reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Izabela, Madziolka - widzę, że Wasze dziewczynki też będą miały najpopolarniejsze imiona w Polsce. Bo Julia i Maja to teraz HITy. Za 7 lat w szkolnej klasie bedzie 7 Julek i 7 Majek :-).
No chyba tak :tak: Ale powiem Wam że my wybierając imię dla dziewczynki nie sugerowaliśmy się żadnymi listami czy rankingami imion, od razu wiedzieliśmy że ma być Maja. Z imieniem dla chłopca był duży problem, żadne nam się nie podobało, nie pasowało do nazwiska albo źle się kojarzyło. W końcu mężul zaproponował Aleksander i juz zostało i żadne inne :-)

Co dzisiaj robicie na obiad??
Coś bym zjadła dobrego, nowego ale w ogóle nie mam pomysłu... :baffled: Na makaron już patrzeć nie możemy, bo ostatnio to ciągle jakieś zapiekanki sosy albo makaron z białym serem, już dość!!! :no:

reklama
Aloha moje miłe. Tempo pisania macie konkretne!
Ja dziś cała w skowronkach - ale o tym na wątku o ruchach dzidzi:))

Madzioolka - dzięki za link do tych programów - dla mnie, niemogącej wstawać, to suuuper atrakcja:) Ile można siedzieć na forum;P hehe

Mój mąż wyjechał w delegację na 3 dni i dziś o 14:00 przyjeżdza do mnie psiapsiuła. Wygrzebała oddtwarzać video ze strychu i będziemy oglądać stare kasety z dzieiństwa:D Pewnie odezwę się dopiero jutro. Nie rozpisujcie się za bardzo;))))

Idę jeść płatki z mlekiem, mniaaam!

Witam...
nie sposób was czytać na bieżąco, a piszecie dziewczyny tyle, ze ja nie wiem jak to nadrobić...

Tak jak Doris napisałaś ja tez nie mogę się doczekać chociażby wiosny, ze by tak bliżej było, i w ogóle nastój sie fajniejszy zrobi, a nie szaruga za oknem...

W kwestii obiadu - ja dziś pizze własnej roboty mam. Polecam surowe ciasto z Lidla. Wystarczy rozwinąć na blachę, posmarować sosem, nawrzucać dodatków, 10 min na 200 stopni i pizza jak ta lala! Pyszka! Koszt ciasta 5 zł:D

hej dziewczyny
ja dziś wstałam z potwornym bólem głowy brrrr
no ale na szczęście po kawie mi przeszło (zrobiłam taką trochę mocniejszą z ekspresu, ale z dużą ilością mleka.
Też pamietam moje niepokoje tak w 5-8 tyg ciąży, tym bardziej, że wcześniej poroniłam w 7-8. Nawet nie miałam odwagi sie na forum zalogować, żeby nie zapeszać, ale co tam teraz jest dobrze i tylko to sie liczy :-)

Dziś na obiad mielone mojego taty i kluseczki mojej mamy mnnniam - byłam wczoraj u rodziców i przyjechałam oczywiście z jedzeniem ;-)
U mnie dzisiaj szaro ale ciepło +5 stopni i nie pada, później wybiorę się na spacer

Oj, rozpisałyście się dziewczyny, ale nadrobiłam czytanie :)

mi zostało trochę barszczu ukraińskiego, to będzie na pierwszy głód a do tego sałatka z kurczaka w przyprawie gyros i kapusty pekińskiej :) do tego dodaję kukurydzę, ogórki konserwowe (ale malutko) i cebulę, zalewam sosem majonez+jogurt+ketchup :D mąż się tym zajada :)

Majonez mieszam zawsze z jogurtem, bo ma mniej cholesterolu :)

witam w ten pochmurny dzien, jest tak ciepło i wolgotno, z enie ma co sie dziwic ze tak duzo osób choruje. Moja Julia tez nie stety dalej gorączkuje, do tego od wczoraj masakryczny, lejący sie katar:baffled:. Na razie jestesmy bez antybiotyku, gardło poki co czyste wiec dalej obserwujemy.

W kwestii obiadu - ja dziś pizze własnej roboty mam. Polecam surowe ciasto z Lidla. Wystarczy rozwinąć na blachę, posmarować sosem, nawrzucać dodatków, 10 min na 200 stopni i pizza jak ta lala! Pyszka! Koszt ciasta 5 zł:D
Faktycznie to ciasto jest bardzo dobre, kilka razy kupowałam i wychodziło zawsze super.
A pomysł na łatwy obiad to jak dla mnie kurczak, osobiscie najbardziej lubie z bułeczka wiec miesko do piekarnika i juz. No tyle ze juz dosc poźno a dobrze by było zeby poleżał kilka godzin w przyprawach.
U mnie gotuje mama wiec ja mam z głowy, beda pulpeciki w sosie grzybowym... mniam:-)

reklama
Do góry