reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Aestima ja bardzo różnie odczuwam twrdnienia. Czasem przez 3 dni nic a potem całą noc nie mogę spać, bo co chwilę czuję twardnienia. Mieszko to duży chłopak, może rzeczywiście strasznie się rozpycha w twoje mieszkanko jeszcze nie takie wielkie... z drugiej strony może podróż w takim stanie nie jest wskazana. NIe wiem kochana co ci poradzić, kompletnie się na tym nie znam:(

reklama
Słuchajcie dlaczego wszystkie bierzecie asmag (Mg), przeciez sa lepiej przyswajalne suplementy np BluMag jedyny - ja akurat to biorę ;-)
moze jest jakas roznica o ktorej ja nie wiem? :-p

Mi twardnieje, ale właśnie wtedy kiedy maluch się przekręca. Dzieje się tak głównie wtedy kiedy leżę na plecach (wtedy skóra jest bardziej napięta) i czuję jakby brzuch twardniał. Nigdy na przykład nie czuję takich twardnień kiedy siedzę, ale jak stoję czasem się zdarza...

Co do częstego USG, w ciąży z Wiką miałam co kilka dni (miała hipotrofię i trzeba było sprawdzać, czy przybiera na wadze), tym się nie przejmuj, lepiej zrobić jedno więcej niż o jedno za mało...

Nie wiem Gosiu, ja kupiłam asmag, bo innymdziewczynom ginekolog przepisał, więc pomyslałam, że jest najlepszy. Nie wiem czy jest różnica.
Wiem, że z żelazem jest- przed ciążą bralam na anemię ferrum (czyste żelazo) a w ciąży jest zakazane i nie wolno, wolno za to sorbifer, hemofer, tardyferon- to nie jest żelazo w czystej postaci. Może z magnezem też jest coś takiego? kurcze nie wiem.
A jak biorę 2 razy asmag (rano i wieczór) bez konsultacji z ginkiem, to chyba nie zaszkodzi???

Zeberko, na pewno masz rację- mój lekarz tez tak mówił, ale ja mam jakąć dziwną schizę- mam wrażenie, że te badania , to ciągłe ingerowanie nie jest dobre dla Mieszka a leki to już w ogóle- przed ciążą żadnych nie brałam i strasznie się czuję z tym ,że teraz muszę tyle brać. Dziwna jestem jakaś:eek:
Ale racjonalnie wiem, że masz racje i jak się do wieczora nie poprawi- jadę.

aestima ja biore 6 tabletek asmagu lub magne b6 wymiennie ;-)

a brzuch twardnieje ale d kaszlu tez...ja sie nie przejmuje poki nie mam plamien nie ma sobie co tym głowy zawracac ;-)

Witam się weekendowo:-)
Dziś od rana bylismy na zakupach, teraz moje kochanie musiało niestety podjechać na jakiś czas do pracy, a ja ma zamiar choć trochę posprzątać. Później spacerek z futrami, mimo niskiej temperatury zapowiada się pięknie, bo słonko u nas od rana takie, że grzech w domu siedzieć, a niebo takie niebieściuchne :-)
Poztaram się poczytać, co tam u Was ale penie trochę czasu z uwagi na inne zajęcia mi to zajmie.
Życzę wszystkim spokojnego i miłego weekendu.

reklama
Cześć Brzuszki
Ale u mnie dziś ładna pogoda i takie piękne słońce!!!! Tylko zimno jest, bo tylko +1. Ale na spacer się wybiorę :-)

Traschka, inhalacje i łózeczko- zdecydowanie! Może wreszcie się wykurujesz:))

My dzisiaj obudzilismy się ze zmartwieniem- wieczorem postanowiłam liczyć i notować twardnienia i mimo poprawy i nospy od 17. 30 do 9.30 naliczyłam ich 11. A podejrzewam, ze niektóre przespałam... Myslicie, że powinnam jechać na ip?? Ostatnio na wizycie wszystko było ok i szyjka się nie skróciła od tych twardnień, ale też tych twardnień nie było tak dużo... Nie wiem co robić... Zaczęłam brać asmag bez konsultacji z lekarzem (nie odbiera tel w weekendy), bo wiem, ze wiele z Was na twardnienia bierze właśnie asmag.

Mi też brzuch twardnieje czasami i czasami 3 razy w ciągu godziny a potem przez 5 godzin nic. Przeczytałam w jakiejś gazecie dla mam, że w momencie twardnienia należy zmienić pozycję, mi to rzeczywiście pomaga.
Asmag biorę regularnie no i no spę tak średnio często...jak mi się za bardzo napina to biorę.
I zauważyłam tak samo jak pisze Zebrra że raczej napina się jak leżę i czasami jak stoję a podczas siedzenia nie.
Chyba tak musi być. Ale jak bardzo się martwisz to jedź na IP.

Do góry