reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
ewelina masz super chłopców, czemu mialaś cc tak wczesnie?
martam&m gratulacje! wow super, ze masz juz to za sobą
kungusia ja wciaz nie jestem spakowana eh
anusia fajne teksty ma Twoj maż ;)

u nas się 4 rozpakowały dzisiaj:szok::szok: moja pani puka, macha łapami, wkłada mi nogi w żebra i nic poza tym :p
Od tej pogody zaczyna mi się chcieć płakać, co za wredny maj dla Sembo :(

morena nie ma co za szybko wykluczać, wiadomo, ze podczas karmienia je się raczej lżejsze rzeczy - mniej smażonego czy wzdymającego, no i bez alkoholu raczej, ale tak na dzień dobry nie ma co walić sobie dietą
to zdążysz jeśli będzie coś nie halo
ja piłam kawę np po karmieniu, bo potem masz kilka godzin przerwy, żeby twój organizm wchłonął a nie od razu do mleka dawał ;-)

ja wczoraj do mojego, że mam te skurcze i chyba czas spakować torbę, a on do mnie "to jeszcze nie spakowałaś?"
ech oczywistość, że wszystko zrobię nA CZAS ;-)

Przypomniała mi się moja znajoma która twierdzi, że jej Dziecko nie chce spać ale kawę pija 3 razy dziennie i karmi piersią oczywiście :sorry:

Mikoto - to nie będziesz musiała żadnych wyrzeczeń stosować karmiąc :tak: Zdrowa dietka na stałe - fiu fiu .
Dmuchawiec - nie było w okolicy jakiegoś miłego pana co by pomógł ten wózeczek pchnąć ???? Ty kobitko uważaj !!!
Dziewczyny czym będziecie pępek przemywać dzidziusiowi ???? Wyczytałam , ze najnowsze trendy odradzają tradycyjny roztwór spirytusu . Kupiłam , zgodnie z aktualnymi zaleceniami octenisept . Stosowała któraś już ten specyfik ????

Ja mam standardowy spirytus ale po Waszych wypowiedziach zaczynam się zastanawiać na zakupem tego octeniseptu

Witam. Natis, Anisiaj i Martam ogromne gratulacje!!!Zobacz załącznik 558653A oto moi synowie Bartuś i Adrianek.

Oj cudni są :sorry:

A wiecie, że w tym tyg w lidlu promocja na Magnumy??? nawet te nowe:-) niecałe 4pln będą kosztować, a normalnie kosztują ponad 5 :p

Białe Magnum!!!!!!! Uwielbiam!! DO osiedlowego sklepu ściągają specjalnie dla mnie :-p zastanawiam się jak te różowe smakują :confused:

różowe magnumy smakują ok.one mają taką polewę różowa na wierzchu a pod spodem normalną czekoladę. Troche za słodkie. Ja wielbiam te z migdałami. jest jeszcze espresso

Sembo witaj (jeszcze się z Tobą nie przywitałam aj:p) A może weźmie Cię z zaskoczenia?? Tak że wiesz usłyszysz PYK wody pójdą i się zacznie :p

Papierek znaleziony!!!! Męża utłukę, ile ja się dzisiaj nagimnastykowałam szukając go... nie wspomnę że na kucaka mieszkanie przeszłam i szukałam pod szafkami, właziłam na krzesło żeby zobaczyć czy gdzieś wyżej nie ma... Rano męża prosiłam żeby w aucie sprawdził... dzwonię do niego i pytam czy szukał w aucie... a on że nie...
Znalazł w dowodzie rejestracyjnym... przypomniało mu się że schował tam bo ja bym pewnie zgubiła.... Ciśnienie 137/81 tak mnie zdenerwował :angry: a teraz trzy głębokie wdechy i wydechy i spuszczanie ciśnienia...

Dziewczyny czym będziecie pępek przemywać dzidziusiowi ???? Wyczytałam , ze najnowsze trendy odradzają tradycyjny roztwór spirytusu . Kupiłam , zgodnie z aktualnymi zaleceniami octenisept . Stosowała któraś już ten specyfik ????

ja się boję imprezy z pępkiem - przy Arturze siedzieliśmy 5 dni w szpitalu, któregoś dnia dostałam go z kąpieli z fioletowym kikutem, a potem w domu ładnie odpadł
a teraz pewnie nie pomalują go tym czymś i będę musiała sama kombinować
mam i spiryt [o ile nie zwietrzał] i octenisept - tym pryskała położna na wizycie, a ja kupiłam na wszelakie obdrapania u Artura jak był starszy - dobrze się sprawdza i nie szczypie jak np woda utleniona

Mam tylko nadzieje, ze tym razem nie bede na szarym koncu, bo u styczniowek z terminem na 31.01 rodzilam przedostatnia i musialam przezywac wszystkie porody, zanim doczekalam sie swojego ;)

heh ja miałam na 30.07 i urodziłam 09.08 - ostatnia
a u nas pierwsza się rozpakowała 26.05 - w 30 tc

Zgodnie z trendami sprzed 3 lat było - nie tykać kikuta, tyle co co psikać właśnie octaniseptem. No i tak robiliśmy, w szpitalu też na tym polegała pielęgnacja pępka przez położne.
Na wizycie patronażowej położna potraktowała pępek gazikiem spryskanym octaniseptem, bo tam w środku się trochę brudu/krwi zebrało, a ja jakoś nie miałam odwagi tego wygrzebać.

synkowi kumpeli zostawili za długi kikut, młody w pewnym momencie zaczął płakać jak na kolki, chudnąć - wylądowali w szpitalu, kikut był za długi i zbierał brudy a potem zaczął się "ślimaczyć"
ja się właśnie takich przygód boję, mam nadzieję że szybko u nas odpadnie

Przypomniała mi się moja znajoma która twierdzi, że jej Dziecko nie chce spać ale kawę pija 3 razy dziennie i karmi piersią oczywiście :sorry:

hehe no to zagadka

a słyszałyście dzisiejsze wiadomości? kobieta zemdlała w monopolu, miała 2,6 promila, zrobili jej cesarkę a dziecko 4,5 promila
masakra

reklama
Za duzo dziś piszecie....
Połozyłam Milę,to znaczy jest u siebie pokoju ale nie śpi bo słysze jakieś hałasy jeszcze.Łobuz mały , no. Byłyśmy dziś w parku i sporo ją przegoniłam żeby się zmęczyła ale tylko mnie spojenie boli a ona pełna werwy:-D
Ewelina śliczne chłopaki
martam Gratulacje wielkie
smile ech ja myslę, że to jeszcze może się zatrzymać, sam czop może odejść szybko i nic się nie dzieje. Gina mam 22 to pewnie mi powie co i jak
matka Ewa ja już ywałam do Mili pęka i do swojej rany po cc, uważam za świetny specyfik, gazików które kupiłam nawet nie otworzyłam
Chyba powinnam coś zjesć zdrowego na kolację a wy mi narobiłyście apetytu na lody!!!

Do góry