reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Korba ja wczoraj na kolację pochłonęłam 3 wielkie kawałki pizzy!!! aż boje się na wagę wchodzić, stwierdziłam, że przez tydzień nie wejdę i będę mniej jadła i może będzie OK. A ostatni kawałek pizzy jeszcze mnie z lodówki do teraz woła:/

Madzia bardzo chętnie, to wstępnie jesteśmy na środę umówione:D

Palindromea, Nayaa u mnie w rodzinie podobne podejście...co do wcześniejszych zakupów i w ogóle. Moi rodzice to się tak przerazili, że już chce kupić wózek, że powiedzieli, że mi zafundują wózek sami, ale dadzą do dopiero po porodzie:)))) uprzedziłam ich oczywiście, że muszą go już kupić w maju żeby wywietrzał, no zobaczymy:p to samo z kołyską, którą już mu kuzynka kupiła. Tata powiedział, że szybko ją złoży jak będę w szpitalu rodziła, wcześniej jej do domu nie przyniosą:p:p:p z ciuszkami na szczęście tak nie mają:D

_anula sama szukam pomysłu na jutrzejszy obiad:/

Dmuchawiec piękne te Twoje cuda!!! Mam nadzieję, że kiedyś mój synuś też będzie mi tak pomagał:D

Ja dzisiaj zanim jeszcze wstałam, postanowiłam nie wychodzić cały dzień z łóżka..do teraz mi się udało, ale trochę szkoda pięknej pogody... zobaczymy. Lubie takie dni kiedy nie muszę nic robić:D
Wczoraj byłam w sklepie, do pokoju Małego chce kupić wykładzinę. Nigdy nie kupowałam więc nie wiem jak to cenowo wygląda i SZOK! Myślałam, że wykładziny są tańsze!!! tymczasem cenowo za takie fajniejsze to ok 70-80pln za m2 :szok: to fajne panele o wiele taniej wychodzą... i nie wiem co teraz z tym zrobić:/

Lecę podczytać inne wątki bo widzę że od wczoraj bardzo aktywne jesteście:)

smile jesli mogę poradzić z wykładziną... u nas u młodego najlepiej sprawdziła się niemal najtańsza z komfortu
ja widziałam jak syn szwagierki bawił się na takim małym dywaniku i kupiliśmy naszemu do całego pokoju i jest czad - młody sobie jeździ samochodzikami, buduje miasto na tym
wiesz, to nie jest "design" ale ja uważam, że dla dziecka nie musi być "ą ę" tylko tak, żeby się bawiło
a ta ma na dodatek króciutki włos więc i łatwo to poodkurzać
Wykładziny dywanowe PLAYTIME (041999)

Smile my też planujemy wykładzinę do pokoju chłopców, chociaż mamy panele, to stwierdziliśmy, że Tymkowi wygodniej będzie bawić się na wykładzinie. I niestety taka, która nam się podoba to wydatek rzędu min. 800zł :baffled::szok: Dlatego rozważam tylko dywanik, na którym młody mógłby się bawić :-p Muszę zobaczyć, jak dywany dziecięce cenowo wyglądają :-)

Smile my też planujemy wykładzinę do pokoju chłopców, chociaż mamy panele, to stwierdziliśmy, że Tymkowi wygodniej będzie bawić się na wykładzinie. I niestety taka, która nam się podoba to wydatek rzędu min. 800zł :baffled::szok: Dlatego rozważam tylko dywanik, na którym młody mógłby się bawić :-p Muszę zobaczyć, jak dywany dziecięce cenowo wyglądają :-)

Osobiście nie przepadam za wykładzinami, ale to pewnie takie skrzywienie jak się ma w domu alegrgika. My kupilismy młodemu dywanik za jakies niewielkie pieniądze w ikea:tak: Łatwo wytrzepać i uprać można, mniej tego kurzu w nim siedzi (tak mi się wydaje).

Ja dzis ledwo mówię, chrypa mnie jakaś dopadła, złapałam wirusa od synka... eh ja w tej ciąży to już jestem 50 raz przeziębiona, wiecznie coś chwytam co 2-3 tygodnie infekcja.... fakt przechodzi mi tez dosyć szybko i bez jakichś leków, ale często coś łapię..... JA CHCĘ WIOSNĘ!!!!!

Małż dziś w Krakowie w delegacji, a ja nadrabiam BB ;)

Ostatnia edycja:
Cudna pogoda, zrobiłam sobie spacer do sklepu, tak dobrze się czułam... wróciłam do domu i znowu pawik :baffled: rany kiedy to minie? Na porodówce? :szok: osłabiło mnie to strasznie... kładę się.
Szwagierka miała mi zostawić na chwilę 8-miesięcznego synka ale muszę jej odmówić bo nie dam rady zająć się nim dzisiaj tym bardziej że mały waży 10kg i kaszle :dry:

nika z alergiami i dywanami to są sprzeczne opinie - jak masz panele i nie myjesz ich dzień w dzień to jest gorzej niż dywan - bo jak nadepniesz na panel to wszystko ci się wzbija, a dywan jednak część zatrzymuje w sobie
z drugiej strony jak się dziecko bawi na podłodze to i z dywanu nawdycha i z paneli

sama mam z tym problem, bo sama jestem alergiczką

kingusia współczuję, ja od kilku dni mam spokój... ciekawe jak długo ;-)

witam u nas też dziś piękne słoneczko :-) odwiozłam młodego do szkoły i wróciłam cała mokra tak sie spociłam :baffled: w zimowej kurtce za gorąco w letniej jeszcze za zimno ech najgorszy ten stan przejściowy :baffled:
dziś wizyta więc trzeba sie odgruzować :-p

ja też nie przepadam za wykładzinami ale u małego w pokoju mamy wykładzinę bo młody często siedzi na podłodze i składa te swoje lego więc zawsze mu jest cieplej jak był do 6 lat miał właśnie taka wykładzinę w drogi jak pokazała fioletowa i super sie sprawdziła mały miał zabawę z tymi drogami teraz ma juz bardziej dorosłą a jak juz wyrośnie z siedzienia na podłodze to zostaną same panele

ja dziś znów od rana mam wiertarki nad głową :baffled: rozumiem robić remont każdy musi ale ci sąsiedzi robią na raty już od roku :baffled: ja bym tak nie mogła ja jak mam cos robić to zbieram kasę i robię jak najszybciej żeby mieć już na cacy a nie tak się pierdzielić po troszku i co chwilę sobie bałaganić od nowa :baffled: mam nadzieje ze do czerwca sie wyrobią bo w tym huku to bym dziecka nie uśpiła przez cały dzień :baffled:

dmuchawiec ale super misiowy torcik ale bym go zjadła mnmmmmm:sorry2:
ja wczoraj pochłonełam całą czekoladę chodziła za mna ta milka toffi zjadłam jak kanapkę nawet nie poczułam :baffled::zawstydzona/y:

widzę że juz pierwsze bryki dla maluszków zakupione ja czekam na kase z zusu to pewnie najwcześniej w kwietniu bede dopiero przy kasie i zacznę kupować te większe rzeczy a zacznę od wózeczka już sie doczekać nie mogę :tak:;-)

natis jak tam dzisiaj ?

ech idę na spacer bo mi głowa peknie taki huk :baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się słonecznie :-)

U mnie w miarę dobrze, tragedii nie ma uffff

Keks na dyżurze na internie lekarz dobrał antybiotyk ale w grudniu brałam ten sam też na uszy, a czemu pytasz???

Natis jak tam???

Dmuchawiec ale cudna Zosieńka, a tort - brak mi słów, narobiłaś mi tylko ochoty na niego :-)

Isis poczytałam o amoksiklavie, że dosyć często jest stosowany w ciąży na różne infekcje, czyli pewnie z tych bezpiecznych i miejmy nadzieję też skutecznych w twoim przypadku, dobrze, że tak bardzo cię nie boli,
a pytałam o to kto ci przepisał bo zaczęłam się zastanawiać na jaki dyżur właściwie w dni wolne powinna jechac kobieta w ciąży , czy raczej ginekologiczny czy własnie interna
Dmuchawcu ale ty zdolniacha z tym tortem jesteś, super misiowy komplet z zaproszeniami :) i jaka ładna pomocnica :happy2:
Madzia gratuluje płaszczyka, też się zastanawiałam nad tą lidlową ofertą, bo ciekawie wyglądało i cena rozsądna, może jutro jak bedę jechac na wizytę to jeszcze bedą i wstąpię zobaczyć.
Anula zdrowia dla córeczki i krótkiego sprzątania :)
Morena poczytałam o twoim milky wayu i otworzyłam moje schomikowane opakowanie raffaello :-)
a tu potem jeszcze Smile pociągnęła wątek pizzowy i taki apetyt mi przyszedł na jakiegoś frykasa, idę pogrzebać w lodówce ;-)

Do góry