reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

tydzień wytrzymacie - a potem jakie będzie szaleństwo, jak się dowiecie, czy chłopczyk czy dziewczynka!!
trzymam kciuki, żeby wyniki były super - bo to najważniejsze;
zazdroszczę Ci tych ruchów, bo u mnie to tak od wielkiego święta i bardzo delikatnie - szczególnie jak się położę wieczorkiem na kanapie albo rozciągnę i wypnę brzuch na fotelu...no ale cóż, ważne że Lenka jest zdrowa i ładnie rośnie - moje wrażenia są w tym wypadku drugorzedne

reklama
pewnie, że teraz Lenka dla Was najważniejsza :) niech rośnie zdrowo a Ty dbaj o siebie :D

mam nadzieję, że dzieciątko będzie chciało współpracować za tydzień i pochwali się, czy jest dziewczynką czy chłopcem :) póki co to nasz Okruszek :D

A w ogóle to zrobię antyreklamę Generali, a co :angry:
Mąż ostanio zwiózł starą pocztę z mojego mieszkania, w której znalzło się m.in. pismo z Generali. Miałam tam ubezpieczony samochód, który mi skradziono w 11.2009r. Prawie pół roku załatwiałam z tą firmą odszkodowanie, w końcu mi je wypłacili. W piśmie jest informacja o ponownym wezwaniu do zapłaty z tytułu zawarcia umowy OC. Samą taką informacją bym się nie przejęła ale niżej jest wytłuszczonym drukiem: W przypadku braku dokonania wpłaty w terminie 14 dni od daty otrzymania pisma, windykacja należnej składki zostanie przekazana do firmy zajmującej się windykacją zaległości oraz wpisania do Krajowego Rejestru Długów i do Europejskiego Rejestru Informacji Finansowej... :szok:
To mi tak ciśnienie podniosło, że stwierdziłam iż im nie daruję. Pod takim pismem podpisuje się windykator oraz menedżer windykacji... Chyba ta panna miała szczęście, że nikt tam u nich nie odbierał, bo bym suchej nitki na niej nie zostawiła. Zadzwoniłam w końcu na ogólny telefon, połączyłam się z reklamacjami i mam nadzieję, że pan z którym rozmawiałam przekaże co i komu trzeba. Fajnie się współpracuje z niektórymi towarzystwami. Jak im zapłacić to najlepiej od razu, jak oni mają zapłacić, to mają już z tym problem a przy tym burdel w dokumentach i przepływi informacji. Od załatwienia przeze mnie wszelkich formalności firma dopiero po 3 miesiącach raczyła podpisać stosowne papiery i wypłacić mi odszkodowanie. Mam nadzieję, że w końcu ta sprawa trafi do kogoś, kto zna się na swojej pracy i wszystko ładnie załatwi - łącznie z przeprosinami! :tak:
No to sobie ulżyłam... sorki :zawstydzona/y:

Aestima zainspirowałaś mnie tym kremem z brokułów - właśnie wstawiłam :-)

Izabela też miałam problem ale z bankiem Getinbankiem kiedyś, zamknęłam konto, a za miesiąc odsetki karne za prowadzenie konta - ale jakiego bo przecież już żadnego nie miałam!? długa historia ale też w końcu się wszystko wyjasniło, czego i Tobie życzę

Ostatnia edycja:
Ja w temacie obiadu - będą naleśniki ze szpinakiem. Muszę tylko znaleźć przepis, bo mam biały ser i szpinak, a jeszcze tak nie robiłam.

Zawiozłam zwolnienie, podałam nowy adres zameldowania, nareszcie złożyłam papiery o dowód ;-) Niedługo skończą się te urzędowe pierdółki.

Hej Brzucholki! Podczytałam co tam naskrobałyscie i tempo macie niesamowite! Byłam dzisiaj w pracy na pogaduchach, mąż na konferencji w Katowicach a syn zaraz na terning jedzie...a ,mnie samej smutno w domku. PO wczorajszym badaniu znowu wieczorem było plamienie ale podeszłam do tego ze spokojem, widocznie znowu podczas badania coś się tam naruszyło a stan zapalny mam konkretny więc tak musi być.
Czekam z niecierpliwością do 27 stycznia na usg i potem zacznę szaleć już chyba na maksa jeśli chodzi o zakupy.

ja mam 24 połówkowe i wczoraj powiedziałam mężowi, ze tak jak ironia nie wyjde z tamtąd póki się nie dowiem, kto tam u mnie siedzi ;-), ale to już w poniedziałek a czas tak szybko leci :-)

Ja właśnie zbieram się do Tesco. Ostatnio dorwałam na wieszaczku kaftanik ze spodenko-śpiochami w kolorze liliowym, ale odwiesiłam, bo rozsądek wziął górę :-) Nie mogę kupić wszystkiego w nadmiarze a do tego na pewno babcie coś pokupują i się uzbiera, więc teraz bardziej nastawie się na odkładanie kaski na kosmetyki i higieniczne rzeczy. Wolną chwilą zamówię materacyk do łóżeczka, żebym była spokojna, że łóżko już skompletowane.

Kati - jak widać, ktoś czegoś nie dopilnuje jeśli chodzi o swoje obowiązki a później klient /czyli my/ mamy problem do załatwienia. Ja już nie chce narażać się na żadne koszty w kierunku tej firmy, ale... wolałam zadzwonić niż pójść do banku i usłyszeć, że widnieje w RJD jako dłużnik :-( Liczę, że wszystko się szybko zakończy, jak u Ciebie :-)

Misialinka - Ty biedna jesteś ostatnio z tym stresem i przeżyciami. Główka i uszy do góry - będzie dobrze :-)

Miłego popołudnia Wam życzę.

reklama
Witajcie Dziewczyny, witam Was wszystkie i każdą z osobna:)

Jestem nowa na forum co prawda podczytuję Forum już od dłuższego czasu, ale w związku z moimi nieprzyjemnymi przypadłościami nie chciałam zapeszać i nie rejestrowałam się.

Zolza podaję Ci świetny wypróbowany przepis na farsz ze szpinaku z białym serem (robiłam go właśnie do naleśników), tylko ja dodaję więcej czosnku - pychota :) (farsz nr 1)
Wielkie Żarcie - Przepis - Pierożki ze szpinakiem w 2 odsłonach

Smacznego:)

Do góry