reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej ja juz po kawie ale jakas taka jestem niemrawa, pewnie jeszcze sie rozkrece
madziolka "stacjonarne maluchy" alez mi sie podoba to okreslenie, ale to prawda ze powinniscie sie cieszyc, bo nieldugo wasze leniuchy rusza z kopyta i sie zacznie, aj krotko mialam spokoj
dominike mielismy zapisacna tance ale przyjmowali wtedy 6latkow i od wrzesnia planujemy ja zapisac
moje dzieciaki oboje podziebione, wiec na pewno z nimi nie wyjde na dwor
a wczoraj upolowalamkurtke przecena z 250 na 130 a policzyli mi w kazsie 99-sie podjarałam strasznie heheheh

reklama
Witajcie,

U nas dalej szpital, ja już wydobrzałam, Maja - ciężko powiedzieć, A za to wczoraj zaczął wymiotować...Maja nie je mleka już ponad 36h, jest tylko na herbatkach i owocach prażonych z kleikiem ryżowym. Dziś próbowałam jej dać 120 ml wody+1 miarka mm+3 miarki kaszki ryzowej, ale 3x pociągnęła i nie chciała więcej...za to po godzinie(przed chwilą) zrobiła kupę, niby mazista, bez śluzu, ale dziwny zapach miała. Doradźcie mi, czy mam wstrzymać się z tym mlekiem jeszcze?Wczoraj po południu i wieczorem zjadła 2x ponad 100g owoców z kleikiem ryzowym i aż do teraz kupy nie było. Co robić i czym innym ją żywić żeby jej nie zanemizować i nie zrobić innych niedonorów?

hej
ja tam nie znam się na tym ale mój syn zjadł wczoraj 140 ml mleka pół na pół (moje + bebilon) po kąpieli i za 2 h się obudził i zjadł 120 ml, potem obudził sie po 2 i już nie miałam mojego (ogólnie mam pół zamrażarki ale nie chciało mi się na dół lecieć) i zrobiłam mu sam bebilon i też zjadł 120 ml :szok::szok::szok: nie wiem jakie są normy ale mój syn mnie zadziwia, wydaje mi się że kryzys mm powoli zostaje zażegnany, aha kupiłam sobie wczoraj podgrzewacz avent używany za 50zł i jestem mega zadowolona bez niego bym chyba ocipiała bo Tymek musi mieć ciepłe mleko inaczej nie chce pić, 1 butelkę by zjadł muszę nawet 3 x podgrzewać a latać na dół w środku nocy do mikrofali - bym zwariowała...

dziewczyny dziękuję za wsparcie, słowa otuchy i kciuki, normalnie Was kocham mamuśki, bez Was bym psychicznie nie podołała :*

mrsmonon - jeny jak mi Was szkoda, kurujcie się szybciutko, co do żywienia to dawaj jej dużo herbatek by się nie odwodniła, a co to papu to wydaje mi się że te owoce z kleikiem są ok, nawet dorosły w takiej chorobie nie ma apetytu, próbuj mleko co jakiś czas podawać może w końcu załapie, najlepiej zadzwoń do lekarza i podpytaj co z tą dietą Majci

madziolka
-30?!:szok: ale w nocy?
Tak w nocy ale w dzień w najcieplejszym momencie ma być -20... dziś u mnie było -17 więc nie wiele mniej...
A w samochodzie nawalił mi termostat i nie działało ogrzewanie. Ledwo dojechałam do pracy, do tej pory mi zimno, ręce 10 minut pod ciepłą wodą w łazience trzymałam żeby je rozgrzac bo nie mogłam się nawet na liście podpisać... Jeśli to termostat to jeszcze pól biedy bo to koszt koło 150 zł ale jeśli jakaś tam uszczelka (bo juz mi kolega z pracy powiedział co to za awaria) to może dobić nawet do 700zł...... po prostu cudownie.....

W kwestii nawilżaczy, bo też chciałam kiedys zakupić, to teściowa i cała lekarska rodzina mi zabroniła, własnie przez to że grzyb się przez nei panoszy, także u mnie też mokre ręczniki albo po prostu pranie kladę na grzejnikach :)

Marta ja ostatnio upolowałam dla siebie i dla Majki kilka rzeczy na wyprzedażach i też byłam bardzo happy :) np za 2-pak bodziaków które pierwotnie były po 49.99 zapłaciłam 9.99 :) jeszcze z uporem maniak szukam butów ale nic mi się nie podoba ;/

Mrsmoon a Maja też miała te sensacje zoładkowe czy chora była? (wybacz bo nie doczytałam) ta niechęć do jedzenia po chorobie czy tak nagle jakoś? a może spróbuj mocniej zagęścic mleko kleikiem albo jakąs kaszką smakową i podać łyżeczką? Nasza Maja daje się tak czasem oszukać a ostatnio też miała awersję do mleka, dwa czy trzy dni nie chciała butli ale dodałam kleiku i kaszki zdrowy brzuszek z lipą (pięknie pachnie i jest pyszna, Malwinka Misialiny też się nią zajada) i teraz ta kaszka załątwia nam każde kręcenie nosem na jedzenie, wystarczy że odrobinę dodam :)
I zdrówka dla Was :)

Mamusia super że u Was lepiej!!! Oby tak dalej &&&&&&&& :):):)
Ja mam podgrzewacz TT ale póki co nie widzę dla niego zastosowania, może na jakieś wyjazdy się przyda ale u Ciebie faktycznie pomocny, też by mnie trafiało jakbym miała tak biegać :)

A tak wogóle to dzień dobry bo się nie przywitałam :-p

dzień dobry! Ja skłądam choinkę, chyba jestem ostatnia, co? :) Ale Marysia ją uwielbiała więc zostawiliśmy tak długo jak się dało. Marysia coraz bliżej raczkowania. Od kilku dni kołysze się na kolankach i rączkach a dziś próbuje przesuwać się tak do przodu. Jeszcze jej to nie bardzo idzie ale z każdym dniem coraz lepiej:)

mamusiu ja po prostu robię mleko z ciepłej wody od razu:) Zawsze mam w czajniku tochę zagotowanej i mieszam z zimnym żywcem. Nie wiem dlaczego mam gdzieś zakodowane w głowie, żeby mleka w mikrofali nie podgrzewać. Wiem wiem, teraz się podgrzewa tylko trzeba dobrze wymieszać i ok ale ja jakiejś stary daty jestem.
ogromnie się cieszę, że Tymek je mm, wiem jaką ulgę czujesz!

mrsmoon a może spróbuj zrobić Mai mleczko zbozowe? Na pewno nic jej nie będzie bez mleka przez jakiś czas, ale próbuj. Próbowałaś mieszać mleko z czymś innym? Sokiem jabłkowym? Jak Marysa nie chciała jeść mleka to przemycałam po trochu do wszystkiego. DO deseru, obiadu, kaszki. Trzymam za was, to pewnie chwilowy kaprys!

marta super ci się udało z tą kurtka!

Agata ja też długo chciałam kupić nawilżacz ale naczytałam się tego trochę i zrezygnowałam przy Marysi alergiczce. I też wieszam ręczniki:)

Hej :)

Andariel, Jasiek ma zdiagnozowaną astmę i alergię na pleśnie, przy takim zestawie wilgotne powietrze jest niewskazane. W pozostałych przypadkach jak najbardziej tak :)

Ooo widzę, że Agata już się wypowiedziała fachowo :)

Mrsmoon, najważniejsze żeby Maja piła, niekoniecznie mleko. Skoro zjada i ładnie pije, to ja bym jeszcze nie zmuszała jej do mleka...

Mamusiu, cieszę się, ze odetchnęłaś :)

Madzioolka, Trasia witajcie :)

Ostatnia edycja:
kurcze dziewczyny mam problem z odkurzaniem. Marysia od kilku dni dostaje histerii jak włącz odkurzacz, a nie mogę sprzątać jak śpi bo odkurzacz ją budzi. Wczoraj odkurzałam z nią na rekach i też płakała. No a ja odkurzać muszę codziennie przy kocie i pełzającej małej. Nie bardzo wiem jak to rozwiązać. Jakieś pomysły? Zaznaczam, że nie ma opcji z pomocą drugiej osoby.

Traschka to nasze córy są na tym samym etapie bo i u Mai dupka w gorze i bujanie :)

Zebra cześć :)

Kurde nudzi mi się w pracy :-p idę poczytać o fotelikach :-) (mam nadzieję że nie śledzą u mnie na jakie strony wchodzą pracownice :-p)

reklama
Do góry