reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Blusia - ja tam normalnie farbowałam (tzn. mój przyszły mężuś mi pofarbował) już na początku 3 miesiąca, czyli akurat wtedy jak przeszły mi mdłości. Akurat pod tym względem się długo nie zastanawiałam, musiałam coś z sobą zrobić bo nie mogłam już patrzeć w lustro takie odrosty miałąm

reklama
czesc.wpadam na chwilke powiedziec ze sie pochorowalam i czuje sie strasznie...jeny a tyle mialam planow na ten tydzien,tyle roboty:( dzis sie wygrzeje, pokuruje troche moze jutro bedzie lepiej....milego dnia...

Hej dziewczynki :)

Ja wpadam w biegu, bo zaraz na usg lecę, także proszę o kciukasy!

Iza, trzymam kciuki, zeby skurcze odpuściły, sama wiesz, że najlepsze lekarstwo, to leżeć, leżeć, leżeć... Nie wiem jaki wpływ na skurcze ma duphaston, bo on chyba bardziej na podtrzymanie ciąży jest, a lekarka nie mówiła nic o fenoterolu?

Mamusiu, fajne zakupy, sukienka bardzo mi się spodobała :)

Blusia, ja też wczoraj pofarbowałam po raz pierwszy w ciąży, bo czułam się już strasznie zaniedbana... wczesniej nie chciałam...

Marta zdrowiej!

Traschka, jak tam się dzisiaj czujesz? Lepiej?

Witam się poniedziałkowo.
Mam pytanie. Nie wiem co robić. W czwartek mam wizytę u lekarza i jak zwykle przed nią miałam zrobić mocz i morfologię. Badania robiłam w sobotę. Wczoraj wieczorem na necie podejrzałam sobie wyniki i okazało się, że mam podwyższone leukocyty i neutrofile. Dodatkowo w moczu mam dość liczne bakterie. Zastanawiam się czy mam czekać do wizyty czy robić coś wcześniej? Jakoś od piątku pobolewa mnie brzuch, a mówiąc dokładniej podbrzusze na środku gdzieś nad samym wzgórkiem. mam wrażenie jakby to miejsce cały czas było napięte. To pęcherz czy macica? Macica chyba jest zdecydowanie wyżej, tak? (moja znajomość własnego ciała mnie przeraża!). Zaczynam się znów nakręcać :(

Zebrra trzymam kaukaski za wizytę i udane usg :*

Zebrra kciuki zaciśnięte.
Iza ja niestety nie pomogę. Duphastonu nigdy nie brałam. Może warto jeszcze podpytać lekarza. Wypoczywaj Kochana. Trzymam kciuki, żeby przeszło.
mamusia super zakupy. Mi najbardziej spodobała się sukienka. Ja dzisiaj idę z mamą do H&M. Obiecała mi spodnie :)
Setana jeśli masz bakterie to spokojnie możesz wziąć urosept albo zurawit. One są dobre na łagodne infekcje układu moczowego i można stosować w ciąży. Wiem, bo w poprzedniej brałam :)

WItajcie. Ja na nogach od świtu, musiałam załatwić przerejestrowanie mojego autka w urzędzie komunikacji. Niestety okazało się, że muszę mieć też tablice rejestracyjne wieć z urzędu biegłam sciągać tablice - nie wiedziałam jak i połamałam ten plastik:( Ale doniosłam tablice a koleś w okienku tylko mi przykleił nową naklejkę...!!! Grrrr.... myślałam, że on będzie coś robił z tą tablicą, takie naklejki to ja sama mogę sobie nakleić. A tak to znowu musiałam tablice przykręcać i sklejać plastik przy -10 stojąc w przemoczonych butach i chora. ALe przynajmniej wszystko załątwiłąm

Zebrra, dziękuję ci, czuję się już znacznie lepiej, ale w nocy nadal mam ataki suchego kaszlu i nic na to nie pomaga. Kaszel w ogóle się nie zmienia, a jak akszle to prawie wypluwam płuca i cały brzuch mnie od tego boli:( Martwię się czy to nie szkodzi dzidzi a zaden lekarz nie przepizuje mi nic konkretnego. Dziś idę do gina, mam nadzieję, że ona coś doradzi. Powodzenia na twojej wizycie, widzę że mamy zawsze w tym samym terminie:)

Setana ja też wostatnich wynikach miałam podwyższone neutrofile i leukocyty. Ginka powiedziała, że to świetny wynik, bo w ciąży przedział jest zupełnie inny niż normalnie!!! Ja też się wcześniej martwiłam a okazało się że tak ma być. WIęc bez paniki. Z bakteriami w moczu na pewno tzreba coś zrobić ale ja bym normalnie czekała do czwartku. Zresztą u mojej ginki są takie kolejki, że trzeba się zapisywać miesiąc do przodu i z pewnością by mnie nie przyjęła wcześniej (chyba że jakiś nagły wypadek więc oby nie).

Marta życzę zdrowia, niestety wiem co to znaczy chorować. ALe grzeję się w domu tzreci dzień i jest lepiej. Tyle, że dziś już muszę wyjść...

czesc
jejku dopiero wstalam, synek jeszcze spi... no ale co sie dziwic wczoraj po 23.00 spac wszyscy pszlismy :sorry2:;-)
Dzis jade do lekarza z mlodym... a samochod taaaaaaaki zasniezony ze szok. I ciagle sypie... no coz mamy zime :-D CHCE WIOSNY!!! ;-)
milego dnia a ja ide sniadanko robic ;-)

Setana - co do podwyższonych neutrofili i leukocytów miałąm tak samo, i lekarz podobnie jak w przypadku Traschki powiedział że mam wyniki świetne jsk na ciążówkę (inny przedział jest wtedy). Nie masz co się martwić. W zupełności zgadzam się z Traschką.

reklama
Cześć dziewuszki:)

Sentana ja też miałam podwyższone leukocyty 12-13-12 i liczne bakterie w moczu dostałam uropsept i wit c 3x1 przez 6 dni... do tego piłam herbatkę z żurawiną i teraz wyniki mam perfekt:) możesz to zastosować, to jest bezpieczne dla dziecka i matki także bez obaw...

A mnie dziewczyny tak masakrycznie boli głowa że zasypiam z bólem i rano wstaje z bólem... coś masakrycznego.. cały weekend mam wycięty z życiorysu,,, najgorzej wieczorami. Dobrze że mam wspaniałego meża i się Czarkiem zajmuje bo inaczej bym wykorkowała:)

Do góry