reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dziewczyny - pocieszyłyście mnie naprawdę, bo myślałam, że tylko ja tak źle sypiam.

Isis - mnie też mdłości wykonczają, od 12 w południe do nocy - bez przerwy. Rano 3-4 godz. jest w miarę ok.

Co do jedzenia to nadal mam mega apetyt, zjadam normalnie za 3. Przytyłam już nieźle, pewnie powtórzę sytuację z córką +35kg.
Ale przy tym się nie objadam, po prostu mam takie ssanie w żołądku co chwilę, że muszę zjeść - bo jak nie zjem to zwymiotuję. I tak w kółko...

reklama
Isis mi na zaparcia pomaga bardzo błonnik. Kupujesz w aptece albo w sklepie ze zdrową żywnością taki najzwyklejszy nawet w proszku i wcinasz z tym co lubisz. Na mnie działa rewelacyjnie i szybko.

Ja też nie mam ochoty na słodycze, nawet herbatę dużo mniej słodzę. Od kilku dni chodziła za mną kapusta kiszona. Wystarczyło powiedzieć, że dzidzia w drodze a teściowa spod ziemi wyczarowała ostatni słój kapusty z zeszłego roku więc teraz się objadam. Dzisiaj do obiadku też będzie. I na deser.

natis ja mdłości nie czuję tylko jak mam coś w ustach, a tak to non stop... a przecież nie mogę ciągle jesć... ech niech się skończą już te mdłosci - ja proszę o drugi trymestr już

A ja od 3 dni mam spokój od mdłości. Baaaa nawet od wzdęć. I zamiast się cieszyć, to ja się boję. Bo nagle przestałam czuć, że jestem w ciąży. Mój mi mówi bym zadzwoniła do lekarza, ale nie chce panikować i usłyszeć to niech się Pani cieszy, że przeszły.

Dziewczyny, a powiedzcie mi czy wy bierzecie jakieś witaminki czy tylko sam kwas foliowy??? Ja biorę Femibion Natal Classic (zostało mi jeszcze parę tabletek, bo brałam je również w czasie starań o dzidzię) i tam jest 800mcg kwasu foliowego (to jest 0,4 czy 0,8 mg???) czy to wystarczy czy brać dodatkowo jeszcze?

Ja na razie tylko kwas foliowy biorę i w tym leku co mi lekarz polecił jest 0,4mg kwasu foliowego więc Twojej dawki na pewno wystarczy.

Ale akcja. Koło mojego biurowca chyba coś sie pali bo właśnie podjechały 3 jednostki straży pożarnej, karetka i straż miejska. Robi się zbiegowisko.

ja dopiero w czwartek ide potwierdzic ciaże z wyliczen wynika ze to 5 tydzien i narazie nei mam zadnych objawow typu mdlosci a wy tu wszyetki sie meczycie i sie zastanawiam czy u mnei w takim wypadku wszystko ok.

Królowa - pocieszyłaś mnie, bo się już zastanawiałam czy to normalne, że spać nie mogę. Teraz chętnie bym się położyła i przespała te cholerne mdłości, ale córcia zaraz ze szkoły wraca, a ja nawet obiadu nie mam.

Agacia - ja to już mam spory brzuszek, nie zapinam się w spodnie, wyciągnęłam już wczoraj ciążowe. Na oko już widać, że w ciąży jestem, bez przyglądania się :)
Mi z dnia na dzien wywalilo brzusio :/ Mieszcze się w swoje spodnie ale już przeglądam all za spodniami :)

Dziewczyny - pocieszyłyście mnie naprawdę, bo myślałam, że tylko ja tak źle sypiam.

Isis - mnie też mdłości wykonczają, od 12 w południe do nocy - bez przerwy. Rano 3-4 godz. jest w miarę ok.

Co do jedzenia to nadal mam mega apetyt, zjadam normalnie za 3. Przytyłam już nieźle, pewnie powtórzę sytuację z córką +35kg.
Ale przy tym się nie objadam, po prostu mam takie ssanie w żołądku co chwilę, że muszę zjeść - bo jak nie zjem to zwymiotuję. I tak w kółko...
Jesli mozna wiedziec to ile masz juz na plusie? Ja z Wiki 22,5kg przytyłam. Sypianie.. masakra :/ Wstaje z dwa razy do Małej i jeszcze z 4 razy na siusiu :/

A ja od 3 dni mam spokój od mdłości. Baaaa nawet od wzdęć. I zamiast się cieszyć, to ja się boję. Bo nagle przestałam czuć, że jestem w ciąży. Mój mi mówi bym zadzwoniła do lekarza, ale nie chce panikować i usłyszeć to niech się Pani cieszy, że przeszły.
Objawy mogą jeszcze wrócic. Mi mineły, a teraz wróciły znowu. Dzisiaj rano jeszcze nic nie zjadlam i nie wypiłam a i tak spotkałam sie z muszla :/

ja dopiero w czwartek ide potwierdzic ciaże z wyliczen wynika ze to 5 tydzien i narazie nei mam zadnych objawow typu mdlosci a wy tu wszyetki sie meczycie i sie zastanawiam czy u mnei w takim wypadku wszystko ok.
Brakiem objawów ciesz się :)

Dzisiaj z cora bylam przekuc jej uszy bo chciala. Przy pierwszym płacz... drugiego nie chciala musialam tłumaczyc i tlumaczyc aż mała mówi: SZYBKO. Nastawiła ucho i pach jest :) Teraz chodzi dumna :)

Apropo wstawania w nocy. Dzisiaj jak wstawalam za kazdym razem kręciło mi się w głowie :/ Masakra jakaś

reklama
mama_wiki - nie wiem ile przytyłam, bo pół roku temu popsułam wagę /albo wykończyłam baterie/ i do dziś nie działa. U gina w 6 tyg. ważyłam 63kg, teraz pewnie z 3kg więcej. Za tydzień się zważę. Myślę, że będę przodować w naszej grupie ;-).

Do góry