reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

mlody po 6 godzinach spania dalej drzemie ciekawe co bedzie w nocy :-) matko nudzi mi sie troche...gdybym wiedziala ze tak bedzie spał to bym tez poszła spać.

reklama
witajcie.
ironia niezły tekst :-D

moja też drzemie już wykąpana,ja po kolacyji,

czy Kalina powinna już reagować na głos?w zasadzie jak jej włączę zabawkę po lewej stronie zazwyczaj to się odwraca,a dzis mówiłam do niej na spacerze z prawej i nie reagowała.w szpitalu miała powtórzone badanie na jedno ucho(ale nie wiem które),bo im nie wyszło,ale powiedzieli,że na drugi dzień po powtórzeniu było ok i teraz już sama nie wiem............:-(

ALe jestem wykończona tym upałem. W domu nie mogę wytrzymać, w każdym pokoju sauna. Tylko w łazience trochę chłodniej. Najchętniej cały dzień spędziłabym na zewnątrz ale to nie takie proste kiedy się mieszka w kamienicy w centrum miasta.
Marysia kolejny dzień z rzędu zasypia sama w łóżeczku. Jestem w szoku! Zastanawiałam się wcześniej kiedy powinnam ją tego uczyć a ona sama wybrała sobie swój czas. Wieczorem na rękach jest niespokojna a jak ją kilka dni temu odłożyłam na chwilę do łóżeczka żeby iść do toalety to zobaczyłąm, że się uspokoiła. I tak leżała przez godzinkę ssąc smoka aż zasnęła. Coraz bardziej normuje jej się też czas spania. Pierwsza nocna drzemka ok 6h, potem 4 i czasem jeszcze 3. Za to w dzień nie śpi prawie wcale:)
Dostałam dziś od koleżanki chustę bebelulu lulu, jutro będziemy próbować się nosić po domu. Czytałam dość dprzeczne opinie na jej temat ale wierzę, że metodą prób i błędów uda nam się opanować ten kawałek materiału. SKoro jednak niektórym się udało to może nam też się uda:)

justynka moja Marysia czasem też nie reaguje a innym razem od razu odwraca główkę w stronę głosu. Popróbuj jeszcze kilka razy w ciągu całego dnia. Skoro powtórne badanie wyszło dobrze to wszystko powinno być ok.

Ironia ciekawe ile mam skrycie marzy o zamianie się z tobą na dziecko:))

Mysia podziwiam cię, ze tak długo wytrzymujesz z tym karmieniem. Ja w ciąży myślałam, że o karmienie będę walczyć cokolwiek by się nie działo ( u nas na szczęście wszystko OK) ale teraz widzę, że gdybym miała przed sobą tyle przeszkód ile ty to chyba nie dałabym rady. Ktoś podsunął pomysł doradcy laktacyjnego - to naprawdę super pomysł. Te babki bardzo pomagają i często dojeżdżają do domu. I gratulacje dla Juleczki za pierwszy miesiąc!

Doris, mrsmoon a tą żółtaczkę widać? Bo jak to sie stało, że wciąż sprawdzacie poziom bilirubiny? Ja żadnych takich badań nie robiłam i zastanawiam się czy to dobrze...

mysia23 mój też dzisiaj pierwszy miesiąc zaliczył:-)

ironia Tobie to dobrze,żeby tylko spał Ci tak samo ładnie dzisiejszej nocy

Mój mi koncert właśnie dał.Ja naprawde nie wiem mam wrażenie że on ma problemy z zaśnięciem,i sę tym wkurza strasznie.Jak już zaśnie to tak czujnie że mucha nie może przelecieć bo mu przeszkadza.Śpi bardzo niespokojnie.

no nie wiem czy byście takiego szatana chciały heh... wczoraj ponoć ojcu w dupe dał nieźle... :))) mnie zbyt kregosłup bolał zeby sie podniesc ... ale jak dzis bedzie tak wariował to daje słowo w szafce go zamkne :)

nie dobra ze mnie matka bo o 20 go rozbudzilam do kąpieli i karmienia,,,zjadl prawie 150 ml wiec jest szansa ze pospi chociaz troszke spokojniej a ile to pojęcia nie mam bo duuuzo spal w dzien... w kazdym razie mykam do wyrka bo jutro rano jade na badania potem szczepienie benia i wieczorem do ginekooga na KOntrol ...brr az ciarki mnie przechodzą nie chce na samolot...!!!

dobranoc kochane i zycze zeby dzieciaczki spokojnie spaly :) sobie tez tego zycze ;-)

dzień dobry. U Nas noc rewelacja- Młody spał od 21 do 6 rano :szok::-)

Teraz jest trochę piszczący...

I chyba ma problem ze zrobieniem kupki, ale właśnie pije herbatkę koperkową więc może i jemu pomoże.

Pisałyście coś o herbacie na trawienie... To jest dla Dzieci czy dla Nas?
Proszę o jakieś informacje na jej temat :-)

U Nas ładna pogoda więc dzień spędzimy na dworze...

Miłego i słonecznego dnia;-)

hejka. ja nie śpię od 6.00,wyprasowałam ciuszki,umyłam włosy,a Kalina jak spała tak śpi,tylko 2x się zsikała pod rząd:baffled: i musiałam ją przebrać i o dziwo zaraz po tym poszła spać:szok::tak:. od wczoraj nie robiła kupki,wali tylko śmierdzące pierdziochy:no:. teraz śpi smacznie na brzuszku,może to ją jakoś ruszy...

miłego dnia wam życzę

u mnie ma być dziś cieplutko,mam w planach ubrać ją w sukienusię i zdjęć porobić:-D

U nas też pogoda dziś ładna i nawet nie zapowiada się jakiś straszny upał. Mamy ambitny plan wybrać się (ja, Julka 4 latka i Zuzia 2 tygodnie) do parku, zabrać kocyk, rozbić się przy placu zabaw i poleniuchować. Musimy tylko skoczyć do sklepu po jakiś smakowity prowiant.

reklama
Dzień dobry,
u nac nocka spoko, rano popałam z Małą do 10, co prawda z przerwami na wetknięcie cyca do dzioba ale zawsze :)

AgatkoT herbatka "Trawienie" jest dla mam, jej skład to kminek+mięta+imbir jest całkiem smaczna, nawet dla mnie a ja imbiru nienawidzę :) i powiem Ci że nie wiem czy to za prawą tej herbatki ale Majka załatwia się dużo lepiej, widać że brzuszek ją w ogóle nie boli, tylko leży stękoli i rąbie :) no i ja też widzę u siebie poprawę bo zdarzały sie zatwardzenia a teraz jest cacy :) dostepna jest w biedronce i tak jak Larvunia mogę śmiało polecić :)

Do góry