reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Ja również witam się z rana:))) za oknem pięknie świeci słońce i mam nadzieję, że stopi ten cholerny śnieg!!!

Ja już po kawce i rogaliku z masłem orzechowym i dżemem :) Dzwonili do mnie z przychodni, że jutrzejsza wizyta odwołana bo DR niestety nie będzie, ale za to mam przyjść dzisiaj po 21:00 :))) także nawet lepiej!

Od wczoraj mam dobry humor więc dzielę się Kochane z każdą której humorek nie dopisuje:-D:-D:-D:-D

reklama
heloł

ja czekam na śniadanie, aż się chyba samo zrobi ;-)
nie chce mi się
młody obudził sie dziś po 5 - on chce grać, jak mu nagadałam to z fochem pszedł do łóżka, kurde jeszcze tego brakuje żeby uznał, że w ogóle nie musi spać, bo trzeba pograć

paulunia ja też już nie biore - odstawiłam na ostatniej wizycie

anilek gratki studniówki

smile zazdroszczę słońca, bo u nas trochę szaro - niby jasno, ale jakieś chmury są i leciutko prószy :-(
kciuki za wizytę

no dobra, ide po kawę i jakieś jedzonko

Witam i ja - rowniez zasypana i nadal sypie.

Wczoraj zamiast porzadkow w kuchni wzielam sie za odsuwanie wszystkich mebli i sprzatanie za nimi, bo dawno tego nie robilam i tak sie przy tym narobilam, ze dzisiaj boli mnie kazda kosteczka i kazdy miesien. Ledwo chodze, a mam dzisiaj na miescie mase spraw do zalatwienia - jak ja sobie dam rade w tych zaspach, niedzielny kierowca, nie wiem...

Palin - mi najlepiej na zgage pomaga mietowa guma do zucia - te co obnizaja ph, czyli np orbit.

Witam słonecznie :-D - u nas wiosennie pomimo leżącego śniegu . Niebo niebieściutkie . Od razu inaczej na świat się patrzy. Chyba jakieś okienka umyję bo od jutra zapowiadali znów ochłodzenie .
Smile - no więc kciuki za dzisiejszą wieczorną wizytę &&&&&&&&&&&&&&&

Witam się i ja:-)
Po porannej szarpaninie w przedszkolu nie mam siły na nic ani zapału, dlaczego już nie płacze żadne dziecko tylko mój Bartuś???? Mam tego dosyć, tłumaczę mu itd, a jak przychodzi poranek i rozłąka to on daje koncert i trzyma się mojej kurtki jak małe dziecko. Później jest dobrze, jest zadowolony, wszystko ładnie robi w przedszkolu, bawi się, uczy. Najgorsze są poranki:-(.
Palin- ja tez dziś dobrze spałam, pierwszy raz już od wielu tygodni. Wstałam raz na siusiu o 2,30 i spałam do 7 bardzo spokojnie.
Niedługo Święta a ja chyba przez ta niekończącą się zimę nie mam zapału do żadnego sprzątania. Chyba dziś powoli zacznę od szaf.
Wczoraj zamówiłam na allegro butelkę, smoczki uspokajające, kapturki do karmienia, ręczniczek dla Małego. Wanienkę mam, łóżeczko mam, ubranek mam po Bartusiu, wózek też. Pozostaje jeszcze łóżeczko turystycznę na dół, bo na górze w sypialni będzie zwykłe a na dole przydało by się turystyczne.
Do szpitala kilka drobiazgów typu ciapy itd jeszcze potrzebuję i powoli było by wszystko.
Miłego dnia:-).

Cześć Kochane, witam się i ja

Dzisiaj jakiś gorszy nastrój mnie dopadł, jestem wykończona po wczorajszym dniu, do tego zaliczyłam kłótnię z Darkiem, i tak mnie wszystko boli, że nie umiem się ruszyć. Nie umiem siedzieć, leżeć, stać, kręgosłup mnie tak boli, że nie wyrabiam, do tego spojenie tak daje, że masakra. Infekcja dalej nie odpuszcza.
Zaraz przyjedzie szwagierka to pewnie poprawiu mi humor, a o 15 ma być kosmetyczka. Moja kuzynka była kilka dni temu i postanowiła sprawić mi niespodziankę i poprawić nastrój - kosmetyczką. Ma mi oczyścić twarz, wyregulować wreszcie porządnie brwi, zrobić hennę, może się załapię na pedicure, choć nie wiem czy zdąży.

A wczoraj skończyłam pokój Natki, kazałam tacie powiesić wieszaczek za drzwiami na szlafroczek i inne rzeczy i tak wywiercił dziurę w ścianie, że w całym domu prądu nie było. Podczytywałam Was z komórki, ale nie mogłam nic napisać. Dopiero wieczorem jak wróciliśmy z IKEI Darek naprawił, ale nie miałam już sił na nic.

A wczoraj pełna energii wybrałam się do IKEI - kupiłam Lence śliczny kocyk, ręczniczki z kapturkami, pieluszki, lampkę nad łóżeczko i prześcieradełka do łóżeczka z podkładem.
Wyszłam z działu dziecięcego i nie byłam w stanie się ruszyć. Takie skurcze brzucha i ból kręgosłupa mnie dopadły, że dosłownie płakałam z bezsilności i nie byłam w stanie iść dalej. Czuję się czasem gorzej niż kaleka. Od dzisiaj dokładnie za 2 m-ce mam rodzić. Nie wiem jak przeżyję ten czas.

Dzisiaj lekarz na ok. 19. Bardzo liczę na dobre wieści. Trzymajcie Kochane swoje magiczne kciuki, proszę...

KINGUSIA - trzymam kciuki od rana za Ciebie i Waszą wizytę :tak:

PALINDROMEA - ale macie super w tej szkole rodzenia :). Chętnie bym też wybyła z domu.

PAULUNIA - dobrze się masz z tą położną :)

WISIENKO - nie zazdroszczę sytuacji z wyjazdem męża. Jeszcze zostało trochę czasu - może się coś zmieni, a jeżeli nie to napewno znajdziesz jakieś dobre wyjście z sytuacji.

MINNIE - Kochana przystopuj z porządkami :), choć sama mam ochotę przewrócić dom do góry nogami :)

TERI - jak tam dzisiaj się czujesz?

SARA - łączę się w bólu kręgosłupa i wszystkiego innego. Zdecydowanie przeliczyłam wczoraj swoje siły. Sprzątanie, prasowanie, IKEA... dziś padam.

Tak mi słonko świeci na monitor, że nic nie widzę, a nie mam sił się podnieść z łóżka, żeby zasłonić okno.

Zmykam Kochane,
Miłego dnia!!!
pewnie zajrzę dopiero późnym wieczorkiem, buziaki

Natis bylaś w Krakowie w Ikei?? Ja mieszkam niedaleko:-)
Dziewczyny w Krakowie jutro o 16.30 jest szkolenie bezpłatne z serii świadoma mama intymnie szczegóły na stonie Świadoma Mama !!!! Ja mam akurat szkołę rodzenia:wściekła/y::wściekła/y:

natis IKEA mmmm.....jak czytam o Twoich bólach to jakbym o sobie czytała :no: od kilku dni sobie nie radzę....narazie śmieje się z siebie ale coś czuję, że do płaczu też mi już bardzo blisko....
fioletowa u nas to samo jest z TV :confused2:
Minie kurcze przesuwanie mebli!!! Następna do lania tyłka się wystawiaj!!
Matka Ewa Ty tez nie szalej z oknami za bardzo! Miłego dzionka
ewelina nie wiem jak Cię pocieszyć....może po prostu to nie czas jeszcze dla Bartusia? Mojej kuzynki córka tak miała i psycholog stwierdził, że nie jest gotowa na przedszkole.

Na śniadanie wciągnęłam wiejskiej ciepłej kaszanki i tak się objadłam!! A tam jeszcze chałeczka czeka mmm.....:-p
Dzisiaj 28tydz. :cool2:
Potrzebuje wersalkę/sofę rozkładaną dla Młodego najlepiej na wczoraj i najlepiej szarą :cool:

Czołem Kobietki!

Czytam Was cały czas, ale nie mam weny na pisanie
czekam.gif
Palindromea, Ewelina u mnie dzisiaj też nocka w miarę przespana. Przebudziłam się o 6.30, ale jeszcze zasnęłam i pospałam do 8
47b20s0.gif

Palindromea u mnie na zgagę tylko mleko - a wczoraj mnie dopadła i męczyła
Grrrr16.gif
w sumie na własne życzenie sobie ją zafundowałam - z braku laku na kolację zrobiłam jajecznicę, a po smażonym zgagę mam taką, że
Invision-Board-France-14.gif
Tak jak wczesniej uwielbiałam cebulę pod każdą postacią, to teraz nie mogę ani jeść ani wąchać
niewiem.gif

Wisieńka
przytulanko.gif
doskonale wiem, co czujesz Kochana. A czy Twój mąż będzie zjeżdżał do domu co jakiś czas? Czy wyjedzie odrazu na pół roku? Mój też ciagle na wyjazdach
Invision-Board-France-178.gif

Smile
to ja poprosze trcohę pozytywnej energii i dobrego humoru
zebraczek.gif
Bo ostatnio nic mi się nie chce - ta pogoda mnie dołuje
Inclassable16.gif
A właśnie mówią w PnŚ, że razem ze słońcem przyjdzie duży mróz http://***************/liviatn/images/Minka%20conf/wallbash.gif

Minnie za dużo na siebie wzięłaś!
divers2235.gif
Dzisiaj leż i odpoczywaj!

Natis masz wspaniałą szwagierkę! Mnie to nawet nikt nie zapyta, czy nie potzrebuję większych zakupów zrobić
deprim2.gif
Kolejny raz sprawdza się sentencja: Umiesz liczyć- licz na siebie. o raju, ja też chcę do kosmetyczki!
wsciekly2.gif
I do IKEI
wsciekly3.gif
Pochwal się, który kocyk kupiłaś
foty_koniecznie.gif

Smile, Natis trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty!
divers2342.gif

reklama
Napisałam i mi wcięło... :wściekła/y:

Po krótce: natis: proszę o troszkę słonka i trzymam kciuki za wizytę, smile- też

Ogólnie, to pisałam, że nie chce mi się sprzątać, że ta pogoda nie nastraja mnie nawet na wiosenne dekorowanie domu, że wyjeżdżam na święta do rodziców i teściów. Tyle...

Do góry