reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Fioletowa ten hybrydowy super sprawa, ale mnie się bardzo rozdwajają paznokcie i moja kosmetyczka powiedziała, że to mi się nie utrzyma, bo do hybrydy trzeba mieć dobra płytkę... więc pozostają normalne żele i tipsy na początek. Kurde nie widziałam, że do porodu nie można:szok: widzisz to będę musiała się dopytać...

Franek tez będzie miał swój pokój, ale przez pierwsze 4-5 miesięcy kołyskę wmontujemy jakoś do sypialni, bo też nie wyobrażam sobie latania co chwile do pokoju obok...

Co do kasy to u nas też ciężko.... ehhh codziennie się modlę żebyśmy 6 w totka trafili:/

Zmykam do spółdzielni, muszę oddać to pismo o wywozie śmieci:/

reklama
No dobra, po zakupach. Jutro zapowiada się kurs na miasto (trzeba będzie Aro zabrać samochód).

Z tymi paznokciami - prawda. Nawet lakier przezroczysty jest niewskazany. I biżuteria lepiej jak zostanie w domu.

Kasa - wczoraj przyszły z ZUSu, a już się zastanawiam, czy do końca miesiąca starczy... Na zwrot z US nie mam co liczyć - jeszcze musimy dopłacić... Dobrze, że "Fundusz Mikołajowy" jest na innym koncie, bezpieczny. No i na święta nie muszę nic szykować.

hej kobietki
codziennie was podczytyje ale weny na pisanie brak
my tez łozeczko dzicka bedziemy miec w swoim pokoju
normalnie pierwszy dzien wiosny a za oknem zima na całego

ide robic pranko

miłego dnia zycze :)

anilek u nas tez niby miesiąc - ale aż dopytałam księgowej, mówi że teraz jest jakiś szał na kasy fiskalne [pewnie przez zmianę progów], no i u mnie donosiła im 2 tyg kolejne ksero faktury "bo im zaginęło"
więc ja sobie pewnie jeszcze poczekam
natomiast i tak się wybieram do us, bo chcę się dowiedzieć czy mój pit wszedł - niby poszedł elektronicznie, ale potwierdzenie mi nie wyskakuje [mimo że status jest "złożone"]
ech kurcze, ale weź się spóźnij im z płatnością kasy... oni to mogą, ale ty to płać i nie marudź

palin, ale za rok juz będziesz miała zwrot :-D

Ale naprodukowałyście
Hein86.gif
Zdążyłam zrobić obiad i zjeść zanim Was nadrobiłam.

Fioletowa
ja mam dokładnie tako samo podejscie do zabawek jak Ty - dodatkowo utwierdzam mnie w tym przekonaniu to, co widzę u swoich zanjomych: góra zabawek, a dzieciom i tak to obojętne, bo bawią się 2-3. A i życie można stracić, bo mnóstwo jakiś pierdół pod nogami
Invision-Board-France-512.gif
Ja nigdy nie kupuję zabawek na prezent - zawsze ciuszki - bo bezpiecznie i funkcjonalnie.

Dmuchawcu czekam na zdjęcia kartek
czymam_za_slowo.gif

Wisieńka
też nie możesz spać? Nie załamuj się z powodu wyjazdu męża- wiadomo, że łatwo nie będzie, ale jesteś zorganizowana i twarda kobitka i dasz radę
przytulanko.gif
Ja w tym momencie jestem specem od logistyki - im więcej mam na głowie i do załatwienia, tym lepiej jestem zorganizowanahttp://***************/liviatn/images/K%20Doing%201/stirthepot.gif Ja odkamieniam czajnik kwaskiem cytrynowym - wsypuję go do wody i gotuję, potem wypłukam ze 2-3 razy, umyję i jest super!

Natis
zazdroszczę (pozytywnie) humoru i energii - mnie ta pogoda dołuje. Zaraz lecę zobaczyć wózek
mietlajf8.gif
Kosmetyczki też zazdroszczę - uwielbiam jak ktoś się mną zajmuje, a jak jest to na dodatek ktoś, komu się ufa - to już w ogóle luz blues i malina
flircik.gif

Isis moim skromnym zdaniem wyniki masz dobre
vieux-smiley.gif

mamawikusi nie ma co drzeć kotów z męzulkiem. Ja mojego od poczatku goniłam z odkładaniem rzeczy na miejsce
iconmadly5.gif
i teraz zawsze się pilnujemy, żeby odrazu po sobie sprzątać, zmywać - i jest dobrze
bf-kissieheart.gif

anilek nie denerwuj się i nie złość - na kłótnię najlepsza rozmowa
consoling2.gif

agacia z zainteresowaniem czytam, co dziewczyny odpowiadają na Twoje pytanie. U nas na początku łóżeczko będzie w sypialni.

Palindromea w takim razie trzymamy kciuki, żeby termin poliganu uległ zmianie
divers2342.gif

Smile Fioletowa ma rację odnośnie paznokci
divers2203.gif

Przepraszam, jeżeli kogoś pominęłam
wet-kiss-smiley.gif

Mikotku- zmobilizowałaś mnie do zrobienia zdjęć:tak:

Katki z kurczakami robiła Zosia:tak:

P1210722.jpgP1210726.jpgP1210728.jpgP1210744.jpgP1210749.jpgP1210752.jpgP1210753.jpgP1210758.jpg

Załączniki

• P1210722.jpg
    P1210722.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 51
  • P1210726.jpg
    P1210726.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 49
  • P1210728.jpg
    P1210728.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 48
  • P1210744.jpg
    P1210744.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 50
  • P1210749.jpg
    P1210749.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 40
  • P1210752.jpg
    P1210752.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 41
  • P1210753.jpg
    P1210753.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 44
  • P1210758.jpg
    P1210758.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 37
ciąg dalszy:

P1140710.jpgP1140715.jpgP1140716.jpgP1140718.jpgP1140719.jpg

Zdjęcia wyszły lipnie- nie widać, że elementy sa wycinane z perłowego papieru.

Załączniki

• P1140710.jpg
    P1140710.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 41
  • P1140715.jpg
    P1140715.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 38
  • P1140716.jpg
    P1140716.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 35
  • P1140718.jpg
    P1140718.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 37
  • P1140719.jpg
    P1140719.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 39
  • P1140722.jpg
    P1140722.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 33
  • P1140726.jpg
    P1140726.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 34
  • P1140729.jpg
    P1140729.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 34
  • P1140730.jpg
    P1140730.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 31
dmuchawcu super kartki :-D

smile podpowiem jak poprawić pazury, ale... nie w ciąży i karmienia piersią, nie od razu po tipsach
nie wiem czego oni napchali do tej odżywki, ale działa rewelacyjnie, tylko... boli na początku
Herome Extra Strong, odżywka / utwardzacz paznokci, kuracja na 14 dni, 10 ml - id produktu: 804 - Hairstore.pl

ja mam wiecznie łamiące sie paznokcie, rozdwajają się zanim zdążą urosnąć, miękkie, że swobodnie je zginam - po tym twarde, mocne - 14 dni i jak nie moje pazury
kuracja maks 2 razy w roku, nie w ciąży, ja dopóki będę karmić też nie zrobię tego
ale po :-D
naprawdę polecam

reklama
pytanie do mam starszych dzieciaczków:
Dziewczyny proszę o pomoc co ja mam zrobić?
Wczoraj byłam na bilansie 2 latka z synkiem. Pielęgniarka zważyła, zmierzyła, wpisała w książeczkę że zeza nie ma i powiedziała że mogę już iść do domu. Nigdzie się nawet nie podpisała że to ona wykonywała ten 'bilans".
Lekarka nawet się nie pojawiła, nie zapytał nikt ile ząbków ma synek, nie miał sprawdzonej stulejki ani czy jajeczka są w mosznie.
co ja mam teraz zrobić? zbagatelizować wykonanie takiego bilansu? złożyć gdzieś skargę. Nie podoba mi się takie postępowanie w Ośrodku Zdrowia.

Do góry