reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Fioletowa ta aspiryna z tego co zrozumiałam coś ze skurczami ma wspólnego? Byłam tak ucieszona, że szyjka zamknięta i długa, że się wyłączyłam :sorry: Fenka chciał mi dać ale ze względu na moje serce skończyło się na zwiększeniu magnezu do 4x2tabl i aspirynie.

XEZ
co za wieści!! Czekam na wynik z bety. Jeśli się okaże, że to ciąża znajdź mega dobrego lekarza i słuchaj się Kochana wszystkich zaleceń!!! Reszta się jakoś ułoży!

minnie a o tak!! klapki, baleriny a nie kozaki!! A ospa chyba ma 2 tyg wylęgania.

xez daj znać jak beta wyszła. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po waszej myśli:tak:
Sara odpoczywaj dużo kochana. Może za dużo na nogach jesteś przez cały dzień.
Kingusia ja w pierwszej ciązy miałam bardzo malutki brzuszek. Troszeczkę wypchało go w 8 miesiacu ale powiem Ci jedno wolałabym taki malutki niż taki jak mam teraz. Jestem niska (150cm) i jest mi naprawdę bardzo, bardzo ciężko z takim brzuchem. Najważniejsze, żeby z maleństwem było wszystko dobrze więc się nie martw:tak:

Do mnie właśnie dzwoniła koleżanka(termin też na czerwiec). Znów jest w szpitalu :( Pojawił się mocny ból brzucha, skurcze. Teraz ma zakaz jakiegokolwiek chodzenia. Oby było wszystko dobrze

Ja to wczoraj troszkę za dużo się narobiłam i wieczorkiem odczułam to przez ból brzucha. Na szczęście wzięłam nospę, połozyłam się i od razu było lepiej. Dzisiaj za to planuje słodkie lenistwo. Tylko obiad zrobie co byśmy z głodu nie padli bo mąż dopiero o 17 w domku będzie.

xez o matko, aż nie wiem co napisać... mam nadzieję że jakoś się ułoży... trzymam za was kciuki

sara tak ze skurczami, bo aspiryna blokuje proglastynę, a ta jest odpowiedzialna za skurcze
[w spermie np jest] no moja druga ciąża taka [w pierwszej polopiryna, a w tej aspiryn cardio - przynajmniej tabletek nie trzeba dzielić]

Ostatnia edycja:
A mnie dzisiaj coś "weszło" w nogę. Tylko poodkurzałam w mieszkanku i od prawej strony biodra aż do kostki prawej nogi mnie boli. Ledwo siedzę. Miałam iść po wyniki ale nie wiem jak ja auto poprowadzę, a na piechotę to dziękuję bardzo. Chyba będę zmuszona poprosić męża, żeby zaszedł wracając z pracy. A tak chciałam zobaczyć wyniki cukru. Do tego dodajmy ok 25cm świeżego śniegu i mamy niezłe równanie. Poczekam jeszcze trochę. Może mi przejdzie. Nawet zmywarki nie mogę zapakować.

Xez- ale wiadommość! Nie wiem co Ci napisać- chciałabym, żebyś nie musiała przechodzić więcej przez tak trudne doświadczenia, ale z drugiej strony wierzę w cuda i nadzieja, ze tym razem mogłoby sie udac napawa radością. Sciskam Cię i czekamy na wieści!

Natis- w moim przypadku rada dziewczy, zeby zaczac łykac potas się sprawdziła. Też miałam takie skurcze, że masakra. Kupiłam "ChelaMag b6 Skurcz" (magnez, potas i b6) Łykam tego 4 tabletki na dobę i skurczów nie ma:tak: Fajny miałyście ubaw z tą sukienką:-D

Minnie- życzę poprawy humorku:tak: Mnie pogoda też wkurza- zimno i dzis sypie non stop:-( A ospą zaraża się ok 10dni.

Mój maluch dzisiaj wariuje, tak kopie ,że mi brzych skacze:-D
Jutro pierwsza wizyta w szkole rodzenia, zobaczymy :-)
Za to za tydzień kolejne duże USG 4d, już się doczekać nie mogę bo ostanie USG miałam 9 stycznia.

Witam :-)

Xez Kochana zamurowało mnie... Leć szybko na badania i szukaj lekarza... Jeśli to ciąża to widać tak musiało być, zaciskam kciuki, żeby było wszystko dobrze...

Kurczę przeczytałam wszystko, nadrobiłam Was i po wiadomości Xez kompletnie nic już nie pamiętam, co której chciałam napisać... wybaczcie :sorry:

U mnie śniegu po pachy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: - ja chcę już wiosnę!!!

Dobija mnie ta pogoda. Mam do zrobienia remont w pokoju. U mnie w domu był problem z wilgocią. W lato zrobione zostało odwodnienie i nie wyłazi nic, ale tak: jest stara deskowana podłoga i trzeba wylewkę zrobić, od nowa ściany zrobić, wymiana mebli wszystkich, bo wiadomo... jak trochę wilgoci załapały to już się nie nadają do niczego. I przez pogodę nie można nic zacząć praktycznie... Takim sposobem dla Dzidzi nie mam nic, bo nie mam gdzie tego trzymać i rozpacz mnie ogarnia czy zdążę, ze wszystkim do porodu... :-:)-:)-(

reklama
Hej
U nas tez zima. Pada, wieje, nie chce sie z domu wychodzic. Skoczylam tylko do polskiego sklepu po szyneczke dla coreczek i serki danio:-)
Natis potas:-) tak jak tu wiekszosc radzi:-)
Xez moze Natis ma racje ze jeszcze test wychodzi pozytywny. Zycze aby bylo jak najlepiej dla ciebie. Daj znac i jesli lekarz potwierdzi ciaze to oszczedzaj sie od poczatku.
Teri mi tez termin porodu z usg teraz wyszedl na 8 czerwca:-) ciekawe, ktora pierwsza urodzi:-)
Jest mi bardzo ciezko spac, budze sie co chwila. Bola mnie biodra i posladki od tego spania na bokach. Pamietam ten stan z poprzednich ciaz i pamietam to dluzenie sie czasu w trzecim trymestrze. Ciaza powinna trwac 30 tygodni:-)

Do góry