reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej hej.
Mnie pełnia nie rusza więc ja na pewno się nie piszę. Za to umieram z bólu żeber, mam zawaloną noc dzięki temu, boli do tego stopnia że nie śpię, a w pionowej pozycji wcale lepiej nie jest, siedzę-boli, leżę-boli jak cholera, chodzę- też boli ale jak jestem czymś zajęta to mniej zwracam uwagę. Nie wiem kiedy to dziecko zechce zejsc niżej i choćby sie przygotowac do wyjscia na swiat ale mam dość. Juz jestem pewna ze przenosze. Jestem strasznie zmęczona, najchetniej bym poszla spac. Szkoda tylko ze nie ma co ze starszaczkiem moim zrobic... rano pomyslalam ze moze do przedszkola zaprowadze i odpoczne, ale przypomnialam sobie ze przeciez dzis sobota.......

reklama
dmuchawcu ja nigdy nie miałam na nic uczulenia (od tygodnia już to mam) :baffled:
biedna sembo też leżałam z Wojtusiem prawie 4 dni od odejścia wód zanim zrobili CC
paulunia bo może twój dzidziuś ma nóżki wyprostowane :-D

lecę robić szybką sałatkę i trochę się ogarnąć zanim goście przyjadą.. aaa kupiłam kinkiecik z malunkiem myszki jedzącej serek, jak zamontujemy to wstawię foto, ale powiem wam że słodki jest... :sorry:

Melduję, że torba zakupiona! Wietrzy się. zakupiłam również małe pieluszki jednorazowe, podkłady na łóżko dla mnie, papier toaletowy. Dziś spróbuję się spakować, żeby sprawdzić czego mi jeszcze brakuje. ;-):-D Powiem Wam, że jak włożyłam tę małą paczkę pieluch i podkłady i 2 rolki papieru, to pół walizy mam zajęte. :baffled: No nic. Wyprawa na 102!;-)

Witajcie :-D

U mnie dzisiaj pogoda jest do niczego... pochmurno, zimno i wygląda jakby miało zaraz padać :confused2: nic się nie chce ... Co do seksiku to udało mi się mojego m. już dwa razy nakręcić ale zobaczymy czy później też da radę ;-)

Fioletowa trzymaj się dzielnie, życzę Ci żeby te dni szybko minęły i żebyście wszyscy szybko byli w domku <tuli>
mama kubulki będzie dobrze, dasz radę :biggrin2:
Sembo biedactwo, trzymaj się, mam nadzieję że już nie długo córunia wynagrodzi Ci te bóle <tuli> :tak::-D
Palin
Super, że poszliście na kolacje, bardzo dobry pomysł miał Aro :-D
Kingusia współczuję Ci tych dolegliwości <tuli>
Dmuchawcu ja poproszę kawusię :biggrin2:kciuki za wizytę ;-)
Robaczku gratki 39tc!! :biggrin2::-D
Paulunia zdrówka życzę, żebyś szybko wyzdrowiała <tuli> :happy: mnie moja mała na szczęście nie kopie po żebrach, ale daje czadu po pęcherzu :baffled:

Zmykam prasować ciuchy, a potem ciuszki dla małej i może już troszkę spakuję :-p

Witam Kobietki:happy::happy::happy:,

ale u nas dzisiaj brzydko, zimno, a w dodatku wieje. Cieszę się, że nie ma upałów, ale nie takiej pogody oczekiwałam:no:.
Trochę się z Wiki nudzimy, M pojechał na działkę robić ogrodzenie, więc pewnie wróci wieczorem. Zabrał autko, a ja mimo pogody mam taką chęć na loda... chyba się uzależniłam:zawstydzona/y:
Kingusia, Matka Ewa ma rację, liście malin nie przyspieszają porodu, a jedynie wpływają na uelastycznienie szyjki macicy, co ułatwia jej rozwieranie podczas narodzin dziecka. Dzięki temu poród trwa krócej. Herbatka z liści malin wpływa też na jakość i ilość pokarmu.
Ale są też pewne przeciwwskazania, tu masz więcej informacji:

Młoda Mama, Młody Tata i Dziecko - Blog Rodzinny Parentingowy: Herbata z liści malin przed porodem

Eklerkaa, dziękujemy za wieści o Sembo, aby to się skończyło jak najszybciej, bo ją tam wykończą

Robaczku, gratki 39 tyg
a może zdradzisz, jak z tel odczytać ostatnie posty, bo mi się zawsze wyświetla pierwsza strona na wątku i nie wiem, jak przejść do ostatniej, żeby coś poczytać

Anilek, to zależy na jakich jest zasadach. Nigdy się nad tym tematem nie zagłębiałam, ale mój M ma działalność, ale jest na innych zasadach, szef mu płaci za urlop, w przypadku opieki to dostaje 2 tyg i szef płaci mu jak za zwykły urlop, ale dla porównania mój tata też jest na działalności i wiem, że jemu żaden urlop się nie należy, jedynie może na jakiś czas zawiesić działalność

Robaczku, Kingusia, u nas to raczej ja mam opory, a M to tylko czeka na znak - sygnał. Jak nie będzie innej opcji na przyśpieszenie, to będę musiała się jakoś przełamać.
Tylko, że teraz to bym chciała trafić do szpitala, jak będzie mój gin prowadzący czyli po 3.06, bo nie wiem, jak to z tymi moimi płytkami będzie:zawstydzona/y:

Życzę Wam udanego weekendu Kochane:happy:;-):happy:

Ostatnia edycja:
to co, zadna nie rodzi? nie powielicie majowek ktore szturmem w pelnie sie wypakowywaly? :-D czekam na wiesci! Jesli nie to chyba Fioletowa kolejna, na jutro, tak? A jak z wisienką?

Betty dzięki za link ;-)
Kari ja też myślałam że będzie wysyp porodów a tu nic :-p
Marys Ty też nie spakowana? Nie ładnie :-p

A mnie znowu zmuliło :baffled: już nie wiem co jeść żeby nie wymiotować :eek:
Wkurza mnie dzisiaj wszystko... na dodatek zapomniałam o połowie rzeczy jak byłam w sklepie :confused2: no trudno... drugi raz nie idę bo brzuch twardy...

reklama
Do góry