reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu, gratulacje, wreszcie się zebrałaś, chyba groźby pomogły:-D:-D:-D

Anilek, jutro Twoja kolej. Tylko się już nie migaj;-)

Marys, to jak już masz, te główne wątki, to jak wejdziesz w którykolwiek, to zaraz na górze (jak przewiniesz to na żółtym tle) masz napis "odpowiedz" , tylko musisz być zalogowana (logowanie masz na dole strony)

Ostatnia edycja:
reklama
Własnie położyłam się na łózeczko i odpoczywam czytając bb. Dzriś na obiadek były naleśniczki z dzemem truskawkowym, własnej roboty i z twarożkiem – pychota. Umyłam dwa okna bo już nie mogłam na nie patrzeć i zrobiłam pranie. Zatem teraz należy się chwila relaksu.
Ten 9 miesiąc zaczął się dla mnie koszmarnie, prawie cały czas mogłabym siedziec w kibelku, bo co chwilę mi się chce „pisiu”.

Palindromea super na pewno ten prezent od teściów leżaczek – bujaczek, potem pochwal się foto

martam&m zazdroszczę aniołka, ciekawe jakie to moje maleństwo będzie

CO do obaw porodowych z całego szeeeeeerokiego pakietu na pierwsze miejsce wskoczył ból po drugiej CC a zaraz za tym klasują się nie przespane noce i karmienie. No i sam pobyt w szpitalu bleh... :confused2:

Ja chyba mam to samo, ten ból jakoś zniose, ale samą obecnością w szpitalu jestem przerazona

MatkaEwa dobrze ze kurtka Wojtka się znalazła i mógł pojechać na te wycieczkę

Isis ja nie zabieram do Szpitala ani soli ani gazików do przemywania pępka ani butelki, jak będzie taka potrzeba to ktos mi podrzuci, jak bym chciała wszystko wziąć to nie wiem w ile toreb trzeba by było się spakować

Morena88 szybkiego powrotu do zdrówka

Natis zdrówka dla Ciebie i córuni

diguro witam, czwarta córeczka, ale będziesz miała potem pomoc w domowych sprawach z dziewczynami

dmuchawiec ja bardzo dawno temu tez się tak załatwiłam jak wywoływałam zdjęcia w Rossmanie, ze rozmiar był mniejszy niż powinien <tule> najważniejsze, ze torba już spakowana

RobaczekII fajnie, ze już w domku i udało się 2w1, teraz odpoczywaj

Własnie położyłam się na łózeczko i odpoczywam czytając bb. Dzriś na obiadek były naleśniczki z dzemem truskawkowym, własnej roboty i z twarożkiem – pychota. Umyłam dwa okna bo już nie mogłam na nie patrzeć i zrobiłam pranie. Zatem teraz należy się chwila relaksu.
Ten 9 miesiąc zaczął się dla mnie koszmarnie, prawie cały czas mogłabym siedziec w kibelku, bo co chwilę mi się chce „pisiu”.

Palindromea super na pewno ten prezent od teściów leżaczek – bujaczek, potem pochwal się foto

martam&m zazdroszczę aniołka, ciekawe jakie to moje maleństwo będzie

CO do obaw porodowych z całego szeeeeeerokiego pakietu na pierwsze miejsce wskoczył ból po drugiej CC a zaraz za tym klasują się nie przespane noce i karmienie. No i sam pobyt w szpitalu bleh... :confused2:

Ja chyba mam to samo, ten ból jakoś zniose, ale samą obecnością w szpitalu jestem przerazona

MatkaEwa dobrze ze kurtka Wojtka się znalazła i mógł pojechać na te wycieczkę

Isis ja nie zabieram do Szpitala ani soli ani gazików do przemywania pępka ani butelki, jak będzie taka potrzeba to ktos mi podrzuci, jak bym chciała wszystko wziąć to nie wiem w ile toreb trzeba by było się spakować

Morena88 szybkiego powrotu do zdrówka

Natis zdrówka dla Ciebie i córuni

diguro witam, czwarta córeczka, ale będziesz miała potem pomoc w domowych sprawach z dziewczynami

dmuchawiec ja bardzo dawno temu tez się tak załatwiłam jak wywoływałam zdjęcia w Rossmanie, ze rozmiar był mniejszy niż powinien <tule> najważniejsze, ze torba już spakowana

RobaczekII fajnie, ze już w domku i udało się 2w1, teraz odpoczywaj

witam wieczornie

sara dzięki tradycyjnie
laski jestem wykończona, dziś Adam musiał jechać do pracy, ja byłam w szpitalu o 9, a Artur już był po endoskopii
podobno się darł, krew mu poszła z nosa i wymiotował [podobno się zdarza] i w sumie się cieszę że nie zdążyłam
jak przyjechałam, to był masakrycznie zakręcony, gadał tak śmiesznie, jakby był napity lub naćpany, oglądaliśmy bajkę, to pytał o to czemu psy mają 4 łapy i co jedzą, a co jedzą koty, a myszy itp.
niestety dziś powypuszczali większość dzieci, więc młody jest trochę samotny tam, a będzie jeszcze gorzej, bo jutro wypisują ostatniego pięciolatka
mamy poumawiane na jutro odwiedziny wszystkich po kolei
po południu zaczął marudzić że chce już do domu i to mnie załamuje, on ma tam wytrzymać do wtorku
dziś po pożegnaniu, przybiegł i przytulił się do mnie ze smutną minką, prawie się poryczałam, odwróciłam się plecami, a on złapał mnie za rękę, odprowadził do windy, wsiadł by wcisnąć mi parter i wysiadł
ledwo się drzwi zamknęły a ja zaczęłam ryczeć
serio nie wiem, jak się z nim jutro pożegnam, wiedząc że w niedzielę do niego nie przyjadę i zobaczymy się dopiero w domu, wiem że to moje zmęczenie, wiem że to tylko diagnostyka, żadnych poważnych zabiegów, wiem, że jest z Adamem, ale po prostu dziś wysiadłam, marzę o tym żeby uchlać się jakimś winem, bo mam po prostu dość
mam nadzieję że ja z Filipem też wyjdę we wtorek

Fioletowa - dobrze ,ze mały już po tym wstrętnym badaniu . A wyniki czy jakaś diagnoza to kiedy ????

wstępne wyniki były od razu - wszystko jest ok, wyniki badań pobranej śluzówki dopiero za jakieś dwa tygodnie
testy alergiczne z pleców nic nie wykazały, tylko coś było na rękach, ale tego jeszcze lekarka nie widziała
zostaje nam ostatnie badanie - czyli ten rtg - w niedzielę ma mieć wieczorem lewatywę, być może drugą w poniedziałek a potem podany kontrast i rtg i we wtorek chyba drugie rtg

mi brzuch twardnieje, Filip się mało ruszał, aż do teraz, teraz jak usiadłam, to zaczął fikać porządnie

zaraz zmykam, bo nastąpiła mała zmiana planów i chyba zrobimy to tak, że sama pojadę w niedzielę do szpitala, w tym czasie mój tata zawiezie mamę do dziecięcego, zabierze Adama do mnie, Adam będzie ze mną przy cesarce, potem pojedzie do domu odpocząć, a popołudniu pojedzie do Artura
muszę się więc przepakować w jedną torbę i przygotować fotelik, żeby stał przy drzwiach gotowy do odbioru przez kogoś z rodziny

no i prania muszę jeszcze dziś ogarnąć, bo chłopaki nie mają w czym chodzić

listę uzupełniłam, w ramach relaksu, ale chwilowo nie ręczę za poprawność danych

witam nową mamusię - robi nam się naprawdę wątek wielodzietny ;-)
fajnie :-D

Przejrzałam bb-wątki. Padam na twarz. Wymyłam całą lodówę wraz z zamrażalnikiem, który jest NA DOLE, przy podłodze, nisko, w spodniej części lodówki... Rozumiecie mój ból? ;-) Wyczyn nie lada... Piłka plażowa mi TROCHĘ przeszkadzała. Coś sapało i stękało, ale to nie byłam ja... ;-) Potem wysprzątałam kuchnię, zrobiłam kolację. Wcześniej- jak wiecie- upolowałam walizkę w sklepie.

Uffff.....
Czuję się jakby mnie czołg przejechał... :no2::hmm:

Palin łóżeczko pierwsza klasa !! ;-)
Marys gratuluję 36tc !:-D
anusiakanusia ale ci zazdroszczę własnych 4 katów, obyś wytrwała jeszcze te kilka dni !!
anilek brawo !!! w końcu jakiś postęp w pakowaniu :-p:-p;-)
kingusia biedna ty moja, już końcówka, wytrzymaj jeszcze jakoś
dmuchawiec WRESZCIE !!! się uporałaś z tą torbą;-);-)

Maz powrocil JUPIIII:-D wreszcie ma sie do kogo odezwac :-D

Dmuchawiec - BRAWO!!!! jestescie gotowe
Robaczku - gratulacje, chwalcie sie chwalcie bo jest czym !
Betty, Marys - dziekuje za podpowiedz, bede z tym walczyc :tak:

Ide jakas kolacje zrobic, bo juz glodomor odzywa. No i pozwolilam sobie na szklaneczke 7up'a bo jak zobaczylam w sklepie to myslalam ze mi oczy wyjda na wierzch ;-)

Fioleciku trzymaj sie dzielnie. Dwa szpitale spadly Ci na kark Teraz musimy byc podzielne na dwoje dzieci. Tule i wspieram bo wiem ze to ciezkie chwile dla matki...

reklama
Mikoto, domek jest około 10letni do remontu jak dla nas bo widzimy go troche w innym stylu niż jest, ale ma duży potencjał, cena była konkurencyjna więc sie zdecydowaliśmy :) jako ze hobbistycznie fascynuje nas obydwoje dekoratorstwo wnętrz, to będziemy mieli pole do popisu. Ale z drugiej strony mozna go robić etapami, więc jak bedą pieniążki to sie bedzie robić :) i ma wielki choć strasznie zapuszczony ogród ;)

..a jak go ogarniemy to na przyszły rok zapraszamy na zjazd BB czerwcowek na grupowe pierwsze urodziny naszych maluszkow! Wawa w miarę w centrum kraju więc nie bedzie wymówek dla żadnej!! :D

Fioletowa, oj biednusia jesteś :( tule, obyscie wszyscy jak najszybciej do domku wrócili z tych szpitali!

Dmuchawcu, wreszcie jest torba! Ja tez długo sie zbieralam ;)

co z Sembo!? Martwię sie..

Ostatnia edycja:
Do góry