, niezwykle silnym psychicznie i fizycznie, żeby ogranąć wszystko co za tym idzie: dzieci, szkoła, prace domowe, wywiadówki, obiady, sprzątanie, gotowanie, pranie, dom, ogród, no i jeszcze praca, bo u nas sporo pracujących - wielki szacun Dziewczyny! I macie jeszcze czas na forum! Mam nadzieję, że jak też kiedyś będę taką matką -kobietą.

jullix dobrze, że sprawdziłas to na IP.

Minnie
czyżbyś i Ty miała syndrom wicia gniazda? Ja też zauważyłam u siebie te symptony, z tym że za okna się nie biorę.

Nika o co pytał anestezjolog?

Ależ pojadłam, jak bąk. Odpocznę chwile i biorę się Uwaga! za pakowanie torby, tak, tak, najwyższa pora, bo chyba już tylko ja zostałam jak ta sierota bez torby spakowanej - także plan na dzisiaj to spakować torbę, dokończyć porządkowanie szafy. Dzisiaj dokupiłam rzeczy kosmetyczno-apteczne, kapcie, pieluszki, no i torbę
radocha2.gif

Dmuchawcu, Marys U nas właśnie lunęło tak , że szok, a najgorsze, ż etaka pogoda ma się utrzymywać przez najbliższy tydzień
wsciekly3.gif
Jutro z rana musze wstawic ostatnie pranie z ciuszków dla Maluszka, dzisiaj i tak już nie wyschnie, a chcę odrazu poprasować. Ooo i jeszcze grzmi porządnie, oby poszło bokiem.

Dziewczyny,mam jeszcze pytanie techniczne - pakujecie się w jedną torbę, czy macie osobne torby dla siebie i dla Maluszków. Napewno wykorzystam patent z pakowaniem ubranek dla dziecka w torebki jednorazowe, jako komplety.

Marys Ty to masz się dobrze - takie koncerty zupełnie za free:-D Ja ostatnie 3 lata z rzędu wizytowałam na Bemowie na AC/DC, Iron Maiden i Metallice. W tym roku odpuszczam - z wiadomego względu.. no i na szczęście nie gra żadna gwiazda, której było by mi żal :-D

Pogody na koncert nie zazdroszczę.. tak tragicznie jeszcze w czerwcu nie było - pamiętam, że raz padało, ale było ciepło, a dwa razy było sympatycznie i słonecznie

Ostatnia edycja:
Kochane juz na pewno niedlugo pogoda sie u Was poprawi :-D ja poki co ciesze sie 17 stopniami , a uwierzcie mi, ze to rzadko sie zdarza i o dziwo(odpukac) na nastepne 10 dni tez tak pokazuja. Nadzieje, mam ze tak pozostanie, ale nie łudzę sie zbytnio. DLatego przemawiam do Tymka, aby wychodzil póki pogoda jest :-)
Fajnie miec koncert pod oknami :-) tu tylko "angielskie dzieci" graja na nerwach :cool:

Ja na pogode zbytnio nei narzekam. Najgorsze są takie dni kiedy pzez cały dzień sie zbiera na deszcz i jest duszno. U nas póki co jest cieplutko, upalnie wręcz. Wzcoraj było super-26 stopni i chwilowy przelotny deszczyk. Dzisiaj tez juz padało- rzęśiście, ale krótko:tak: Po deszczu od razu mi ulzyło. I znów słoneczko mocno świeci.
Własnie ze sklepu wróciłyśmy. Kupiłam młodych ziemniaczków i będa dziś placki ziemniaczane:tak:

reklama
Mały wyraźnie zszedł niżej . Ruchy poniżej pępka czuję . Może on wyjdzie bez skurczów ;-).
Robaczku - cieszę się , że produkcja ruszyła pełną parą i Mały zassał porządnie . teraz to Was już puszczą do domku .
Mikoto - Ty tez będziesz taką zorganizowaną mamusią - masz predyspozycje wrodzone :tak:
Anusia - zdjęcie sielskie anielskie :tak:
Dmuchawcu - ja z bólem głowy się zmagam dziś przez ta pogodę dziadowską .

Do góry