reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Kochane wrzuciłam info na lekarski. Jutro idę do szpitala ale tak naprawdę nie wiem jeszcze co będzie. Musze teraz wszystko ogarnąc i przygotować a jestem w proszku..Do której mogę napisać smska?? Napiszcie numer na Pw proszę...
Jej jakie mam nerwy

mama wikusi GRatulacje

reklama
Dziewczyny, melduję się tylko - śledzę Hoty, gratulacje mamawikusi!

Niedawno wróciłam od rodziców, załatwiłam jedną z ważniejszych spraw - brukarze już u nas, zdążyłam jeszcze zgłosić awarię internetu i zjeść obiad, teraz muszę ogarnać chałupę, bo wczoraj jak elewacyjni skończyli, to z balkonów mi nanosili, także odpalam odkurzacz. Aaa i ja też muszę do denstysty umówić wizytę - dobrze, że przypomniałyście, zaraz dzwonię i odhaczam kolejną rzecz na liście spraw do załatwienia. Widzę, że mamy nowy wątek 4 kąty... ja też mam nadzieję, że i ja pochwalę się swoim, jak tylko taki zorganizuję. Uporam się z najpilniejszym na dzisiaj i jak się wyrobię przed wieczorem to wrzucę na zakupowy moje łupy - kilka ciuszków dla Maluszka.

Przepraszam, że nie napiszę każdej z Was osobna, obiecuję poprawę, buziaki!

Zadzwonilam do meza zeby na jutro wolne poprosil. Mysle, ze jak jutro bedzie w domu to da mi to bezpieczenstwo, nawet jesli falszywy alarm to chyba tego potrzebuje.

Teri to u mnie tak jest, ze dwie nocki budzilam sie z takim bolem jak na okres. Nawet dzis w nocy szlam na siku i tez mnie tak bolalo. No i dzis ta wydzielina doszla i brzuch pobolewa. Od czasu do czasu twardnieje. I chyba zaczynaja mnie plecy pobolewac, wiec nastawiam sie na porod. Z chwili na chwile czuje sie inaczej, glodna jak wilk ale jak chce cos zjesc to mnie mdli, jest jakos tak dziwnie i juz sama nie wiem czy az tak sie nakrecilam, ze to w glowie u mnie czy naprawde. Ok nie truje juz wam o tym co czuje, tylko ide zrobie jesc dzieciom, sama moze cos zjem a jak cos sie bedzie dzialo to napisze juz konkretnie. Jak nie na forum to do sary, mam numer:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wrocilam,
zlazilam sie jak nie wiem i w sumie nic nie kupilma...na smoczki byla promocja wiec przebrane byly i zostaly tylko typowo dziewczece....
Trudno zamowie na ebay'u :-D - a chcialam juz wszystko miec...
2 godziny na nogach a ja stop i krzyza juz nie czuje ;-)

Lece zrobic obiad, wyjsc z psem i potem Was nadrobie :tak:

Paulus, Wisieńka no ładnie! Jak Wy dzisiaj urodzicie to będzie najbardziej owocny dzień na BB. Powodzenia kobiety!

Ja się tak wku.... dzisiaj, że szkoda gadać!! Dobrze, że się okazało, że uwaga uwaga w Urzędzie Skarbowym pracują ludzie :szok: i to sam naczelnik (tak dobrze czytacie). Dobrze, że Feliks się rusza bo też bym pewnie do rodzących dołączyła :wściekła/y:

Lecę dalej sprawy załatwiać do banku i do pracy (bleh...)

OOO Dziewczyny, kciuki zaciskam za porody, które jak widać szykują się pełną parą! :) Wygląda na to, że chłopcy stwierdzili, że same dziewczynki rodzić sie nie mogą :D

natis: dobrze, że jesteście pod dobrą opieką. Oby was szybko wyleczyli i puścili do domu!
paulus: ja też jestem w 3 ciąży i nie pamiętam czopa.:no: W pierwszej ciąży to nawet skurczy przepowiadających nie miałam. Wody odeszły dopiero na porodówce, a ja myślałam, że się zsikałam (sorry za obrazowe ujęcie tematu ;-)) czekamy na dalsze wieści
emka: gdzieś ty się podziewała tyle czasu? Ani tu ani na CPP Cię nie widziałam... Co słychać? Jak cukry?
mamawikusi: G R A T U L A C J E!!! Majka witaj!!!!
wisieńka: jeszcze nie weszłam na lekarski, ale już trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
mikoto: a co dziś tak bez obrazków? ;-)

Ja dziś wstawiłam pierwsze dzidziolkowe pranie: pościel i pieluchy. :-) Jutro mąż przywiezie łóżeczko, więc będę mogła zacząć szykowanie Adasiowego kącika. Torba nie spakowana, bo jest za mała. Wsadziłam 2 paczki podkładów i pół torby zajęte... Co prawda nie mam kłaczastego szlafroka, ani nie biorę ręcznika kąpielowego, bo nie lubię- wezmę 2 zwykłe, a jakby co to mi przywiozą na zmianę. Jeszcze kosmetyczka, koszule, gatki, sztućce itp, więc nie ma szans, żebym się w tę torbę zapakowała. Wypłatę mam 1, więc na dzień dziecka zafunduję sobie taką średnią walizeczkę. O!

Wisienka my dokladnie ten sam dzien ciazy i obie jakies dziwne objawy mamy. Ty wymioty, ja mdlosci, ty czop podbarwiony kriwa, ja sluz brazowy. U ciebie o tyle lepiej, ze juz masz zglosic sie do szpitala i jestes pod opieka gin. Powodzenia kochana, czekam na dobre wiesci!!!

reklama
Na razie nie mam skurczy innych niz przepowiadacze więc nie jade do szpitala. jak coś się zacznie dziac to mam 2-3 min drogi więc zdążę. Możecie się śmiac ale ja jeszcze musze ugotować obiad na 2 dni dla dzieci, przygotować Mili do przedszkola na dwa dni ubrania w wersji ciepło i zimno, zrobić zakupy jedzeniowe do szpitala. Listę zakupów dla Macka, które musi zrobić do domu. Ogarnąc mieszkanie i wtedy mogę zacząć rodzić! Na razie gotuję gar kalafiorowej i piekę pieczeń w piekarniku. Ziemniaki i surówkę Maciek zrobi.
Nie wiem co mnie wczoraj tknęło ale resztę ubran Toniego poprasowałam.
Paulus trzymaj się będzie dobrze ja zaciskam kciuki

Do góry