reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witajcie :-)

Ja o dziwo w nocy obudziłam się tylko raz, a jak teraz się obudziłam to z lekkim bólem brzucha jak na @ i bólem w krzyżu... zaczynam się trochę bać :-(...
U mnie pogoda też paskudna jak u większości z Was ale przynajmniej można będzie trochę odpocząć o tych upałów..

anilek ja też jeszcze nic nie piorę :), na razie muszę pokupować to co będzie potrzebne dla maleństwa :happy2:

Jakiś taki marny dzień dzisiaj...

reklama
Z jednej strony pogoda poprawia samopoczucie - z drugiej nuda doskwiera :-( Można by się na ostatnie zakupy dla Mikołaja wybrać, ale odkłądamy to na za tydzień, jak będziemy w Olsztynie (tam chyba większy wybór).

Natis - dobrze, że chociaż mało śpisz, to budzisz się w miarę na siłach. Już tylko 3 dni jak zobaczymy nasze Maluszki - Ty na własne oczy, ja za pomocą USG :-p:-) Mam nadzieję, że aparat spakowałaś - żeby zrobić zdjęcia Lenki dla CyberCiotek?

Smile - fajne patenty, ale u mnie się nie sprawdzą. U rodziców wątpię, że dadzą mi sprzątać, na spacery samej nie puszczą (chyba, że znajdzie się ktoś, kto będzie miał czas ze mną pochodzić), a sex - choćby nie wiem jak próbować, to na odległość 400 km się chyba nie da :cool:

Padł już pomysł na obiad - krokiety z mięsem (dawno dawno nie robiłam).

Dziewczyny, dzień Dobry!

wtrace moje 5 groszy co do herbatki z liści malin- z tego co czytałam, powoduje ona wzmocnienie mięśni macicy przed co skurcze mogą być mocniejsze i bardziej efektywne, nie przyspiesza więc terminu porodu ale sam poród może być szybszy dzięki jej działaniu.. Tak więc teoretycznie powinno sie ja pić przez dłuższy okres przed porodem, tak jak pisz ona-to-ma..

Ja sie bardzo cieszę z pochmurnego chlodnijszego dnia, upały mnie męczą, zwłaszcza teraz w ciazy. Moj ukochany mąż wrócił z delegacji i teraz aż do porodu juz o nigdzie nie puszczam! Przywiózł mi w prezencie perfumy a Zuzi królisia i kredki :) no i norweska aure pogodowa! Tak sie cieszę ze juz jest :)

Natis, kurcze to u Ciebie ostateczne odliczanie! Współczuje tego swedzenia i życzę, żeby faktycznie natychmiast po porodzie zniknęło :)

Palin, super pomysł z krokietami,mmmm. :)

Natis Wow 3 dni, ale zlecialo! Już teraz zyczę Ci sprawnej bezproblemowej cesarki i szybkiego powrotu do domku z Lenką!:-D

Ja jeszcze 5 tygodni.... ciesze sie ze w Wawie chłodniej, bo te ostatnie dni sprawiły, że starsznie spuchłam i przez 3 dni 2 kg na wadze do góry, mam juz klopot zginać palce. Nogi tez spuchniete, niech bedzie max 22 stopnie. Nie chce upałów, bo strasznie się męczę.....już wymogłam na męzusiu i w przeciągu najbliższych 2 tygodni zakładamy klimatyzację.....Mamy sloneczne mieszkanie i dobrze, ale jak tylko robi się gorąco na zewnątrz to w mieszkaniu mam 27 stopni i idzie paść trupem.

Mam nadzieje ze jak teraz bedzie chlodniej to ta woda ze mnie jakos wyjdzie....

Ja dzis leniu****e, miłego dnia!

Anusiakanusia - pomysł z potrzeby - nikomu nie chce się z domu wychodzić, więc trzeba coś pokombinować z tego co jest w domu (a niby w czwartek robiliśmy tygodniowe zakupy)...

Palin i dzięki bogu, że się ochłodziło bo ja juz długo bym nie wytrzymała. Od razu czuję się lepiej:tak::-(
Gosiak moja mała na świat pchała się 5 tyg przed terminem. Na szczęście lekarze szybko zareagowali i udało się zatrzymać akcje. Julia urodziła się 3 tyg przed terminem w 37 tyg także nie jest powiedziane, że pierwsze dzieciaczki nie mogą urodzić się szybciej:tak: Teraz też nastawiam się, że urodzę wcześniej i w ten weekend muszę torbę spakować. Mąż już w razie W poinformował prezesa, że będzie wolne brał w maju. Teściowa też w pracy zawiadomiła przełożonych, że jak synowa będzie rodzic to choćby nie wiadomo co się działo ona tak jak stoi wychodzi z pracy bo musi się wnusią zająć. Kochana:tak: Także jesteśmy przygotowani na maj:)

My dzisiaj znów pospałyśmy do 10 ;-) Mężuś za ponad 3 godz wraca z pracy a my dopiero śniadanie zjadłyśmy. W domu nic nie zrobione, do obiadu nic nie przygotowane masakra dosłownie:wściekła/y: I jeszcze coś kręgosłup mnie boli aaaaaa

Dziewczyny, piszę w biegu - ptranie wisi, zupa gotowa, sałata do drugiego dania też ( zrobiłam więcej - będzie na kolację), zostało mi tylko posprzątać łazienkę po porannym praniu i zmycie podłóg - wtedy już zaczynam sobotnie "nicnierobiebienie" U nas nawet słońca nie ma, ale i tak pomykam w krótkim rękawku i w sandałkach - ostatnie upały dały się we znaki, lubię ciepło, ale jak cały dzień przypiera słońce, to mam dosyć.

Nika zazdroszczę klimatyzacji!

Palindormea krokiety, mniam - i do tego barszcztk czerwony? Ja niedawno robiłam z kapustą i grzybami - goście byli zachwyceni. Ale co trzeba odstać przy kuchence to trzeba.

anilek ja też jeszcze nie piorę - ja też z końcówki czerwca, jak i Ty. Czekam na końcówkę maja.

Natisku
zapowiada Ci się miły dzień - odpoczywaj!

Kingusia
współczuję nieprzespanych nocy - wiem co to za ból.

Smile ja też wczoraj miałam męczący dzień, w sumie cały przejeżdżony - końcówka za to mi go wynagrodziła, bo odpoczęłam sobie w kawiarni przy pysznej kawce, Was podczytując. Powodzenia z malowaniem!

anusiakanusia - mąż w delegacji - wiem jak to smakuje, ale teraz ciesz się mężulkiem!

Lecę Kochane, biorę się za tę łazienkę, bo już 11. Buziaki!

Kingusia - najlepiej i najbezpieczniej zacząć od 36 tygodnia ale niektóre kobietki popijają wcześniej . Różne informacje można znaleźć na temat działania liści malin - piszą że wzmacnia mięśnie macicy , że szyjka szybciej się rozwiera , że wywołuje skurcze .... Ja tam nigdy tego nie piłam , pierwszy raz spróbuję . Dzidzius mój pokaźnych rozmiarów więc mogę zacząć po jednej filiżaneczce sączyć :tak:
Palin - krokiety - pycha !! Ale roboty z tym bardzo dużo . Ja kotlety z piersi kurczaka , ziemniaczki i sałata ze śmietaną .
Mikoto - Ty sprzątasz kochana codziennie cały dom ???? Jejku :shocked2:.

Pali fajnie, że impreza udana a krokiety UWIELBIAM!!

NATISku
i Twojej imprezy - pewniej ostatniej w tym składzie - gratuluję. Dobrze, że masz "aniołów stróży" na weekend.

mikoto oby jednak wypad na miasto się udał!

kingusia martwią mnie co raz bardziej Twoje noce i ta krew z nosa :no: powinnaś coś z tym zrobić

korba jak się dzisiaj czujesz??

K. na turnieju, Olivier przed komputerem, ja się skupić na niczym nie mogę dzisiaj :dry:
Popołudniu może jakieś zakupy? A może spać pójdę bo coś nie bardzo mi dzisiaj.

W nocy obudził mnie ból brzucha ale nie okresowy tylko tak jakby cały szczyt i oddychać nie mogłam. Dziwne to było....

reklama
Hej Dziewczyny :D

Mi ochłodzenie również przyniosło ulgę :D mogłoby tylko nie padać ;)

Ja chyba też się zaopatrzę w liście malin i będę popijała :) a na obiadek dziś mam wczorajszą botwinkę i zrobię placki ziemniaczane:)

Ale fajnie mają dziewczyny, które znają terminy cc :] trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :)

Do góry