reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzien dobry :)

Korba, jak brzuszek? Lepiej?

Natis, współczuję, nic dziwnego, że po godzinie stania rozbolał Cię brzuch. Bidulko. Dzisiaj lepiej?

Mamowikusi, trzymam kciuki za pomyślny rozwój spraw. Mam nadzieję, że trafi Wam się mądry sędzia i pomyśli o Twoich dzieciach.

Mikoto, nastrajasz pozytywnie tymi postami :) wklej nam wiosnę, może to coś da :)

Dziewczyny a ja ciągle czekam, kiedy admin zamknie wątek lutego, żebyśmy wskoczyly wyżej :)

p.s. A co z ariena? Była też z nami taka olunia, która tak jak ja miała przegrodę i milczy. Nie zawsze piszę, ale czytam regularnie i mam tysiąc myśli jak ktoś znika.

reklama
Oczywicie spac nie mogę. Spojenie mnie łupie tak, ze nie wiem jak się położyć, i zgaga okropna. Tez mnie wzieło na jednodniowy jabłkowy....
mama wikusi dopiero doczytałam, nieciekawa sytuacja i rozwiązanie cieżkie . Mam nadzieję, ze wszystko wam się poukłąda i nie bedziecie musieli oddaćpieniązków, które sa potrzebne wam .Współczuję i kciuki za pomyślny obrót
Natis oj to cię wymeczyło. Mam andzieję, ze w sadzie wszystko w porządku i wyrok po waszej myśli. Odpoczywaj dzisiaj bo ci się nalezy
anula powiedz lekarzowi o tym krwotoku i na pewno powinnas wziąc coś na uszczelnienie naczyć, chociaz dodatkowo vit c łyknij i wypoczywaj jak najwięcej
Robaczku a więc nie śpię i tez się doczłowieczam. Nastawiąłm obiad i pieczeń rzymską do jedzenia na zimno, może uda mi się potem zdrzemnąć. Mila najczęsciej śpi dobrze ale ostatnio ma jakies takie cykle złych nocy. Moze to 3 jej wychodzą, albo skok rozwojowy. Jak mi tak dwójka zacznie się na zmianę budzić to chyba po tygodniu osiwieję
Mikoto ja się doczłowieczam codziennie z musu. jak Milę odprowadzam do przedszkola to oko zrobię i fryzurę i błyszczyk na usta.Ale ty to masz werwę i silną wolę bo w domu to mi ni chuchu się nie chce
Kingusia koniecznie pokaz, ciekawa jestem niemiłosiernie.
Paulunia u nas tez ostatnio łobuzierstwo, dzieciaki tez mają chyba dośc zimy

Hej
Natis wspolczuje tego wszystkiego. Mam nadzieje, ze skonczy sie to dobrze dla was!!! Wypoczywaj teraz po tak ciezkim dniu:-)
Kari dobre wiesci o Adasiu, super:-)
Mamawikusi nie wiem co napisac, nie zazdroszcze przezyc...
Korba a lekarz powiedzial od czego te twardnienia tak nagle? Ty jak do tej pory nie mialas problemow z ciaza. Ne kojarze zebys cos kiedys pisala.
Dzisiaj mialam jedna z lepszych nocy:-) nawet nie dretwialy mi boki:-) Cala rodzinka dobrze spala, tylko raz o 3 blanka mnie obudzila, ze ja nozki bola ale poszla na siku i zasnela:-)
W Anglii mamay juz dzien mamy, ide o 12 na lunch do blanki szkoly:-) Blanka szczesliwa:-)

Nic lekarz nie powiedział, może dzisiaj się czegoś dowiem, to prawda nie miałam większych problemów z ciążą do tej pory :tak:

Miłego dnia mamusi :-)

Witam się i ja miałam wczoraj problemy z netem a jak tu dziś zajrzałam to żałuje ze nie wstałam 2 h wcześniej żeby to dokładnie przeczytać:-)

mamaWiki- ta sytuacja z rodzicami oj ciężko mi sobie cos takiego wyobrazić, przeciez oni wiedzą że jak zabiorą wam to Wy będziecie mieli mniej a co z dziećmi? Ni przejmują się ze własnym wnuką zabierają? Kurcze nie rozumiem takich ludzi, inna sprawa gdybyście mieli "za dużo" albo nie mieli dzieci. Nie wiem jak jest wasza sytuacja finansowa ale też nie sadzę żebyście musieli płacić im jakieś duże sumy, choc się nie znam.

natis- tak jak byś miała mało problemów w ciąży, ciągłych stresów to jeszcze tan sąd, życzę żeby wszystko się ułożyło po waszej myśli. Fajnie że chociaż wypad do restauracji udany, jak to dobre jedzenie potrafi człowieka zmęczyć:-D

Korba- trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, oby skurcze odpuściły po tym leku, choć Zosia już duża to jeszcze niech troch posiedzi

Kari- strasznie się cieszę z postępów Adasia

anula
- ja takie skrzepy z naos mam codziennie rano, tylko z lewej dziurki w poprzedniej ciąży też tak miałam

Wiśnia- u mnie też noc nie przespana z tym ze maż też nie spał, jak możesz to wypoczywaj

Dziewczyny wybaczcie ze nie odpisuje każdej, ale zaraz moja gromada wstanie i muszę się za śniadanie zabrać, my dzis znów musimy spędzić dzień poza domem, jedziemy do tartaku po deski, krokwie, łaty, później do castoramy bo mój M. z bratem robią plac zabaw dla Ewy i Niny muszą skończyć w tym miesiącu bo w kwietniu M. z teściem mają 160 m kostki do położenia i jeszcze teściu takieś ogrodzenie/płot będzie robić, muszą się z tym wyrobić do czerwca bo później to juz czasu może nie być a teżciu jeszcze jakąś pielgrzymkę do Włoch ma w kwietniu a mój M. nie bierze urlopu tylko robi to w wolnym czasie więc sie będzie ciągało.

U nas noc też bezsenna, mała poszła spać o 10 o 11 się obudziła, nie mogła zasnąć mój M. wstał z nią ale ona ryczy wyciąga do mnie ręce, ja położyłam sie o 2 oni nie wiem kiedy, spałam strasznie żle, ciagle się budziłam, jezu co to będzie jak urodzi się Nina:szok::szok::szok:

dmuchawiec omajgot nie przypominaj o żelazku:szok::-D
Dzika Bez tez mnie to przeraża jak ja się rozerwę pomiędzy dzieciakami, a jeszcze jak faktycznie mój P wyjedzie na pół roku to juz mam prze...chlapane bo pomocy żadnej mieć nie będe chyba, ze Maciek. Moja mama nie zyje. tesciowa mieszka 150 km od nas i zresztą...szkoda gadac już żeśmy jej pomoc przerabiali
Ide robić 2 podejście do spania

Fioltowa mysle ze to wyjasnicie z tym podatkim:-) Poszli na latwizne, znalezli pierwszego lepszego o takim nazwisku i maja z glowy:-)
Korba to konecznie wypytaj i od razu pisz do nas.
Ja mimo wizyt u polskiego lekarza ciagle sie boje, ze nagle bede miala jakies twardnienia albo skurcze. Kiedys czytalam taka prace naukowa, w ktorej robili badania i okazalo sie, ze ciezarne, ktore mialy krwotok i odklejenie kosmowki i pierwszym trymestrze, czesto maja ok.26 tygodnia problem z lozyskiem lub przedwczesne porody tez wlasnie tak ok.26tygodnia. U mnie juz na szczescie 27 tydzien i bylam w sobote u lekarza ale poki nie minie chociaz do 30 tygodnia to bede zyla w stresie.

Wlasnie mialam zapytac i ciagle zapominam:-) Czy wy juz wszystkie macie jakies wyprawki dla dzieci? Wszystko pierzecie? Zastanawiam sie czy juz kupic cos czy jeszcze poczekac. Nie mam nic, jakies tam drobiazgi po dziewczynach typu zapinka do smoczka itd.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paulus, Ty to widze tak,jak ja :) w napieciu do 30 tc. Potem powiem,ze do 34 itd ;) Ja inaczej patrze na moje twardnienia, bo mam je juz bardzo dlugo i gin uwaza, ze u mnie to urok ciazy.

Natisku a jaki wyrok? Czy to dopiero pierwsza sprawa? Współczuję kolacji...ja też uwielbiam takie "Lale" dobrze, że pojadłaś chociaż wczoraj. A teraz hop do łóżeczka bo mam wrażnie, że się rozbrykałaś :dry:
kingusia a też czekam na foto magnoli
Dmuchawcu jak tam kartki?
mikoto ja też strasznie lubię Twoje posty :-D te emoty często idealnie odwzorowują sytuację :-D
_anula mam nadzieję, że można jakoś zatamować te krwotoki!
Mama Wiki myślę, że nie wezmą od Was pieniążków jak poznają sytuację i za to trzymać kciuki będę MOCNO! pisałam wczoraj o tabelkę z tygodniami i trymestrami bo miałaś fajną. Jak znajdziesz chwilkę wrzuć proszę :sorry2:
Paulunia powodzenia na bilansie. Też mi się wydaję, że dzieci już dosyć zimy mają.
Wisienka jak nie zaśniesz to poleż troszkę chociaż :tak:

Ja mam dużo małych siniaków ale skąd się biorą :confused: podpytam lekarza

paulus wiesz, my też doszliśmy do tego wniosku, tym bardziej że jak się w google wpiszę imię i nazwisko to na pierwszym miejscu wyskakuje
no ale w sumie mam nadzieje że już się nie odezwą, bo z podpowiedzią kuzyna [prawnik] napisałam pismo, że nastapiła pomyłka, że mąż nie był nigdy w norwegii, nie mamy pojęcia o tych pieniądzach, nic z nikim tam nie było podpisywane, że adres firmy w której mąż pracuje nie jest jego korespondencyjnym i żeby przestali go nękać [hehe to mi się najbardziej podobało]
odesłaliśmy poleconym do nich i na razie cisza, powinni nam jeszcze za znaczek oddać ;-)
a pismo od nich takie trochę "lewe" było, nie dość że do męża do pracy, to na dodatek jeszcze ani peselu męża [a przecież jakby była umowa to musieliby podać] ani nawet kwoty, którą im niby wisimy... żenada po prostu

reklama
fioletowa czyli "jelenia" szukali. Masakra :wściekła/y:

kari OGROMNE a nawet WIELGAŚNE gratulacje dla Adasia!!!

Paulus, Ty to widze tak,jak ja :) w napieciu do 30 tc. Potem powiem,ze do 34 itd ;) Ja inaczej patrze na moje twardnienia, bo mam je juz bardzo dlugo i gin uwaza, ze u mnie to urok ciazy.

Haha...ostatnio też się nad tym zastanawiałam. Najpierw czekanie do 12tyg. później na pierwsze ruchy dziecka, dalej 25tyd. jako taka trochę granica bezpieczeństwa bo już można Bąbelka uratować. Teraz marzę o 30 tyg a w sumie o 36 tyg :-pa tutaj dzisiaj 27 zaczynam dopiero...
Wlasnie mialam zapytac i ciagle zapominam:-) Czy wy juz wszystkie macie jakies wyprawki dla dzieci? Wszystko pierzecie? Zastanawiam sie czy juz kupic cos czy jeszcze poczekac. Nie mam nic, jakies tam drobiazgi po dziewczynach typu zapinka do smoczka itd.

Ostatnio temat się przewinął na wątku zakupowym i w sumie wyszło, że takiej Mamy gotowej na 100% nie ma. Sporo z nas ma 70% a jednocześnie jest też dużo dziewczyn które mają tylko drobiazgi. Czyli różnie :rofl2:

JAKĄ JA MAM ZGAGĘ!!!!!!!!!!! Zwariuję!

Ostatnia edycja:
Do góry