reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

reklama
Dzień dobry kochane :)
Ależ dziś pięknie !!!! Wczoraj słonko cudownie świeciło ale wiatr był strasznie nieprzyjemny. Byłyśmy z Tolusią u ortopedy (bo krzyw prawą stópkę do wewnątrz), ale okazuje się, że wszystko jest dobrze, w jej wieku to normalne więc się uspokoiłam :) Później popołudniu wybraliśmy się na spacer, i powiem Wam że to 1,5 h dało mi w kość. Wieczorem ruszyć się nie mogłam. Najgorsze jest to, że ciągle potwornie bolą mnie te prawe żebra :( Na usg nawet pani dr widziała jak Loli pakuje mi tam nogi zwłaszcza stopy ehhh A dziś ah żyć nie umierać, słonko świeci, temperatura rośnie ahhhh
Divinee - potwierdzam słowa dziewczyn, te pomiary mogą się różnic, dzieci też różnie rosną. Pamiętam, że z Tosią pani dr nie mogła się nadziwić, że jej nogi były zawsze wielkie, "starsze" nawet o 3 tyg.
Natis -
bestio Ty :D rozszalałaś się z tym praniem :) Jak ja bym już chciała zacząć prac rzeczy Karola ehhhh, ale ciągle na głowie ten remont, a Luka znów coś traci do niego zapał :/
MatkaEwa - ale fajnie, że wreszcie znaleźliście coś sensownego. Życzę długoletniego użytkowania bez usterek i z zadowoleniem, jeśli się zdecydujecie.

Co do samopoczucia w związku z pogodą :) Mówi się, że kto w jakiej porze roku się urodził - to taką pogodę lubi. U mnie w rodzinie się to sprawdza w 100 %. Ja jestem z początku sierpnia i ubóstwiam słońce, wysokie temperatury. Pamiętam jak były upały po 30 st, wszyscy wokół się rozpływali, a ja czułam się jak ryba w wodzie :) I powiem Wam, że ta przeciągająca się zima dała mi w kość, doprowadzała mnie do szału już, więc teraz każdy promyk słońca dodaje mi takiego powera że łooo. Hmmm tylko szkoda, że jak się za coś zabieram, to później zdycham bo się ruszyć nie mogę :/
A nawiązując do okien :) wczoraj wchodząc do kuchni popatrzyłam na okno i firankę i khmmm okno całe zakurzone, a firanka czarna :p Ale na razie się za to nie zabieram - i tak za tydzień to trzeba będzie wszystko ściągać, bo remont malowanie itd :p
Korzystając z chwili, kiedy jeszcze aż tak bardzo kręgosłup i żebra nie bolą, lecę ogarnąć mieszkanie i obiadek naszykować :) dziś na szybko - zupa krem z groszku zielonego z grzankami, a na drugie wrzucę ziemniaczki kurczaka i brokuły do parowaru :p a co ! nie będę się przemęczać :p

Plamy plamy plamy - a próbowałyście odplamiacza Ariel ?? u mnie się sprawdza, nawet na plamy z trawy, porzeczek, herbaty. W instrukcji jest niby napisane, żeby trzymać max chyba 10 min, ale ja czasem zalewałam na całą noc i nic się nie działo.
Dużo słonka kochane :)

Ostatnia edycja:
Natis a nie możesz zamówić żeby ci przywieźli? Może we wro są?
madzia mi na plamy wczoraj moje lipcówki bardzo polecały to DR. BECKMANN odplamiacz do plam z owoców i napojów Flecken Teufel - 50 g
anula tez liczyłam na remont ale niestety nie zdązymy przed P wyjazdem i moje firanki już się piorą a za okna zaraz się wezme, jak nie dam rady to P skończy jak wróci z pracy
mama wikusi a może olejemy sprzatanie i zorganizujemy wypad na wspólną kawkę :-)

Wisieńka - oj ja ma nadzieję, że się wyrobimy :( na pewno zaczynamy 24 w środę. I Luka ma zaklepany urlop i mój brat, i elektryk załatwiony i stolarz. Ale Luka ciągle zmienia koncepcje, a na moje dzisiejsze pytanie - kiedy pojedziesz zamówić drzwi (miał to zrobić wczoraj albo dziś), usłyszałam - nie wiem ! ...
A co do plam to przypomniało mi się, że jak Tolisia była mała to używałam AMWAY ODPLAMIACZ SA8 PreWash 400ml wysyłka GRATIS (3146426131) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. , drogi, ale bardzo wydajny, i nie było plamy, której by mi nie usunął (np wieloletnia plama z krwi na koszulce Luki)

Witam Dzisiaj mam trochę więcej czasu, więc Was nadrobiłam. Jestem chora i leże w łóżeczku, mam wirusowe zapalenie gardła i okropny katar. Jeśli chodzi o wyprawkę to ja podobnie jak RobaczekII sama nad wszystkim panuje, najwyżej męza pytam o zdanie jak nie wiem co wybrać. anisiaj trzymaj się w tym szpitalu i wracajcie w dwupaku jeszcze do domku MatkaEwa znajomi maja Sharana i wydaje mi się ze to jest fajne autko sa_raa zazdroszczę wypadu do Ikei, też chciałabym się po pare rzeczy tam wybrać, chyba namówie siostre na wypad Ja też wstawiłam pranie, ale nasze, dla dzieciątka dopiero kupiłam płyn do prania i zamierzam sie zabrac za pranie w maju. Mam nadzieje, ze maz do tego czasu uwinie się z remontem ściany, bo inaczej wszystko mi zakurzy.

Natis – mi właśnie nie dali nic konkretnego i dlatego mam takie mieszane myśli. Bo albo faktycznie wyniki są jeszcze na tyle dobre, że nie trzeba nic poważniejszego łykać (co by było super), albo taka słaba kadra szpitalna, że się nie znają i nie wiedzą jak zadziałać (co po tym co widziałam na oddziale też jest możliwe). A wtedy już nie byłoby tak fajnie. Może się niepotrzebnie nakręcam, ale jakoś nie mam zaufania do tutejszych lekarzy (w swoją też troszkę zwątpiłam i nabrałam lekkiego dystansu).

Anula – żeby tak było z tą pogodą po urodzeniu… U mnie to by się sprawdziło w mojej rodzinie, bo Ci co są grudzień – styczeń – luty czują się dużo lepiej zimą niż latem, a Ci z ciepłych miesięcy to są normalnie zmarzlaki. Ale już w rodzinie Ara się nie sprawdza – tam raczej wszyscy są z zimniejszych miesięcy i wszyscy ubóstwiają upały.

Okna – już czekają na Aro, ale ten jakoś się nie kwapi. Może w sobotę w końcu go przycisnę i je wymyje.

Umyłam 1 okno w salonie a jest ich 4 plus balkonowe drzwi. Już jestem zmęczona, robię długą przerwę:-)
anula mój P jedzie 25 więc nie było sensu zaczynać bo u nas to grubsza sprawa z przestawianiem scianki

Hej
Pranie w temacie:-) Ja jak na razie upralam jedna pralke ciuszkow bo tyle mam. Czekam na ciuszki z Polski, mama ma kupic i podac na paczke. Tutaj tez sa sliczne ale nie maja bodow rozpinanych z przodu, spioszkow ze stopami a jak maja spioszki to albo bez stopek albo drogo. Nie chce placic za jedne spioszki 50zl. I jeszcze jedno maja czego ja nie lubie, nie mozna kupic bluzy czy sweterka bez kaptura....a takich szukam bo wygodniej lezec maluszkowi bedzie.
Moja przyjaciolka wczoraj urodzila synka:-) 4kg, 58cm. Duzy bobas a ona taka drobna i niska:-)
Na suwaczku 32 tydzien:-) jupi jeszcze 2 tygodnie i juz bez stresu:-)

reklama
Do góry