reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam się i ja, wszystkiego naj w nasze święto mamusie

fioletowa- trzymam kciuki, Ty dziś masz takie podwójne święto

marcysiowa- w szpitalu czas się włączę ale masz pewność że nic złego się dziać nie powinno

kari- mnie Nina wczoraj tak w żołądek kopała, że musiałam do sypialni miskę przynieść bo oprócz maga zgagi bałam się że pojawi się mały bełcik
dmuchawcu- jak tam po nocy z mężem? podziałaliście coś:-D

palin-
ja trochę nie zorientowana, na ile Twój Aro wyjeżdża?

Ja wczoraj też miałam udany dzień a to za sprawą piasku do piaskownicy, okazało się że wszędzie jest tylko taki budowlany, najbliższy skład gdzie udało sie go zaleście był 50 km. dalej więc za sam dowoź zapłaciła bym fortunę, a na allegro 20kg. piasku z dostawą to koszt 20 zł, a ja jak obliczył mój brat(informatyk) do dwóch piaskownic potrzebuje ok.800 kg. Powiedziałam to drugiemu bratu, a on ( geolog) powiedział że 2 km. od domu jest taki piaskiem, zaczął tłumaczyć że to jeszcze polodowcowy, pojechaliśmy tam, on wkopał się w ziemię i jest żółciutki piasek, wczoraj zrobiłam 2 kursy jeszcze jakieś 4 i zapełnię nasze piaskownice:-D

reklama
Dzień dobry

Ja tylko na chwilkę - daję znać, że na nas pełnia też nie zadziałała. Teraz już niech Mikołaj siedzi do czerwca.

Dzika - Aro wraca najwcześniej 24-28 czerwca. Potem będzie kilka dni, ale od 1 lipca najprawdopodobniej znów na miesiąc wyjedzie...
:-(

Będziemy korzystać jeszcze z tego czasu, co nam zostało. Odezwę się pod wieczór.

Trzymajcie się.

I Wszystkiego najlepszego Mamuśki ;-)

Wszystkiego najlepszego Mamusie !!!:-)

Sól fizjologiczna pomogła :) oczko wygląda już duuuużo lepiej...
Ehh w ciąży na końcu już marudziłam,że mi cieżko i niewygodnie... teraz jak już Wojtuś jest z nami to jestem szczęśliwa ale ciągle w stresie, że coś się dzieje... już chyba nie będzie inaczej :)

Palin ogromnie współczuje rozłąki z mężem w takim czasie :( ale dacie radę :-) Mój jest ze mną i pomaga, przewija, czyści pępuszek i chwilami mam wrażenie, że jakby go nie było przy nas cały czas to byłabym bardziej spięta i ogarnięta a tak ciągle panikuje ;-)

Marcysiowa szpitale są okropne, ja byłam wściekła, że na własne życzenie dałam się zamknąć w szpitalu... a na drugi dzień się okazało, że poród zaczął się u mnie tak szybko i był tak ekspresowy, że z domu chyba bym nie dojechała ;-) Przynajmniej jak się coś będzie działo to jesteś bezpieczniejsza...

Wszystkiego Najlepszego Mamusiom !!! I tym z dzieciaczkami przy boku i w brzuszkach - bo od dwóch kresek jesteśmy Mamusiami :)

Lubię to święto :) Za dwie godzinki jedziemy do naszego synusia i już nie mogś doczekać się całusków od niego :)

Fioletowa bardzo mocno zaciskam kciuki i jak tylko będziesz mogła skrobnąć - z niecierpliwością czekam ! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Palin chłoń każdą chwilę z Aro by siedziała w Tobie jak najdłużej. I tulę już Cię

Dzika, to ja czekam i czekam tak na piasek do mojego mini ogródka. Znajomy miał przywieźć... włoszczyzna rośnie w misce ...

Sembo, mam nadzieję, że w końcu masz córunie po drugiej stronie brzuszka. nie ludzkie, że tak Cię przetrzymuję ..:/

Wisieńka Marcysiowa cóż Wam powiedzieć, dużo cierpliwości. Kciuki zaciskam i co wejście na bb to sprawdzam w hotach czy nie ma wieści od Was.

Kari, cierpliwości ! Aczkolwiek mi powoli też już jej brak. Od jutro zabieram się za mega porządki, zwłaszcza mycie okien :) Ale i tak dzieciaczki wyjdą pewnie wtedy kiedy stwierdzą że to czas ...

Smile,
nie przejmuj się co jak wygląda, nie wyobrażaj sobie nic jak będzie bo nie będzie miało to znaczenia :) Dopadają Cię hormony, adrenalina i myślisz tylko by urodzić a nie gdzie i na czym :)

Betty, może ściągnij sobie inną przeglądarkę na tel , mój S poleca UC Browser - może to pomoże. Też ma nokie i nie ma problemów ze stronami. Ja mam samsunga i korzystam z dolphina

My na obiadek wprosiliśmy się do teściów a na kawkę do mamy. Trzeba i te nasze mamusie poodwiedzać przy tym naszym święcie.

Na razie jeszcze w łóżku :)

Słucham wciaż mojego brzuszka - skurcze są ale takie wciąż przepowiadające aczkolwiek w nocy miałam takiego, że mnie zbudził :) Nadzieja jest :) Jejciu jak na nie lubię czekać :)

Łóżeczko Huberta ma już lokatora - spał w nim kot :/ Dobrze, że przewidziałam i zakryłam kocem. Muszę go oduczyć wskakiwania do łóżeczka.

Witam :)

Na początku wszystkiego najlepszego wspaniałe mamusie. Oby spełniły się wszystkie wasze marzenia!!!!

Fioletowa za Ciebie kochana trzymam mocno kciuki:tak:
Sembo mam nadzieję, że już tulisz córeczkę :)
Kari :( Kochana u mnie nocka taka sama jak u Ciebie. Jestem wykończona i fizycznie i psychicznie. Teraz leżę i nie mam sił głowy podnieść z poduszki. Wczoraj przez ten ból żeber przepłakałam cały wieczór. Mam dosyć i od wtorku zabieram się za przyśpieszanie. Julię urodziłam 3tyg przed terminem i teraz wypróbuje to samo. Może się uda:tak:
Agacia dużo zdrówka. Oby do czwartku przeszło:tak: U mnie tylko katar został :(

WItam,
WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA MAMUSIEK!!!! TYCH ROZPAKOWANYCH I W STANIE 2W1!!!

Zaraz bede dzwonic do swojej mamuski z zyczeniami u Was ok 10 wiec na pewno nie spi i przygotowuje sie na odwiedziny dzis :tak:
Fioletowa - kciuki zacisniete za Ciebie, Filipka i Arturka
Sembo - caly czas mysle o Was!
Palin - tule mocno, ale jak Betty napisala Aro z pewnoscia bardziej to przezywa. Dacie rade Kochani!
RObaczku - tez chce juz jakis skurczy...wczoraj brzuch stawial sie czesciej niz zwykle, ale pol dnia w ruchu i bez magnezu drugi dzien, wiec to moze przez to.

Dzis jak na razie spokoj, ale wybieramy sie znowu na pchli targ, wiec 2 godzinki chodzenia jak nic. U nas wielkie poszukiania. Slubny gral wczoraj na konsoli i jak zwykle do tego sciagnal obraczke i przepadla:sorry2:Zawsze kladl na lawie a tu nie ma...
Drugi dzien ze slonce pod rzad , az sie wierzyc nie chce:rofl2:...ale od jutro pewnie norma.
Zycze udanaego mamusiowego dnia , lece sniadanie robic :-D

Ja za chwilę jadę do mamusi na obiadek, więc mnie cały dzionek nie będzie. Upiekłam tort tiramisu, więc cukry pewnie znów będą za duże... Ale co tam- w końcu mam dziś potrójne święto!!!;-)

Jeszcze raz kciuki za fioletową: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pa!:happy2:

Kochane pisze z teł wiec z góry przepraszam, ze nie odpisuje. Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze dla nas wszystkich. Noc u mnie ciezka :-( Tosia ciągle kaszlala, mam nadzieje ze to incydentalne, bo teraz jest dobrze. A o 6 obudziły mnie skurcze ... Miałam cykora, były co ok 12-15 minut przez ok 3 godziny, juz zaczęłam się powoli szykować , ale przeszły, zobaczymy jak się sytuacja później rozwinie bo mnie tak dziwnie cmi:confused: ja nie chce jeszcze dzisiaj rodzic !!!

Kochane mam do Was prośbę o pomoc. Od zeszłego wtorku do piątku byłam w szpitalu. Wyszłam w piątek. Dostałam zwolnienie przy wypisie, które jest od 21.05-07.06. Kiedy mam je dostarczyć do pracodawcy ? Pytam bo to moje pierwsze zwolneienie w życu więc nie wiem nic :crazy:

reklama
Do góry