reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Ja też dopiero położyłam małą spać, wiec mam chwilkę

Korba- trzymam kciuki, po zastrzykach będziesz spokojniejsza a nawet z krótka szyjką możesz jeszcze trochę pochodzić, nie bój się o Zosie Paulus wczoraj dobrze napisała u ciebie juz poleci 30 tc. to nie to samo co 26 czy 27, ale mam nadzieje ze do co najmniej do 24 zostaniesz w dwupaku

dmuchawiec-
duzo zdrówka dla Córci, oby sie jej poprawiło

anilek- kciuki zaciśnięte, na pewno wszystko będzie super

kari- prawda jest taka ze tą wyprawkę to i tak będzie trzeba szybko uzupełnić, 3 miesiące miną a tu wrzesień i ubranka też będą już za małe

Kurcze od wczoraj paskudnie boli mnie głowa, ratuje się kawą i spacerem z małą, ale jak na złość zgubiłyśmy jej ulubiony smoczek po drodze:wściekła/y: mam jeszcze jeden ale jak to smoczki często się gdzieś po domu chowią, jak mi nie przejdzie to wezme paracetamol.

Wczoraj moje dziecko tak pchało dłową w górę ze miałam wrażenie ze cała treść z żołądka wróciła do przełyku, a chwilami przepona też mocno bolała, a to dopiero 26 tc.. Moje dziecko jest wysoko, dodatkowo ja jestem niska wiec mało miejsca w brzuchu zostaje, a też nie wypycha mi go bardzo narazie nie zmierzyłam więcej niż 88, musze się przyzwyczaić do zgagi.

A co do muzyki w ciąży z Ewą najbardziej szalała przy pitbullu, to był taki sposób żeby ruchy pobudzić.
Teraz Ewa uwielbia Weekend- ona tańczy dla mnie i Eweline Lisiwską w stronę słońca, mąż usypia ją przy Myslowiz- długość dźwięku samotności, a najlepszy jest teściu puszcza kanał z muzyką Disco Polo i mała też świetnie się bawi:szok:

Ale puszczamy jej wszystko my wolimy rock, reggae, w ciazy też próbowałam klasycznej o jedynie techno jakoś nigdy nie miałam okazji ale chyba nie będę prubować

Ostatnia edycja:
reklama
hmm a ty skurczy nie miałas przypadkiem? mi w poprzedniej ciąży przy skurczach dali zakaz dotykania brzucha...
Niestety miałam i mam skurcze, ale gin nam pokazał w jaki sposób można dotykać brzuch i w zasadzie teraz dotykamy sporadycznie i tylko w ten pokazany sposób. Nie jestem w stanie odebrać Darkowi tej jego chwili ;-) widok nieziemski - taki duży mały chłopiec, który cieszy się jak dziecko, bo dotknie brzuch i słucha piosenki ;-).

DZIEWCZYNY - ja też rockowa jestem ;-)

Dziewczyny zrobiłam dziś cały obiadek! Nic szczególnego - pomidorowa z makaronem, schabowe z mizerią i ziemniaczkami. Na podwieczorek koktajl truskawkowy.
Nawet umyłam kibelek i umywalkę i odkurzyłam dół - z tym, że Natka biegała za mną z odkurzaczem i pomagała.
Czuję się bardzo dobrze, energia dosłownie mnie rozpiera. Mam nadzieję, że gin mi powie za tydzień, że jest dobrze... Bardzo na to liczę, w końcu. Dziś zaczęłam ostatnią prostą - 30-tkę - może będzie dla mnie szczęśliwsza i spokojniejsza...

ANILEK - kciuki zaciśnięte!!! Z niecierpliwością czekam na relację.

natis- wyobrażam sobie jaki musi być ważny dla Ciebie powrót do takiej aktywności, mam nadzieje ze nic Wam nie bedzie, ale pewnie stopniowo będziesz mogła się więcej ruszać. Teraz 2h leżenia- obowiązkowo:-)

natis gratuluje 30-tki :tak: ja tez czekam z niecierpliwością na ta magiczna 3 z przodu co by czuć się troszkę bezpieczniej :tak:

Dawid mówi że napisał wszystko zobaczymy jak mu poszło jak będą wyniki mieli 2 części matematyczną i z polskiego o matematykę jestem spokojna bo z tego jest bardzo dobry bardziej obawiam sie części humanistycznej bo błędy mu się zdarzają :confused: zobaczymy
choć w zeszłym roku w konkursie czytelniczym zajął I miejsce ( to było z lektury z 4 klasy ) trzeba było odpowiadać na pytania pisemnie i o dziwo nie zrobił żadnego błędu na dyktandach tez nie robi błędów dostaje same 5 i 6 a w domu jak pisze to czasem byk na byku i już sama nie wiem jak to z nim jest :sorry::eek: ja jestem wyczulona na błędy bo ja bardziej humanista a mąż matematyk i on robi do tej pory takie byki że czasem ręce opadają jednak to się chyba sprawdza że jest się albo humanistą albo umysłem ścisłym heh synek bardziej matematyk i to mu bardziej podchodzi

ja leże oglądam szpital i spałaszowałam całą tabliczkę czekolady żurawinowej a jakieś 10 minut temu jadłam zupę ogórkową i piłam wodę z ogórków :szok:

u nas - 5 i śnieg pada cos mi się wierzyć nie chcę żeby w przyszłym tygodniu była juz wiosna :crazy:

Ostatnia edycja:
Natis :) Tylko uważaj z tą Twoją aktywnością !! Ale pewnie doceniasz to jak fajnie porobić domowe obowiązki, pogotować, posprzątać :)

Ja dziś odwrotnie, energii totalnie brak. Na obiad mi i młodemu zrobiłam tylko placki ziemniaczane a dla S odgrzeje golonkę wczorajszą.

Ja całkowitą ciszę mam w domu, nie słucham nawet radia, tv też nie włączam. W sumie musiałbym do dźwięków młodego przyzwyczajać bo będzie zwyczajnie się bać.

Rozmawiałam z Korbą, oprócz sterydów i zwiększonej dawki fenka nie ma nic, a co najdziwniejsze dla mnie jeszcze jej nie przebadali. Natomiast mówi, że brzusio jakby lepiej, ale leży wciąż.

ROBACZEK - też z nią rozmawiałam niedawno i też się dziwię, że nie dostaje nic więcej. Dziewczyny, które leżały ze mną z takim samym zaleceniem co Korba, nieraz miały już małe rozwarcie to dostawały fenoterol w pompie, magnez w kroplówkach i po 2 dniach skurcze ustępowały, szyjka się zamykała. Mam nadzieję, że jutro jak będzie jej lekarz to zrobi coś więcej.

TERI - u nas w domu to samo, ja jestem dobra w ortografii, a mój Darek typowy umysł ścisły - byk na byku.
Natka widzę, że ma raczej problemy z ortografią, choć jak siadamy razem i ćwiczymy to robi ładne postępy.
Gratuluję Dawidkowi dobrych wyników!!!!
Moja Natusia też przysiosła dziś trzy 5 i 6 ;-). 5+ z dyktanda :szok:, widać efekty wczorajszej nauki :-D. I jedyna 5 z testu z angielskiego. Przyszła taka radosna i szczęśliwa, że do teraz chodzi i podskakuje :-)

DZIKA - melduje, ze leze i sie nie ruszam. Odrabiam dzisiejsza prace ;-). Jak Twoja glowa''

popsulam klawiature :cool:

gratulację dla Natalki super oceny :tak: to widzę że możemy sobie rękę podać u mnie ciągle jak nie synek to mąż na zmianę pytają się jak się pisze jakiś wyraz :eek: może Daria będzie humanistką :sorry:

to nawet nie zbadali Korby ???:szok: dziwne to mam nadzieje że bidulka szybko wyjdzie i będzie wszystko dobrze

coś cisza tu po południu

Natis Teri ale macie zdolne dzieciaczki :-) moja 11-letnia siostra jest mądra ale tak strasznie leniwa że do wszystkiego trzeba ją naganiać :sorry:
Dzika może mogłabyś sie położyć wcześniej skoro tak mocno boli Cię głowa...

Zjadłam dwie bułki pełnoziarniste z serkiem homogenizowanym i zapchałam się...

Hej
Dziewczyny nawet was dzisiaj nie przeczytalam. Wczoraj wieczorem zaczely mnie bolec plecy i jest masakra. To chyba ta rwa czy cos. Boli mnie prawe biodro, posladek, udo!!!! W nocy noe moglam przekrecac sie z boku na bok. O 1 chcialam juz dzien, ze lzami rano wstalam. Teraz jest wzglednie ale boli. Co z tym zrobic???? 12 tygodni do konca, jak tak zostanie...
Nie mam sily pisac i czytac. Jutro was nadrobie.

reklama
Tez sie pochwale moim synkiem-wczoraj przyniosl 3 x bdb:-) My z mezem humanisci, z matematyka oboje ciezko, a Mati radzi sobie calkiem niezle-bynajmniej na poziomie pierwszej klasy:-)

Mam lenia strasznego. Potrzebuje wiosny! Ledwo co na basen dotarlam, tylko dlatego ze sie z mlodym po lekcjach umowilam. Moj mobilizator:-) On do basenow a Smile do spacerow:-)

Do góry