reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Paulunia - gratulacje wyników :happy2:

Kari - a nie mogłabyś nam jakoś przesłać trochę tej pogody?

Oj Biedule cierpiące - współczuję. Zamiast cieszyć się, że to już niedługo to Wam jeszcze musi coś dokuczać. Niech już Wam da spokój i da nacieszyć się końcówką...

Na SR było fajnie - trochę mi się humor poprawił. Trochę teorii. Gimnastyka na wesoło - ubaw nie wiem czy większy z panów czy z naszych prób utrzymywania równowagi i nieporadnych ruchów :-D Na koniec relaksacja kierowana - z Aro prawie zasnęliśmy przy tej muzyce. Myślę, że ta szkoła to był dobry pomysł...
Na każdym spotkaniu dostajemy jakieś prezenciki - reklamówkę pełną ulotek, gazetek, próbek i gadżetów. Poprzednio były np czapeczki, sudokrem. A dziś proszek do prania, oliwka, herbatka dla karmiącej mamy, wkładki laktacyjne i butelka. Może to i nie wiele, ale zawsze przyjemne. A te próbki przydadzą się, zeby zabrać do szpitala, gdyby było potrzeba coś mieć do pielęgnacji maluszków (albo siebie) ;-)

Macie jakieś domowe sposoby na zgagę? Bo już mi gardłem wychodzi to palenie :-(

reklama
Palin, tak mleczko jest dobre. Ja nie przepadam za mlekiem i ratuje mnie ten slynny koktajl z truskawek - robię go na mleku. Właśnie moje chłopaki wrócili i przywieźli truskawki więc też zaraz idę zrobić. Zgaę mam czasem taką, że aż wymiotować mi się chce.

Marcysiowa, Robaczek, dzięki, ale po mleku jest jeszcze gorzej. Całą ciążę unikam mleka, bo mnie dobija. Z nabiałów to tylko spokojnie jajka i ser. Każdy jogurt, mleko to jak strzelenie samobója...

Ale się rozczuliłam. Jakieś 4-5 lat temu organizowałam dla dzieciaków ze scholki, którą prowadziłam, 3 dniowe warsztaty artystyczno - muzyczne (z noclegami, pełnym wyżywieniem, zajęciami warsztatowymi pod okiem fachowców; nieodpłatne, bo udało mi się znaleźć sponsorów). Dziś na FB zobaczyłam zdjęcie drzwi jednego z pokoi. Ile było komentarzy do tamtego czasu i o mnie. Normalnie szok, że tak pamiętają, miło wspominają (choć ja raczej nie byłam łagodnym opiekunem i dałam im popalić). Aż chciałoby się do nich pojechać, uściskać, albo znowu coś zorganizować. Dla nich było warto. Teraz mają po 13-17 lat, ale nadal są fajnymi ludźmi...

Palin a migdały próbowałaś ? też pomagają a jak nie to spokojnie możesz brać tabsy typy reni ( nie wiem jak się pisze )
Cieszą takie rzeczy bardziej niż słowo dziękuję czy jakiś prezent !

Palin na zgagę migdały :tak: no i mi jako, że samo mleko nie do końca lubię pomaga kakao a przy taki pogodach na wieczór jest idealne.

Dziewczyny nie mogę chodzić.....więc i mnie dopadło....BOLI!!!!! Pachwiny, tyłek i kość ogonowa :baffled: Przed momentem ledwo z kibelka wstałam....:baffled:

Dzień dobry w ten "wiosenny" dzień... :cool:

Aro zamiast później wychodzić do pracy (skoro samochodem jedzie), to wychodzi wcześniej, żeby odśnieżyć i oskrobać auto. :no:

Dzięki, spróbuję dziś z tymi migdałami, bo już nawet ze zgagą się budzę. Załamka jakaś normalnie. Mleko bardzo lubię, ale już od początku ciąży zauważyłam, ze jak wypiję, to jest coś nie tak (nawet czekoladę do picia robię sobie z wodą - :hmm:).

Ale mi się dziś dobrze spało, bez przebudzeń, wstawania na siusiu. Normalnie bomba :-)

Robaczku za tydzień mam wizytę i liczę, że już nie będę musiała tego brać albo przynajmniej dawkę mi zmiejszy:tak:

Palin ja też na zgagę tylko mleko. Od jogurtów, serków itp odrzuciło mniee jak nigdy ale mleczko takie zimne, prosto z lodówki uwielbiam;-)

Ja od 5 na nogach. Troszkę ogarnęłam w mieszkanku bo przed 10 mam wizytę położnej. Kobietka widać rozgarnięta i z dużą wiedzą więc wypytam się co nie co:)
Spać mi się chce niesamowicie ale jak teraz się położę to pewnie dopiero położna pukaniem do drzwi mnie obudzi także nie ryzykuje. Zrobie sobie herbatkę i drugie śniadanko. Może w tv już coś ciekawego leci;-)

reklama
Witam się, my już po 2 śniadaniu, nie wiem co małemu ale z każdym dniem coraz to wcześniej wstaje a idzie spać tak jak zawsze

Do góry