reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Też muszę te body zobaczyć ;-) tylko nie wiem czy koniecznie mi potrzebne :-p
Okrycia kąpielowe już kupiłam, nawet w tej samej cenie ale gdybym nie miała to pewnie też bym się skusiła :-)

Ja muszę dopkupić jeszcze jedno okrycie, ciuszków u mnie deficyt totalny, także podjadę na pewno - tylko pytanie, czy będą u nas te rzeczy?

reklama
witam się z wami :)

Biedronka widzę że ładne rzeczy wystawi:)
Powiem wam że z jednej strony fanie jest znać termin cc bo można sie nastawić przygotować ale z drugiej ogarnia mnie panika bo wiem co i kiedy mnie czeka. A tak to weźmie z nienacka i człowiek nawet za bardzo nie będzie miał kiedy sie zestresować :p

Natis śniłaś mi się dzisiaj.... Urodziłaś chłopca :tak: a my tu wszystkie na forum zastanawiałyśmy się co zrobisz z pokoikiem :p

Idę się wykąpać i do sklepu po papu jakieś

Mikoto - aż się sama zdziwiłam, że tak sam z siebie zasugerował, żeby kupić kolejną ("no przecież nie będziesz karmić krótko, a jak ktoś przyjdzie w odwiedziny to musisz dobrze wyglądać" -> :confused:).

Kingusia - też się chyba wybiorę do Biedronki zobaczyć ich asortyment. Body to może nie, bo już ciuszków jest full, ale kocyk... Jakoś bardzo Biedronkę polubiłam - nawet meble mamy z Biedronki i muszę przyznać, że są fajne, praktyczne i ładne.

Kingusia dzięki za gazetkę :tak: Naprawdę fajne rzeczy będą :tak:

Ja zaraz jadę po zwolnienia ciąg dalszy i pewne podgląd podwozia ;-)

NATIS napisz coś bo się martwić zaczynam :sorry2:

Te body pewnie fajne ale ja nie lubię takich "nakładanych" przy szyjce bo się dekolt do pępka z czasem robi. Zdecydowanie wolę z zatrzaskami. Ale taki zestaw za taką ceną nawet na "wszelki wypadek" można zakupić.

Cześć Kobietki!

Właśnie skończyłam śniadanko i zapłaciłam podatek - kurcze zupełnie mi uciekło, że termin był do 30.04 - pewnie przyjdzie wezwanie ze Skarbówki i jakieś odsetki.:baffled:

Komunia była super, bardzo dobrze się czułam, dużo znajomych i tak jakoś miło było. Nawet z jedzonka znalazłam coś dla siebie, choć zgrzeszyłam kawałkiem tortu. Biszkopt mogę jeść, kremu było mało i był bardzo lekki i zaszalałam. Szwagierka sama go robiła, bo Maciuś ma alergię na mleko, więc wszystkie cukiernicze wyroby odpadają - wiedziałam przynajmniej co jest w środku. Wkleję zaraz fotkę rodzinną na brzuszkowym :-).

Wróciliśmy z komunii po 15 i skurcze się nasiliły. Bolesne są, aż z trudem się oddycha. Zauważyłam, że jak biorę fenka to przez 3 godz. jest ok, a w tej 4 godzinie do kolejnej dawki łapią mnie takie skurcze. Do tego krocze mnie tak dziwnie boli, w sumie nie spojenie, ale ... sama nie wiem co. Dziwne uczucie, nie wiem jak je opisać, nigdy tak nie miałam. W każdym razie torby szpitalne spakowane, dokumenty przygotowane przy drzwiach. Choć liczę, że dotrzymam do piątkowej wizyty.

NIKA - zdrówka Kochana i wytrwałości w leżeniu!!!

PALINDROMEA - trzymam kciuki za dobre wyniki!!! Muszą być dobre! Napisz zaraz jak tylko je odbierzesz. A jak śluz??? Co do panikowania to spójrz na mnie ;-) a to moja druga ciąża, w sumie nawet trzecia. Od tego jesteśmy Kochana, żeby się wspierać i pomagać sobie nawzajem:tak:!!!

MIKOTO - trzymam kciuki za wizytę i za poznanie płci :). Też dzisiaj jestem pełna energii i chyba zrobię pranie, choć staram się jak najmniej poruszać.

KINGUSIA - trzymam kciuki za wizytę :-)

JENY - dziękuję :zawstydzona/y:. Pościel akurat jest w promocji, jestem zła, bo zapłaciłam za nią 2 razy tyle, ale co zrobić :). Ochraniacz jest jednak dosyć wysoki i jak się składa łóżeczko na najwyższym poziomie to jest zbyt duży, za bardzo wystaje. Myślę, że poziom niżej będzie idealnie. Teraz zmieniłam pościel na drugą, gdzie mam niższy ochraniacz.
Pościel 2-el komplet 90 x 120 Magnolia Baby różowa (3166990853) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MAMA_WIKI - śmialiśmy się wczoraj z Darkiem, że jak się chłopak urodzi to od dziecka będzie 'skrzywiony' ;-). Darek się zastaniawiał co byśmy zrobili z napisem na ścianie i wymyślił 'Leonka' ;-)
Też mnie przeraża data cc, chyba wolałabym jednak nie wiedzieć kiedy mnie to czeka...

Ostatnia edycja:
Witam :)

Dzień nie zaczął się dobrze bo już o 5 zdąrzyłam się z mężem pokłócić. Te hormony buzują teraz jak oszalałe :( Pogoda na szczęście przepiękna więc nie będę sobie głupotami głowy zawracać ;-)

Śniadanko zjedzone, tabletki wzięłam teraz czas ogarnąć mieszkanko i siebie bo jeszcze w koszulce siedzę;-)

Natis - dzięki. Na pewno dam znać, co z wynikami. Śluz chyba zgęstniał, bo tez wyraźnie oddziela się od wkładki (taka mazia). No i wkładki już nie są takie mokre. Jak coś to już jest tydzień - łatwiej będzie złapać moją gin.

A z tym bólem krocza to nie masz tak, że to pomiędzy spojeniem, a kością ogonową? Ni to ni to, a boli? Bo ja tak mam ostatnio najczęściej.

Cześć Babeczki!

Wreszcie mam więcej czasu. Pszczółki po śniadanku są już i bawią się.
Mój dołek lepiej:tak:
Ale pobytem w szpitalu nadal jestem zdołowana. Nie chodzi o sam fakt przebywania tam bynajmniej. Ale o to, że mój lekarz skierował mnie tam na obserwację, a obserwacja wyglądała tak:
Przyjęli mnie na odział i podłączyli pod ktg na pół godziny. Skurcz nie zapisał się żaden. Potem lekarz zbadał mnie ginekologicznie i stwierdził, że szyjka jest ok. Nastepnie dostałam zastrzyk rozkurczowy i zestaw leków podawany tu kazdej ciężarnej bez względu na to czy jest w czartym czy w 34 tygodniu (luteina , nospa i papawaryna+luminal). Masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dwa razy dziennie przez dwie doby dostawałam zastrzyk +te leki. Ktg więcej nie było, ani kompletnie zadnych innych badań. W trzeciej dobie odstawili zastrzyki. Na obchodach lekarz sprawdzał czy brzuch miękki i to wszystko (tylko że obchody były dokładnie godzine po podaniu leków:sorry2::sorry2:) Przy wypisie dostałam receptę na nospę forte i luteinę. Po jakiego, pytam się, grzyba??? Na jakiej podstawie stwierdzono, ze to konieczne??
Mój lekarz przyjmuje tylko w soboty. W minioną go nie było, więc nie miałam okazji tego skonsultować. Biorę więc leki nadal, ale zmniejszyłam dawkę luteiny o połowę:zawstydzona/y:Planuję nei brac jej wcale, a potem stopniowo odstawic nospę i brac tylko doraźnie.
Nie wiem czy dobrze robię. Może uda mi się dostac do lekarza na sobbotę- mam nadzieję.

Natis- pokoik Lenki jest cuuuuuuuuudnyyyyyyyyyyy!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Matka Ewa- połączenie kolorków bardzo mi się podoba:tak:

Kingusia- dzięki za info o kocykach:tak::tak:
Mikotku- u nas dzis tez super pogoda-aż żyć się chce.

Gofry wyszły super:-) Trafiłam na fajny przepis:tak:Jakby co, to się podzielę.

kingusia: i ja dziękuję za podesłanie gazetki z biedronki. Podobają mi się body te beżowe. Sobie kupię. I ta koszula nocna szara też fajna. Kocyki mam, ręczniczki też, ale jak widać "dla każdego coś miłego"

My po wczorajszej eskapadzie. Pogoda była fajna- taka w sam raz na wycieczkę. Połaziliśmy po Szczawnie Zdroju, zjedliśmy pyyyyyszny obiadek, potem kawusia i deserek... Mmmmmmm..... Miodzio. Dobrze, że dużo łaziliśmy, to spaliłam te cukry...:zawstydzona/y: Jutro mam wizytę u diabetologa. W czawrtek u ginekologa- mam nadzieję, że tym razem będzie pani doktor miała dobry humor. ;-)
AhA! muszę dzwonić się do Poznania umówić do poradni diabetologicznej dla ciężarnych!!!! Aaaaaa! zapomniałabym. Lecę!

reklama
witam
miałam Wam pisac o gazetce Biedronki ale widze że juz temat był bardzo fajne rzeczy ja kocyk tez kupuje i koszule bo sa bardzo fajne body też sie przyda za taka cene a maja byc tez tuniki i leginsy to w leginsy sie musze zaopatrzyć takie 3/4 na lato :tak:

wczoraj była ładna pogoda aja świata wczoraj nie widziałam dziewczyny co ja miałam myslalam że po tych kroplach do uszu jest juz lepiej a wczoraj rano o 6 obudził mne tak potworny ból ucha jakby mi ktos igły wbijał ból promieniował na całą szczękę i głowę czułam w mózgu igły normalnie wyłam z bólu i to dosłownie wyłam sąsiedzi chyba pomysleli że zaczełam rodzić nie przechodziło więc o 7 na IP dostałam mocniejsze krople i paracetamol na ból no godzinę pomagało więc w tym czasie przysypiałam a po godzinie od nowa i tak cały dzień !!!! dziewczyny ile se ucierpiałam pod wieczór juz nie miałam siły płakać ból nie do opisania :no: już myslałam że mi przeszło a tu 4 rano pobudka i od nowa atak bólu :no: cały czas czuje takie lekkie kłucie ucho ma zatkane tak ze nic nie słyszę na nie szczęką nie mogę ruszać więc jeszcze nic nie jadłam i modle sie żeby mnie nie złapał kolejny atak bólu bo nie wyrabiam już dziewczyny trochę tego paracetamolu zjadąłm lekarz kazał brac po poł tabletki w razie bólu a że ja miałam takie ataki to w sumie zjadłam jakos 3 tabletki mam nadzieje że nie zaszkodzi Dari do tego z tego bólu i płaczu łapały mnie skurcze i jak ucho przestawało boleć to brzuch zaczynał i tak w kółko wczorajszy dzień mam wyjęty z kalendarza mam spuchnięta prawą strone twarzy od ucha nie spodziewałam sie że mnie tak złapie :no::-(
przepraszam ze tak o sobie ale musiałam sie wyżalić jestem wykończona psychicznie i fizycznie przez ból :no::shocked2:

Ostatnia edycja:
Do góry