reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

jeny gofry az zla sie robie jak to widze bo bym chyba z 10 od razu zjadla:wściekła/y:ja gofrownicy nie mam ale zrobilam otatnio takie ciasto biszkoptowe na patelni z powidlami i bita smietana....niebo w gebie:crazy:

reklama
Marta, jak się robi to ciasto na patelnię???? Też poproszę przepis na wątku kulinarnym:)

Chociaż po tym jak Zebrra wstawiła to zdjęcie to zastanawiam się nad natychmiastowym zakupem gofrownicy;)

katamisz ja miewam od czasu do czasu lekkie skurcze i z nimi nic nie robię poza np położeniem się na chwilkę, bo z reguły pojawiają się np po maratonie po sklepach czy szorowaniu wanny:) Ale miałam też mocne skurcze i twardnienie brzucha które sa już niepokojące i wtedy mam nakaz nospy. Jeśli nic takiego ci nie dolega to nie musisz po nią sięgać i oby tak było dalej! :)))

Silva ja kupiłam gofrownicę na promocji w tesco za 39zł:) Uważam że jest całkiem fajna, choć wieki jej nie używałam. Służyła mi za czasów studenckich:)

Hej Mamuśki :)

Dzastina, ja miałam skierowanie na toksoplazmozę, więc coś lekarz kręci ;)

Larvunia, ja mimo że chodzę na nfz dostałam sporo badań do zrobienia. Usg miałam do tej pory 3 + 1 w szpitalu. Teraz mimo, że dostałam skierowanie na kolejne idę prywatnie do poleconej lekarki. Może poproś o listę badań, które musisz zrobić skoro i tak robisz je prywatnie.

Ulcia, witaj :)

Ale tu dziś smakowicie na forum :) A obiecałam sobie wczoraj, że zero słodyczy i chleb tylko na śniadanie ;) Póki co zjadłam galaretkę w czekoladzie. A kawusię popijam jedną dziennie, rozpuszczalną z jednej łyżeczki z mleczkiem i cukrem :)

Ooo dziś 20 tydzień zaczynam. Już półmetek, jejku jak to zleciało :szok:

Ale piszecie, czytam i czytam i jak jedno przeczytam to na innym temacie już nie nadążam :-)
Ja dziś przez parwie cały dzien poza domem byłam, mąż do pracy poszedł dziś na 19 i tak sobie łaziliśmy dziś. Niedawno wróciłam, zjadłam dwa hamburgery.....i zaraz pęknę.
Ale Twojego gofra ZEBRRA to na pewno jeszcze bym zmieściła!!!
Marta - jeśli chodzi o twardnienie brzucha to mi raczej napinał się w pozycji leżącej, jak wstawałam bądź zmienilałam pozycję było ok.

Wczoraj przeczytałam na "lutówkach 2011" że jedna dziewczyna synka urodziła a miała być Paulinka. Ale jaja!

Wiem, wiem okropna jestem, ale przyznam szczerze zrobiłam to z premedytacją.... wstyd mi teraz... ;)

Przepis podaję tutaj, a za moment wrzucę na kulinarny

Gofry wg Michela Roux

Składniki:
  • 160 g mąki pszennej
  • 15 g drobnego cukru
  • szczypta soli
  • 50 g stopionego masła
  • 2 jajka (żółtka i iałka oddzielnie)
  • 270 ml mleka
  • kilka kropel esencji waniliowej lub pomarańczowej lub trochę startej skórki z cytryny
Mąkę, cukier, sól, stopione masło, żółtka i 1/3 mleka wymieszać i roztrzepać lekko na gładką masę, dolewając stopniowo resztę mleka. Dodać ulubiony aromat, odstawić na 5-10 minut.
W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry około 3 - 4 minut.

Smacznego :)

Blusia - to fakt czas leci i już połowa za nami ale z drugiej strony jak sobie pomyślę, że jeszcze połowa to wtdaje mi się że to tak dłuuuuugo!

no bol i napiecie w brzuchu minelo...a trzymalo mnie dlugo bo jakies2-3godziny a to chyba srednio normalne. teraz brzuch leciutki i mieciutki.wczesniej tak nie mialam.wlasnie sobie poplakalam, bo jestem ciagle glodna i nie moge na tym zapanowac, dzis caly dzien jadlam i jestem dalej glodna i juz z tym nie wyrabiam:-(

reklama
Ale Twojego gofra ZEBRRA to na pewno jeszcze bym zmieściła!!!!
Zapraszam :)

Wczoraj przeczytałam na "lutówkach 2011" że jedna dziewczyna synka urodziła a miała być Paulinka. Ale jaja!
Kochana, jak byłam w ciąży z Jasiem, to na naszym wątku, koleżanka poszła rodzić dziewczynkę, a urodził się Konrad ;) Byłysmy w szoku, tym bardziej, że to był pierwszy poród nas lipcówek :)

Do góry