reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry ;-)

Natis współczuję przeżyć w sądzie... odpoczywaj teraz kochana.
Kari strasznie się cieszę z postępów Adasia :-)
MamaWikusi nie denerwuj się... myślę że nie obciążą Was alimentami, przecież nie jesteście milionerami, macie swoje życie, dzieci i wydatki. Będzie dobrze ;-)
Korba Ty silna kobieta jesteś i dasz radę :-)
Robaczku nie smuć się... chyba dopadł Cie taki humor jak mnie ostatnio. Może zrób coś co poprawi Ci humor?
Wisieńka to Cie córeczka wymęczyła... odpocznij sobie teraz...

U nas też zima w pełni. Śniegu znowu dosypało :dry:
Mąż w pracy, ja po śniadaniu i po bananie ale załącza mi się chęć na czekoladę :-p

Wczoraj moja malutka była taka spokojna i mąż wieczorem głaskał mnie po brzuchu i mówił do Laury "kopnij tatusia" i mała zaczęła kopać wreszcie :-) ale był dumny że go słucha :-)

Biorę się za gałązkę magnolii dla siostry do szkoły. Coś takiego Magnolie - kurs wykonania gałązki magnolii | Kwiaty z bibuły | Rękodzieło | Bibułkarstwo

reklama
i ja się witam :)
U nas śnieg :( ja chcę wiosnę !!! ;(
mama wikusi - faktycznie patowa sytuacja z mamą, hmmm ale mam nadzieję, że wszystko rozwiąże się po Waszej myśli
Natisku - odpoczywaj kochana, ale Cię tam wymęczyli, niegodziwcy ;)
Korba - przypominam o zaciskaniu nóżek :]
Kari - nawet nie wiesz jak ucieszył mnie Twój post :) od samego początku wierzyłam, że Adaś da radę :) mama wikusi ma rację - Wy go widzicie codziennie i nie zauważacie postępów, ale to jest zdolny i mądry chłopiec !! uściskaj go ode mnie

Tosia w przedszkolu a ja zdycham. Posmęcę teraz więc jeśli nie macie ochoty - nie czytajcie :( Noc nie przespana ;( Ostatnio mam problemy z nosem, tzn ciągle mi z niego leci krew :( i w nocy obudziłam się po w pewnym momencie nie mogłam oddychać :( poszłam do łazienki, słabo mi się zrobiło i przepraszam za drastyczny opis - wydmuchałam nos i wyleciały takie skrzepy krwi :( odetkało się więc stwierdziłam, dobra idę spać. Jak się położyłam to poczułam jak mi leci z tego nosa :( i znów tamowanie, cudowanie :( Luki dobudzić nie mogłam :( Jak już zaczęłam zasypiać z powrotem, to odezwało się moje niedoleczone przeziębienie, i tak niemiłosiernie zaczęło mnie swędzieć w gardle, że jak się rozkaszlałam, tak wylądowałam przyklejona do muszli :( Jak dobrze, że dziś wizyta to wypytam moją cierpliwą panią dr o te krwotoki i może da mi wreszcie coś na to przeziębienie :( Wybaczcie, że tak smęcę, ale od Luki słyszę tylko "bo nie dbasz o siebie, zażyj coś". On nie jest wylewny ale głupio to zabrzmi - mógłby mi choć trochę nie wiem współczuć ?? A i jeszcze jedną dolegliwosc swoją dodam - potworny rozrywający ból żeber. Z przodu są skopane, a po bokach i z tyłu palą tak że nie wiem ;(

Natis, współczuję przesłuchania i całej tej sprawy. Jak ludzie lubią zatruwać komuś życie:/ nigdy tego nie pojmę. Staraj się o tym nie myśleć i nie stresować. Zapewne nie muszę mówić, że stres nie jest dobry w ciąży ...
Też mam wyrzuty jak nakrzyczę na Seweryna, potem zazwyczaj przygotowuję mu coś miłego, a S jest wyrozumiały i nie pogniewał się o moje humory :) Wręcz odwrotnie :)

Kingusia, już mi trochę lepiej, bo objadłam się ciastkami i popiłam kawusią, humor lepszy, dupka większa ale co tam :) Wrzuć fotkę jak zrobisz te magnolię !

Anula tulę z całych sił ! Mam nadzieję, że lekarz coś poradzi na te krwawienia. Leż i odpoczywaj i nie schylaj głowy. Myśl o tym, że już bliżej niż dalej !

Wisienka, kiepska noc. Nie wyobrażam sobie tyle wstawać w nocy, zapomniałam już ten ból. Mam nadzieję, że teraz sobie smacznie śpisz :)

Ja postanowiłam się doczłowieczyć i idę się ubrać, zrobić makijaż i pomyć naczynia, które czekają od wieczora :zawstydzona/y: i zabrać się za coś pożytecznego.

anula ja też często miałam takie krwotoki z nosa, ostatnio jakoś samo mi to przeszło... dobrze że masz wizytę to może dostaniesz jakieś leki.
Robaczku jeśli podołam i to zrobię to pokaże ;-) na razie mam 2 kwiatki :-p Słodkie to pomaga na brak humoru :tak:

Dopijam resztkę wczorajszego koktajlu truskawkowego i chyba zagryze to czekoladą :-D

Kingsuia koniecznie fotka dla nas
2963.gif
Może przywołasz tym wiosnę
lato1.gif
Dwa dni pod rząd raczyłam się naszym osławionym na forum drinkeim truskawkowym
napoj1.gif

Robaczku ja się już "doczłowieczyłam"
taniec1.gif
- staram się na bieżąco coś z sobą robić, żeby już całkowicie nie zdziadowieć
deprim1.gif

anula nie smęcisz! Umęczą Cię te krwotoki :-( Ja zauważyłam, że od jakiegoś czasu też mam bardziej ukrwione w nosie, ale póki co na tym się kończy. Może jest na to jakaś rada:confused: Daj znać co poradzi lekarz .

Kari cieszę się z postępów Adasia. Oby tak dalej:tak:
Natis i ja nie rozumiem jak ludzie mogą być tacy podli, tak szkodzić drugiemu człowiekowi. Trzymam kciuki, żeby wszystkie sprawy poszły na waszą korzyść. A teraz odpoczywaj:tak:
MamaWikusi i ja trzymam kciuki, żebyście tych alimentów płacić nie musieli. Moja chrzestna też niedawno miała w sądzie sprawę właśnie o alimenty od dziewczyny, której chrzestnej syn zrobił dziecko a że nie pracuje to pozwała jego rodziców. Jednak sąd odrzucił wniosek bo chrzestna miała za niskie dochody i jeszcze swoje dziecko. Także niech i u was tak będzie:tak:
Anula współczuje takich krwotoków. Oby lekarz zaradził :)

Korba, Sara, MamaWikusi, Anula trzymam mocno kciuki za wizyty:tak:

My dzisiaj mamy bilans 4 latka. Oby tylko mała grzeczna była bo ostatnio przechodzi samą siebie:wściekła/y: Teraz zjadłam śniadanko i leżę. Zaraz czas na owoce;-)
Maciej tak szaleje, że zaraz obok pępka coś mi wyjdzie:-D

Ostatnia edycja:
Anula, Współczuję kochana dolegliwości, mi też ostatnio leciała krew z nosa, a jak myłam zęby to nie mogłam opanować krwawienia. Połóż się i odpocznij , tak jak mówi Robaczek nie schylaj głowy. Mam nadzieję , że dzisiaj lekarz da Ci coś na przeziębienie żeby przeszło. A faceci czasami nie rozumieją naszych dolegliwości, chociaż muszę pochwalić mojego S, teraz się przestraszył, dzwoni co godzinę pyta czy leżę, a jak wraca z pracy , to sprząta po obiedzie, robi zmywarkę-- Jednak czasami potrafią stanąć na wysokości zadania.

Robaczek, Cieszę się , że humorek lepszy, nie przemęczaj się!!!

Wisienka, Pośpij troszkę i odpocznij....

Kingusia, Fajne te magnolię, poprosimy o fotki :tak:

Dmuchawiec, Zrobiłaś już jakieś kartki ? Jak czują się pszczółki ?

Hej
Natis wspolczuje tego wszystkiego. Mam nadzieje, ze skonczy sie to dobrze dla was!!! Wypoczywaj teraz po tak ciezkim dniu:-)
Kari dobre wiesci o Adasiu, super:-)
Mamawikusi nie wiem co napisac, nie zazdroszcze przezyc...
Korba a lekarz powiedzial od czego te twardnienia tak nagle? Ty jak do tej pory nie mialas problemow z ciaza. Ne kojarze zebys cos kiedys pisala.
Dzisiaj mialam jedna z lepszych nocy:-) nawet nie dretwialy mi boki:-) Cala rodzinka dobrze spala, tylko raz o 3 blanka mnie obudzila, ze ja nozki bola ale poszla na siku i zasnela:-)
W Anglii mamay juz dzien mamy, ide o 12 na lunch do blanki szkoly:-) Blanka szczesliwa:-)

reklama
dzień dobly
jak to mówi mój syn :-D

natis super że już masz z głowy z sądem
a wiesz i normalnym uczciwym ludziom zdarzają się problemy, a może przede wszystkim takim?
ja mam nadzieję że u nas będzie spokój po moim ostatnim piśmie - chyba pisałam że A. dostał wezwanie od jakiejś kancelarii prawniczej do zwrotu "zwrotu z podatku" z norwegii, gdy on w norwegii nigdy nie był
ale ma popularne imię i nazwisko, więc znaleźli w necie jakieś dane i wysłali do niego do roboty

mama wikusi trzymma kciuki żeby rozeszło się po kościach, niech mama dostanie kasę z opieki, a nie od was

kari super że Adaś robi postępy, oby tak dalej :-D

anula ja codziennie rano wydmu****ę strupy krwi z nosa, tylko nie wiem czy to od ciąży, czy może mamy dalej za suche powietrze [bo mąż też ma problem, ale teraz śpimy w różnych pokojach]

ech a ja chyba dziś dalej powalczę z żelazkiem, tylko jeszcze muszę pójśc po tabletki, a mi się nie chce

Do góry