reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Paulus- u mnie dokładnie tak poród sie zaczynał. Lekkie pobolewanie brzucha jak na okres, brązowy śluz (nie czop, tylko wydzielina) i kibelek:tak: I z czasem skurcze coraz silniejsze, choć długo nieregularne. Ale tez zero ruchów dzidziola.

MamaWikuusi- gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-)

Natis - dobrze, ze z Lenką lepiej. A tego zadęszczania pokarmu nie zazdroszcze
:no:

Torby jeszcze nie ruszyłam:sorry2:

reklama
Dmuchawcu ja swojej też nie. Oj baty się nam należą;-) Mąż się śmieje, że będę się pakować mając skurcze co 3 minuty ( od takich od razu zaczęło się u Juluni)

A ja mam jakąś gęstą, żółtą wydzielinę. Czy to normalne?

Dmuchawiec u mnie porusza sie ale o polowe mniej niz normalnie, w zasadzie to tylko wlasnie jakby w dol sie cos tam pchal. Zobaczymy ale w sumie to chce zeby to bylo to i wieczorem sie rozkrecilo bo samej ciezko mi co dzien zastanawiac sie co zrobie, z kim zostawie dziewczynki, jak dojade. Niby ludzie oferuja pomoc ale to kazdy tak 'jak nie bedziesz wiedziec co robic to dzwon, moze urwe sie z pracy' co z tego jak kazdy malo znany i kazdy na 'moze'

Paulunia- należą się, należą:tak::sorry2:

A co do wydzieliny- moja jest biała, ale za to co za zapach:szok: Masakra! Myje się 5 razy dziennie. I tez sie zastanawiam czy to normalne, zwłaszcza, ze tak jest odkąd brałam nystatynę.

Paulunia moze to tez cos zaczyna sie otwierac. Czytalam o tym czopie to moze byc zolty. Troche to smieszne, ze jestem w trzeciej ciazy i nic nie wiem na ten temat ale naprawde nie widzialam nigdy zeby mi czop odszedl....

hej kochane ale tęsknie za swobodnym pisaniem na bb heheheheh :-D
teraz z takim małym ssakiem to nie takie proste ;-) Daria nie chce ssać samej piersi karmiłam ją w kapturkach ale połyka za dużo powietrza w nich i brzuszek poblewał to teraz jej ściągam laktatorem i daję butelką więc moje życie kręci się teraz wokół cycków laktatorów karmienia heh;-) przez butelkę pije tak łapczywie że ja cierpnę żeby się nie zadławiła :sorry2: do tego Dawid dzisiaj z gorączka w sobote był na komuni i pewnie sie tam za bardzo wyszalał i boje sie żeby mała sie nie zaraziła Dawid siedzi w swoim pokoju więc ja latam między jednym maleństwem a drugim chorym dzieckiem
tak bym chciała Was poczytać zdązyłam tylko ogarnąc wzorkiem co i jak i Lenka natis chora biedactwo dużo zdrówka
mamwkusi gratulacje kolejna księżniczka już z nami
chciałam napisać do paulus kochana u mnie sie tak zaczeło taki śluz na wkładce ale żółty więc nie brałam go pod uwagę lekkie pobolewanie brzucha i latanie do kibelka w nocy bóle juz coraz silniejsze a rano o 7 wody odpłyneły a o 10.35 Daria była juz na świecie jak znajde więcej czasu to zdam relacje z porodu ( puki jeszcze pamiętam ;-)) miej się kochana na baczności bo to już blisko trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze
pozdrawiam wszystkie mamusie te rozpakowane i te jeszcze nie już blisko dziewczyny coraz bliżej :-)

Ja tez nigdy swojego czopa nie widziłałam. Wychodził na zewnątrz dopiero w szpitalu przy sporym rozwarciu i położna tylko wspomniała, że wylazł. Przy pierwszym porodzie to w ogóle żadnej wydzieliny nie było, dopiero przy drugim miałam taki śluzik brązowy.

Teri Pauluś weżcie mnie nie straszcie bo tej żółtej wydzieliny jest sporo. Fakt brzuch twardnieje ale tak jak zawsze, nic nie boli ale jestem przerażona

Dmuchawcu i to moja druga ciąża a z Julią pamietam tylko, że odeszły mi wody i zaczęły się skurcze co 3 minuty tak bolesne, że myślałam, że umrę. O czopie nic nie wiedziałam i nadal nie wiem

reklama
Mi właśnie żółty (taki słomkowy) czop odchodzi po kawałeczku od soboty, ale nie jest podbarwiony krwią, więc jestem spokojna. W ciąży z Jędrkiem ciągnęło się to 2 tygodnie. W moim przypadku to taka forma gluta (żelu), wydostająca się samoistnie np podczas pisanai na forum. OMG ale opis :)
W każdym bądź razie trzymam kciuki za pozytywne rozwinięcia :)

Do góry