reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Ja kochane na dwa slowa o sobie...
Niestety rosnie mlodemu bilirubina i zostajemy jeszcze w szpitalu:-( jutro decyzja czy lampy czy wychodzimy wiec baaaardzo prosze o magiczne kcikui.
Zoltaczka sprawia <ze mlody jest senny i prawie caly czas spi bylo by fajnie gdyby nie to ze mi cyckipekaja od pokarmu no i mlody musijesc by zoltaczka sie nie poglebiala . obudzic go sie nie da:-( a ja siedze z laktatorem.
Ja juz na silach :-)

reklama
Xez - ja raczej tez nic nowego nie dodam ,bo mam x-lander XA , ale prowadzi sie super, jednym paluszkiem. CHoc sporo moich kolezanek ma wlasnie jedo, ale musty tez rewelacja, bo ogladalam rowniez (tylko tu cena mnie przerazila)

Jakis obiad wcisnelam, choc nie chetnie, jakos nie mam ostatnio wogole apetytu. Teraz nogi do gory i sie nie ruszam :-D

Robaczku
- kcuki zacisniete !

Kochane u mnie bez zmian :-(
Tu widzę wysyp rodzących :-p nawet nie jestem w stanie ogarnąć co u Was...
Może jutro mi coś powiedzą czy mam szanse na wyjście czy nie.

Dzisiaj zrobili mi usg dopplerowskie to może w końcu jutro jak przyjdzie mój lekarz to dowiem się ile mała waży.
W krwi i w moczu podobno nic mi nie wyszło to może mnie wypuszczą...

Xez trzymam kciuki za szybkie zabranie Oli ;-)
Palin co tam u Ciebie?

Która teraz szykuje się na porodówkę?

Palin, no czwartek tuż tuż, ale jak się okaże że będą jednak czekać, to ja będę leżeć w tym szpitalu i czekać nie wiadomo do kiedy :eek: to prawie tak jak czekanie na właściwy moment rodzenia :sorry:
xez szybko minie czas do połowy czerwca, tyle czekaliście to te kilka dni zleci szybciutko &&&& trzymamy ;-)

Dzisiaj mam dzień lenia, oczami bym dużo zrobiła ale chęci brak... Może jutro będzie lepszy dzionek na to.
Kręcę się i tylko myślę co tu dobrego podjadać...

RobaczekII trzymam kciuki za Wasze wyjście

Natisku a ten refluks czym się objawia? Pytam bo nie wiem a wydaje mi się że Majka ma coś nie ten teges bo 2-3 razy na dobę po zjedzeniu ''rzyga'' tzn mleko jej się cofa :/ w pt byłam u pediatry (ale nie mojej) i nic nie mówiła. Jutro idę ściągnąć szwy to przejdę się do mojej....

Xez trzymam kciuki za szybkie zabranie Oli do domku. Ja mam Wózki dziecięce BEBETTO - Producent wózków dziecięcych solaris b w kolorze 268 i gondolka nie jest czarna tylko hm grafitowa (?) ale wózeczek prowadzi się rewelacyjnie.

Robaczku kciuki za szybkie wyjście do domku. Majka była żółta jak wychodziła ale bierze wit E i już jej schodzi na szczęście :)

Mamawiki- refluks żołądkowy to właśnie cofanie się pokarmu. Lenka o dziwo nie ulewa mocno, raz ulała mocno, że była do przebrania, a tak to rzadko poleci jej kilka kropli mleczka po policzku. Jak byłyśmy w szpitalu to miała postawione 3 diagnozy zapalenia płuc. Jedno wlasnie zachłystowe. Zrobili jej usg jamy brzusznej i wszystko było ok, jedynie wyszło właśnie zarzucanie pokarmu z żołądka do przelyku. Na tej podstawie podtrzymali tezę zachłystowego zapalenia płuc. Ulewanie, wymiotowanie to właśnie refluks. Leczy się go podając np. Bebilon Nutriton - zageszczacz pokarmu. Dodaje się go do mleczka i powoduje on, że mleko jest 'cięższe' i nie wraca do przelyku. Lenka mało ulewala, więc ciężko mi mówić o efektach. U nas jest problem z krztuszeniem się podczas jedzenia. Na krztuszenie się nie działa.
Refluks porobno mija ok3 m-ca, ale do tego czasu trzeba bardzo uważać.

reklama
Do góry