reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ariena, nie ma za co :) nie wiem czy przyjmuje na nfz, na pewno prywatnie na Ursynowie. Tak, szpital tak wyglada, polozne sa rewelacyjne, pyszne jedzenie, az trudno uwierzyc,ze to jest realne. Wszyscy sa mili i ladni, jak z castingu ;)

Tych miłych i ładnych to akurat nie pokazali na zdjęciach :-D

Do tej pory byłam nastawiona na Madalińskiego bo pod nosem mam, ale teraz... to już nie wiem.

U nas też leje, a ja na pocztę muszę iść. Loki mi się wyprostują:baffled: :-p

Natis - witaj w domku! :tak::tak:

Anilek - ja właśnie też nie bardzo wiem jak to działa :p Ale myśl ogólna jest taka, że licytuję się w dół od pewnej kwoty, tzn. wygrywa ten kto da najmniej :-)

Przypomniał mi się tekst z przychodni: siedzi brzdąc, ok 6 lat i tata - czekają na mamę, o czymś rozmawiają, ogólnie małego słychać na pół korytarza. Po czym do przychodni wchodzi starszy Pan przebierając kijkami od nordic walking. Na co mały zrywa się i z palcem na tego Pana "Tata patrz, ten dziadek ma dwie LASKI, dooooobry nie?!!!" :-):-) Rozbawił całą poczekalnię :-D :-D :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dmuchawcu, super ze Cie wypuscili :) ale troszkę zmartwias mnie tym twardnieniem na spacerze.. Może faktycznie za duże tempo od razu??

Ariena, przemysl jeszcze sprawę szpitala :) jeśli chodzi o porody fizjologiczne to Żelazna jest na topie, ale, jak pisze Anisiaj jest często oblegana..

Karowa jest polecana w ciazach powiklanych, zagrożonych. Ja tam rodze bo moja siostra jest tam neonatologiem więc wybór jest oczywisty.

moj mały tez miał brzuszek 1,5 tyg mniejszy niż reszta pomiarów :) dr Szewczyk z babki stwierdził 'po prostu długi i szczupły ' :-D

jak dla mnie 20stopni max to bomba! W końcu to maj, nie lipiec :D

I ja, i ja chcę tylko 20 stopni, byle tylko deszczu nie było
Invision-Board-France-377.gif
Ja lubię deszcz, ale tylko jak pada nocą - w dzień krzyżuje plany i tyle z niego pociechy
Grrrr20.gif

Natis marsz do łóżka i to raz, dwa!
vieux-smiley.gif
Jak nie wolno siedzieć, to nie wolno! Masz się oszczędzać i wytrzymać do 10 maja!

Dmuchawcu super, że już jesteś w domu! Trochę za dużo wzięłaś na siebie - myślę, że stąd to twardnienie. Nie ma co się forsować - leż ile możesz.

ariena, anilek ja pierwszy raz słyszę o tej stronie - nie wiem na czym to polega, bo ja w sumie allegrowa baba jestem, no i sprawdzone sklepy internetowe. ariena tekst dzieciaczka super!
hahaa1.gif

anusiakanusia

Ja tam rodze bo moja siostra jest tam neonatologiem więc wybór jest oczywisty

Ty szczęściaro!

ariena: zainteresowałaś mnie tą stroną za10groszy.pl Tylko nie bardzo rozumiem jak to działa... Kupuje się te punkty, licytuje towar i co dalej? Ile on w ostateczności kosztuje? Nie mam pojęcia, ale pewnie można korzystnie coś kupić. Chyba, że to ściema... Nie wiem... :no:

Kiedyś próbowałam znaleźć info o tej stronie za10groszy.pl - czytałam po łebkach, ale wyszło na to, że raczej pod naciągactwo to można podciągnąć, niż pod prawdziwą okazję. Np. na allegro jest tak, że nawet jak licytujesz jedną rzecz 5 razy, czyli najpierw rzucasz 1 zł, potem 4 zł, potem 7, potem 25 zł i wygrywasz, to w efekcie płacisz 25 zł, nie wygrywasz nie płacisz nic. W za10 groszy złotówki chyba na jakieś punkty czy co są przeliczane, ale tak czy siak płacisz (wygrasz czy nie) równowartość 1+4+7+25.
Głowy za powyższe nie dam ale tak zrozumiałam.

Anusiakanusia, miło się czyta, że na Karowej luźniej, bo też tam się wybieram :-)

Ariena, Ty z Mokotowa masz blisko do Piaseczna. Tam jest rewelacyjna nowa porodowka, mozna tam jechac dopiero po 36tc, ale slyszalam same dobre zdania. Pracuja tam lekarze i polozne z Zelaznej. Twoj szpital tez ma swietne opinie.

Anisiaj - kierowałam się położeniem (też mieszkam przy Madalińskiego, więc chyba bliżej się nie da) i dobrymi opiniami, ale im dłużej z nim mam do czynienia tym moje przekonanie maleje... Nawet na IP oczekałam się ze 3 godziny nim mnie ktoś wyczytał, a na sali znalazłam się po 5h. A Wy mówicie o 2 godzinnych porodach...?:dry: Fakt, rodzące były "wywożone" na bieżąco, ale dyżurujący lekarz był tylko jeden i nie ogarniał wszystkich, a nie był to weekend ani święto...

A jak to jest w przypadku cc? Przypuśćmy, że okaże się, że u mnie cc jest wskazana, to dostaję na to jakiś papier? Piszecie, że macie ustalone daty cc, ale jak tu ustalić kiedy nie wiadomo w którym szpitalu będzie się rodzić? :baffled: (pytanie pierworódki, wybaczcie...)

teri jak pierwsze tak urodzilas ekspresowo to raczej sie nastaw ze z drugim bedzie conajmniej tak szybko jak z pierwszym. Drugi poród jest z reguły szybszy.
Mam znajomą, która pierwsze dziecko od wyjazdu z domu do porodu zajęło jej 2 h, drugie już tylko godzinę, na izbie przyjec miala już 9 cm rozwarcia i biegiem na fotel, 15 minut i po sprawie.

Ja do takich szczęśliwców nie należę, z Michasiem po 6h na oksytocynie doszłam do 10 cm rozwarcia i potem małemu tętno spadało i było CC. Już czułam bóle parte ale było szans urodzić. I tak mi się wydaje, że mega szybko podjęli decyzję o CC, a tyle się słyszy, że Żelazna lubi tylko naturalnie. To jednak zależy od przypadku. Akurat większość moich koleżanek rodziło na Żelaznej i jakoś tak wyszło, że większość miała CC.

anisiaj ja mam z Żelaznej bardzo dobre wspomnienia, jednak najgorzej ze wszystkiego wspominam opiekę poporodową.... była tam taka jedna niezbyt miła baba, mam nadzieję, że już nie pracuje. Szpital robi wrażenie, ale jest też mocno oblegany...Wczoraj nie odsyłali, mimo, że na porodówce nie było już łóżek i kierowali kobitki rodzące (ale takie co to jeszcze mają ileś godzin przed sobą) na patologię...żeby się porodówka rozluźniła i żeby sale były..... Także tłumy, tłumy....

palin kochana, Artura przenosiłam 10 dni, uwierz mi że drugi raz się na to nie piszę, za teksty "no i gdzie to dziecko?" [jedna szwagierka] to chciałam mordować, każdy dzień to mógł być "ten" dzień a tu nic i czekasz
serio nie życzę

ariena tym że ma mały brzuszek się nie przejmuj, mi teraz nie podawali wymiarów w sensie na który tydzień wskazują, tylko czy się w normach mieszczą
a z Arturem tez miałam podawane i usg po 34 tc pokazywało mi rozstrzał miesiąca - nie pamiętam co było dokładnie w którym tygodniu, ale mniej więcej tak - obwód głowy - termin porodu 1.07, obwód brzuszka 12.07., długość kości udowej 30.07 [pewnie nie w tej kolejności, ale załóżmy] - więc różnica pomiędzy skrajnymi była 4 tygodni
Artur się urodził "książkowy" niemalże - 56 cm i 3370 [na usg w piątek podawali 3800 waga, a urodziłam w niedzielę]

jak masz wskazanie to dostajesz papier, z papierkiem idziesz do szpitala który sobie wybierzesz i umawiasz się na konkretny dzień i potem pojawiasz się na cięcie - jak do fryzjera ;-) :cool2::cool2:

Ostatnia edycja:
Nika wiem o czym mowisz. W zeszly weekend podczas jednej nocy mialam na sali (2os) az 3 rodzace, jedna po drugiej. Czekaly na porodowke. Co do personelu, ja trafilam dobrze, ale czulam, ze niektore osoby byly milsze dla mnie niz dla tych osob, ktore byly krocej. Moze to litosc ;) w sumie troche tam lezalam.

Ariena, lekarz prowadzacy daje Ci zaswiadczenie o wskazaniu do cc i np.na Zelaznej idziesz do nich na kwalifikacje do cc-czy oni tez potwierdzaja te wskazania, wtedy ustalaja Ci date.

reklama
Witajcie Kochane!!:happy2:

Melduję , że jestem , czuje się od 2 dni masakrycznie , całe dnie boli mnie wątroba, i jest mi mega niedobrze, a w nocy z kolei zgaga:szok: Takiej nie miałam nigdy , zionę ogniem i tak pali że zmusza do wymiotów...

Wczoraj byli znajomi cały dzień na grillu , a dzisiaj od rana załatwianie spraw..

NATIS, DMUCHAWIEC , Bardzo się cieszę , że jesteście już w domku :-):-):-):-) Uważajcie na siebie kochene

Nadrobię Was kochane wieczorkiem mam nadzieję....i wtedy odpiszę

Miłego wieczoru :happy2:

Do góry