reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Dzień dobry,

Anisiaj super, że wreszcie do domku!!
Keks a co u Was??

Natis - wzięłam ten sznurkowy bo kasetowy za drogo wszedł :-(a tyle jeszcze do kupienia...

Czekam od rana na meble :confused2: mam nadzieję, że dzisiaj się uda wreszcie.
Pogoda cudna!!

Uuuuu... to u nas akcja w ten weekend - no zobaczymy może się przejadę

8 Dzidziuś!!! JUPI!!

No to lipa jak tylko do 25 tygodnia :( Dziwne . To ostatnie zalecane jest po 30 tygodniu . Ale faktycznie piszą na facebooku , ze później nie robią bo dziecko za duże . A ja już bede wtedy w 38 tygodniu :rofl2:. I przy rozmiarach Jasia to może faktycznie nierealne ;-). Ale jak będę na siłach i bez rozwarcia to może wpadnę tam podejrzeć co mają ciekawego .

Ostatnia edycja:
Witam się ze śniadankiem :-)

Oddałam już krew - teraz czekam na wyniki - mam wielką nadzieję, że nie będą gorsze od poprzednich.

U nas też pięknie - słonko świeci, co prawda dopiero 11st, ale i tak jest super. Zaraz zaczynam dalsze pranie - dzisiaj lecą pieluszki, pościele, kocyki itp.

ISIS - zdrówka dla córci!!!

MIKOTO - ja też ostatnie dni nieco lepiej sypiam - może to zasługa pogody i przebywanie na świeżym powietrzu???

ANISIAJ - cieszę się, że wychodzisz!

MATKAEWA, MADZIA - szkoda, że się nie załapiemy razem na to USG. Może następnym razem hihihi

SARA - sznurkowy system lepszy, mniej awaryjny. Biorę tylko sznurkowe. Raz się skusiłam na kasetowy i po kilku tyg. czy m-cach łańcuszek się zerwał. Co prawda przysłali za darmo nowy mechanizm, ale 2 tygodnie miałam zasłonięte okno ;-)

ASIA - ja z Bytomia :-)

Czekam dziś na mebelki, jeśli nie przyjadą to się wścieknę i chyba z nich zrezygnuję i pojadę do IKEI :tak:.
Zmykam kobietki, odezwę się później.

Ostatnia edycja:
Ło ludzie! My dzis dopiero wstałysmy:szok: Ale przynajmniej wreszcie wyspana jestem:tak:
Pszczółki juz się wyściskały w ramach porannego przywitania:-D (zawsze tak robią- ciesza się, że ta druga juz nei śpi) i bawią się w najlepsze.

Pogoda i u nas cudna, ale większych planów ja narazie nie mam. Na pewno pódziemy na dłuuuuuuuuuuugi spacerek:tak: Trzeba korzystać ze słonka:-) I w sobote przyjeżdżają do nas znajomi z Giżycka z córeczką- muszę więc sprzątnać wczesniej, a że mąż teraz codziennie po pracy jest na działce, to chyba rozbiję to sprzatanie na raty i zacznę dzisiaj:tak:

Isis- zdrówka dla córeczki! Urwanie głowy z tymi choróbskami:wściekła/y: Oby to tylko przeziębionko.

Natis- trzymam kciuki za wyniki i za mebelki:tak:
Sara- mam nadzieję, że dotra i Twoje:tak:

Anisiaj- cudnie, że Cię wypuścili. Teraz szpital dopiero w okolicy terminu:tak:

Czy ktoś ma ochotę na moją pyszna gotowaną kawę z cynamonem? :-) Własnei idę wodę wstawiać:tak:i zaraz do Was wracam.

Natis - hi hi hi . "Może następnym razem " :-D:-D:-D. Wam życzę kolejnych słodkich dzidziusiów i spotkań na wspólnych usg . Ale ja już pasuję na bank :-).
Oby mebelki dotarły a wyniki były jak najlepsze :tak:

Pranie się wyprało , idę wywiesić do ogródka :-)
A jak wrócę to poproszę o taką przepyszną kawkę z cynamonkiem Dmuchawcu :tak:

Ostatnia edycja:
witam

fotki wrzucę jak zrobie, ale to było bosko tak posiedzieć u fryza pierwszy raz chyba od roku [a kiedyś chodziłam często - co miesiąc] od razu człowiek czuje się lepiej

na laktacje nie ma "diety", tylko i wyłącznie chodzi o płyny i bez różnicy jest czy to herbatka na laktację, czy woda mineralna, karmi działa też tylko na zasadzie płynu, a większe ilości nie są wskazane [niektórzy mówią żeby wcale nie pić], gdyż mimo wszytsko w karmi jest alkohol
trzeba po prostu dużo pić, ale jak dmuchawiec pisała - kawa się nie liczy :-(

a co do diety - jako alergik powiem co wiem ;-)
nie ma sensu katować się dietą wykluczającą, jedzenie nie "przenika" do mleka jeden do jednego, jak to mówi moja lekarka - w indiach jedzą wzdymające, ostre, pikantne i nie zmieniają diety przy karmieniu
ok jesli jest problem z brzuszkiem [ale dopiero wtedy] to można wykluczać, żeby sprawdzić, co może powodować problemy - ale problem tak naprawdę nie w stylu kolka, tylko bardziej problemy z konsystencją kupy, ze śluzem w kupie - ale wtedy może się okazać np nietolerancja na laktozę i wtedy nie ma zmiłuj się przechodzi się na mm
wyobraźcie sobie sytuacje że odżywiacie się już tylko gotowanym kurczakiem a dziecko nadal ma kolki, to co przejdziecie na dietę "światło i energia z kosmosu?"
jeśli chodzi o kolki znacznie ważniejsze od diety jest pilnowanie jak dziecko je - żeby nie łykało za dużo powietrza, kolka to piana - im więcej powietrza się dziecko nałyka tym bardziej będzie bolał je brzuszek, masowanie brzuszka, kangurowanie, leżenie na brzuszku - to pomaga jelitom pracować

te wszystkie rady z sr to sorry ale o kant d..y rozbić - według nich to na serio powinnyśmy się odżywiac światłem - bzdura

co do alergii to uczulić może wszystko, a zwłaszcza to co się najczęściej je - dlatego u nas jest mało alergii na orzeszki ziemne [epidemia w usa] a dużo na mleko czy truskawki
uczulić może i jabłko i marchewka, zwłaszcza jeśli się przypałęta np alergia na pyłki

ja nie jadłam pewnych rzeczy, ze względu na zagrożenie bakteriami - np serów pleśniowych
cięzkie smażone rzeczy też u mnie odpadały, ze względu na cholestazę
wiadomo, że człowiek siłą rzeczy odżywia się zdrowiej i mniej ciężko niż normalnie i w tym nie ma nic złego, ale popadanie w paranoję nei ma najmniejszego sensu

moim zdaniem to jeść wszystko, w granicach rozsądku
ja sobie nie zamierzam odpuszczać owoców, czy jakichś warzyw które lubię "profilaktycznie"

a co krwi pępowinowej to tym razem nawet się nie zastanawialiśmy nad tym
poprzednio mocno zgłębiłam temat i tak średnio to wygląda, ta krew nadaje się dla dziecka do wieku ok 8 lat, potem już zazwyczaj dziecko jest wagowo za duże, żeby ta ilość krwi wystarczyła na leczenie czegokolwiek
ja uważam, że to powinno być ogólnonarodowe centrum, gdzie przechowywwaliby krew każdego, kto się zgodzi pobrać i komu uda się ją popbrać i wtedy powinni robić badania nad lekami

No właśnie obawiam się, że na 4D się nie załapiemy:( Nawet moja lekarka mówi, że maks do 34tc się je robi. Na FB faktycznie piszą o 25tc, a szkoda:/ ale mają wiele innych atrakcji także może Pięknego namówię:D

Natis... Ty codziennie coś pierzesz. Może podrzucić Ci też moje rzeczy? :))))
Sa_raa, Natis mam nadzieję, że doczekacie się na te swoje meble dzisiaj!
Korba ochłodzenie faktycznie ma przyjść, ale to ma być jakieś 10-15 stopni ciepła... więc dramatu nie ma, normalna wiosenna temperatura:) W końcu dzisiaj mamy LATO, a to dopiero kwiecień! :)

Witam, ja rano na badaniach byłam, później zakupy, teraz wcinam serek z rzodkiewka i rzeżuchą, moja drużyna jeszcze śpi.

Dziewczyny wczoraj wieczorem złapał mnie taki ból jak by pod samymi żebrami, promieniujący w stronę płuc, oddechu nie mogłam złapać w siedzeniu o leżeniu nawet mowy nie było. Oczywiście najpierw myślałam że to może przez dziecko. Położyłam się spać na siedząco a i tak ciężko mi sie oddychało. W nocy budziłam się co chwile, spałam raptem parę godzin.
Teraz pen ból jest tylko z prawej strony, promieniuje od pachy w stronę klatki piersiowej, cięzko się oddycha bo klatka boli- miałyście kiedyś taki ból?

reklama
Do góry