reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej dziewczynki ;-)

Ja jak zwykle zacofana na maxa, nie wiem co i jak :szok: Kiedy wy macie czas tyle pisać??? :-D Ja jak wstaję rano to Młodą do szkoły, potem do pracy i wracam późnym popołudniem padnięta na maxa - nie mam sił na pisane ale podczytuję ;-)

Mam pytanko: czy Was też boli krocze tak jaby maluszek się tam wwiercał główką??? Takie bolesne i nieprzyjemne uczucie mega kłócia??? Ja tak mam często ostatnio, już myslałam, że to jakies skurcze ale chyba nie, bo to regularne nie jest ...

Ja dziś zrobiłam ostatnie pranie ciuszków, wszystko mam gotowe, muszę tylko spakować torbę do szpitala i wsio :-) Pod koniec maja tylko łóżeczko złożymy i w zasadzie to wszystko.
Dziś jak odkurzałam i myłam podłogi to mi pot dosłownie po dupie ciekł :szok: Masakra, sapie juz jak parowóz :wściekła/y: Też tak macie???

reklama
U nas już po burzy - lało, że szok http://***************/liviatn/images/Minka%20shock/shocked.gif

Ja juz w piżamie, obejrzę M jak miłość i kładę się, bo dzisiaj cały dzień na nogach byłam.

Justa ja też nigdy w szpitalu nie byłam, nie licząc odwiedzin u kogoś. Ja nastawiam się pozytywnie, niezależnie czy będzie sn czy cc, ale cc to jednak operacja.

Korba czekamy na Ciebie!

Natisku gdzie jesteś? Mam nadzieję, że odppoczywasz!

Dziewczyny, piszecie o tym jak dacie radę z maleństwem i resztą ferajny - ja jestem pewna, że super sobie poradzicie. To nasze pierwsze dziecko, nie mam pojęcia jak to wszystko będzie wyglądało, mam nadzieję, że zoragnizuję to sensownie i z głową.

ech ja też sie boje ale tym razem nie bólu tylko tego żeby nic sie nie stało przy porodzie żeby Daria urodziła sie cała i zdrowa tego najbardziej sie boje a ból ... przeżyłam 3 dni ból ucha to ból porównywalny w skali bólu do porodu tylko w innej części ciała justa tak ból straszny nie życzę nikomu :no: cały czas mam zatkane uszy to co boli i to co nie o dziwo też więc nic nie słysze na wizycie musiałam prosic gna żeby mi kilka razy powtarzał co do mnie mówi w domu nie słysze tv więc nie mogę bardzo nic obejrzeć nie słysze co synek do mnie mówi no masakra :-( po wyleczeniu zapalenia mam zalecona kontrole u laryngologa i płukanie uszu kurcze pewnie to niezbyt przyjemny zabieg :baffled:

mikoto to u was tak lało :szok: u nas wyszła taka czarna chmura powyłączałam wszystko z gniazdek bo groznie to wyglądało ale przeszło bokiem i nawet kropla nie spadła poszło wszystko do Kielc ;-)

isis mam dokładnie taki ból jak opisujesz takie kłucie tam Daria jest nisko głóką i jak sie wierci to tak własnie to odczuwam i od razu chce mi sie siku ogólnie spojenie łonowe dziś przybrało na sile i ledwo nogami ruszam :crazy:

Korba odpoczywaj kochana

spokojnej nocy Wam życze i przespanej

Kurde od rana mnie nie było i teraz nadrabiam. Nie mogę ogarnąć...:rolleyes2:

Ja magnez biorę już od lutego 3x2 aspargin i nigdy nie miałam skurczu. Odpukać... Brzuch czasem po wysiłku się spina, ale to zazwyczaj jak zapomnę wziąć tabletek.

Palindromea: Ja też tak mam z leżeniem na boku!!! Tylko ja jak leżę na prawym, to mi lewa ręka drętwieje!!! :szok: I też się zastanawiam co to za prawa fizyki, biologii czy czego tam...

Pierwszy poród to człowiek boi się, bo nie wie co go tak naprawdę czeka... kolejne się boi, bo już wie co go czeka....:sorry:

Isis: ja też sapię -nie martw się. Sapię jak smok. Jak tak patrzę na siebie z boku- MASAKRA- gruba, nogi spuchnięte (przez upał!!!!:wściekła/y:) sapię przy zwykłych czynnościach... Lokomotywa normalnie.:sorry:

Ja dziś na obrotach. Spowolnionych oczywiście przez moją słoniowatość, ale czuję się jakby mnie walec przejechał...:confused2: Padnięta jestem. Ta pogoda mnie dziś dobiła!!! Gorąco, duszno.:no:

Korba - Dobrze ,ze się odezwałaś , bo juz się martwiłam . Wygląda na to , że poród się zbliża wielkimi krokami u Ciebie . Ciekawe co lekarz powie . Właściwie jestes już prawie na etapie ciąży donoszonej :tak:. Trzymam kciuki i koniecznie daj znać po wizycie co i jak .
Zbieram się do lóżeczka . Jaś sie rozpycha bezlitośnie ;-), pokołyszę go trochę i spać . Dobranoc.

Isis ja tez mam jakies bole ale u mnie to albo takie klucie czy gilganie. Dziwne to ale jak troche wiecej pochodze to wlasnie czuje te 'gilgotki' w kroczu:-)
Teri ja tez sie wlasnie najbardziej boje o dziecko i o siebie bo wiem, ze dwie corki beda czekac w domu. Bol bedzie, minie i tego samego dnia o nim zapomne:-)
Kari ja juz mam torbe gotowa:-) Sprzatanie domu zaczete, dzis popralam firanki, zaslonki i posciele dziewczynek.
Fioletowa dobre z tym liczeniem:-)

Hej kobietki!

Melduję się tylko, bo jutro będę później. Rano lecę na badania - trzymajcię kciuki za wyniki proszę... A potem muszę jechać tylko na spotkanie do mieszkania, które kończę od 2 m-cy i skończyć nie mogę. Mam spotkanie z elektrykami i instalatorami - liczę, że do porodu dokończę remont, marzenia ;-).

A dziś miałam fatalny dzień, bez humoru,weny i w ogóle. Jedynie pogaduszki z Palindromea były miłym przerywnikiem. Mam nadzieję, że jutro obudzę się w lepszym nastroju.
Podbrzusze mnie boli, ale bardziej tak jelitowo mam wrażenie, krocze też znów zaczęło, że ledwo chodzę, spuchnieta tam jestem strasznie :-S

Zmykam pod prysznic.
Miłych snów kochane!

Sorki za błędy, piszę z tel. Buziaki

Ja leze sobie w lozeczku, brzuszek straaasznie sie stawiał, wzięłam i magnez i nospe forte, teraz lezymy a Sebastian daje cZadu.. Niezle potrafi prywalic..

Isis, Teri i ja mam często klucia, bólu w okolicy krocza, pęcherza.. Zawsze sobie myśle ze mały mi tam coś gmera lapkami ;)

MamaWikusi, na pewno sobie poradzimy :) i na pewno dzieci będziemy kochać tak samo mocno :)

Marcysiowa, i Ty kochana dasz radę :) moja mama miała w domu dwójkę, 6i7 lat jak urodziła blizniaki. Pewnie łatwo nie było, ale dała radę, choć tata dużo jej pomagał - Ty pewno tez możesz liczyć na męża :)

Korba, trzym sie kochana, juz niedługo :) ciąża prawie donoszona!

Mikoto, no z dzidzia To trzeba troche na nowo sobie życie ułożyć, nie da sie na tych samych obrotach od razu, pewnie nawet nie powinno sie :) pierwszych pare miesięcy może być ciężkich, ale potem dzidzia zaczyna dawać informacje zwrotne i to wszystko wynagradza :) Tobie jako osobie chyba bardzo zorganizowanej może dać w kość ten początkowy chaos, ale pamiętaj, ze o krótki okres, potem na nowo sobie wszystko po swojemu poukladasz :)

Kari, Robaczku, oszczędzajcie sie dziewczyny! Niedługo rodzic trzeba :)

jakos mnie dotknęła ta wizyta w szpitalu dzis, staram sie myśleć pozytywnie ale i ja sie boje, o dzidzie, o siebie..

dobranoc kochane!

Witam się w tę słoneczną środę z samego rana!
hello.gif

U nas piekna pogoda się zapowiada. Teri wczoraj była porządna burza - ja też wszystko powyłączałam, w momencie zrobiło się ciemno i lunęło. Jeszcze dzisiaj są kałuże. Kochana, dzisiaj koniecznie melduj się nam tu z odczytami ciśnienia - trzymam kciuki, żeby było w normie!

Natis mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie lepszy! Wcale Ci się nie dziwię, że chcesz dokończyć projekt przed rozwiązaniem. Ja też chcę kilka spraw dopiąć do połowy czerwca, mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia wszystko ruszy, bo ta pogoda i święta majowa przesunęły kilka rzeczy. Ale bądźmy dobrej myśli
tralala.gif
Trzymam kciuki za wyniki!

anusiakanusia
dziękuję!
Bisous14.gif
Czas pokaże jak to będzie
szczerzyzebek.gif

Dokończę śniadanie, ogarnę sypialnie i siebie, a potem muszę odkurzyć, bo wczoraj już nie zdążyłam. W międzyczasie będę wypatrywała kuriera
radocha.gif
Tymczasem oglądam Kawę czy herbatę i wcinam kanapkę
bulbar-smiley.gif

Palindromea, śpisz Kochana jeszcze?

reklama
Witam się z bardzo wczesnego rana jak na mnie. To dlatego, ze mialam zły sen. Normalnie na koniec wracam do początków. Przeszkadzają mi zapachy, mdli mnie i buzuja mi hormony. Śniło mi się ze znowu trafiłam do szpitala a mój maz powiedział ze ma juz dość mojego marudzenia i odchodzi. Jak się obudziłam to od razu poleciałam go tulić i nie chciałam do pracy puścić.

Natis &&&&& za wyniki.

Z maluszkami bedzie nam ciezko ale w końcu to nasze wymarzone szkrabiki i sobie poradzimy.

PS pisze z komorki wiec sory jeśli sa jakieś dzikie slowa. To przez słownik.

Do góry