RobaczekII
Fanka BB :)
Palin to mocno zaciskam kciuki by jednak ten poligon odbył się w innym terminie !!!
Robaczek, na to patrzeć nie będą, bo by musieli całkiem odwołać albo przełożyć na drugą połowę roku. Prócz Ara jest jeszcze 5 innych przyszłych tatusiów, porody "zaczynają się" w kwietniu i kończą w sierpniu (i to tylko w drużynie Ara). Te 2 dni, które przysługują to się nie opłaca nawet brać, bo przejazdy je pochłoną. Jedynie modlić się, żeby ten termin jeszcze się zmienił. Wiedziałam, że tak może mniej więcej wypaść, ale i tak jestem zła
pytanie do mam starszych dzieciaczków:
Dziewczyny proszę o pomoc co ja mam zrobić?
Wczoraj byłam na bilansie 2 latka z synkiem. Pielęgniarka zważyła, zmierzyła, wpisała w książeczkę że zeza nie ma i powiedziała że mogę już iść do domu. Nigdzie się nawet nie podpisała że to ona wykonywała ten 'bilans".
Lekarka nawet się nie pojawiła, nie zapytał nikt ile ząbków ma synek, nie miał sprawdzonej stulejki ani czy jajeczka są w mosznie.
co ja mam teraz zrobić? zbagatelizować wykonanie takiego bilansu? złożyć gdzieś skargę. Nie podoba mi się takie postępowanie w Ośrodku Zdrowia.
Asiulka może umów się jeszcze raz na bilans ale zaznacz, że chcesz do pediatry a nie pielęgniarki. U mnie zawsze wygląda tak, że najpierw mierzy, waży pielęgniarka a potem przechodzimy do pediatry i lekarz bada kręgosłup, nogi, sprawdza ząbki , osłu****e, rozmawia z dzieckiem i przeprowadza wywiad ze mną na temat innych rzeczy. Tak było w prywatnej przychodni i jest teraz ( gdy się przeprowadziłam ) w państwowym ośrodku.
Dmuchawcu ! Gratuluję bardzo bardzo zdanego egzaminu, cudnych kartek, a na te Twoje pszczółki się napatrzeć nie mogę. Ćwierkanie mają wypisane na twarzy a i oczka zastępują pewnie Ci słońce w tej zimowej wiośnie. Już sobie wyobrażam jak z nimi zasiądzie jeszcze ćwierkająca Helenka
Za ustny kcuki zaciskam ale wydaje mi się, że nie potrzebnie bo zdasz też jak ćwierkająca pszczółka czyli śpiewająco
Madzia, a nie za dużo sprzątania ? Teraz tyle czasu ile sprzątałaś x2 masz leżec !!!!!!!!!!!
Justa, a na L4 się nie wybierasz ? może już czas po odpoczywać ??
Ja już po całym dniu czuję, że miło będzie pójść pod prysznic i do łóżka. Jeszcze tylko kuchnie posprzątać po obiedzie i przypilnować odrabianie lekcji.
Nie wiem czy to było edukacyjne ale przy obiedzie z S opowiedzieliśmy Sewerynowi jak to za młodu spędzaliśmy dzień wagarowicza i uciekaliśmy ze szkoły : Bardzo go ten temat zainteresował i zapewnił nas, że on dziś nie uciekł
Zakupy też zrobiłam i papieru toaletowego nie zabraknie
Dziewczyny, dziś w programie Geslerowej będzie restauracja ze 3 km od naszej mieścinki w Babim Dole. Pewnie i nasza mieścinka będzie pokazana. Jak nie macie nic innego do robienia to możecie pooglądać