reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Felka głównie wrzucam dla Ciebie:

Załączniki

• 1406296068663.jpg
    1406296068663.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Halo!
Gdzie wszystkie? Bo to przestaje już być śmieszne.
Meldować się tu raz dwa. A w szczególności Trasia, Doris i pozostałe, którym się nie chce odzywać.

Asinka..DZIĘKUJĘ ZA PAMIĘĆ!!!!
Ja jestem, podczytuję na bieżąco (teraz miałam przerwę, bo byłam na urlopie) ale pisze mało. Głównie przez mój kiepski nastrój po majowym odejściu mojego Aniołka.
Nie chciałam smucić tym bardziej, że Doggi i Felkaa w ciąży.

U nas nic nowego, Julia rośnie jak na drożdżach, od września idzie do przedszkola, małolaty pracują nad morzem.
Julia odpieluchowana równo od roku ale tylko w dzień, niestety cały czas w nocy pielucha, bo ona często siusia i pije w nocy.
Wczoraj pierwszy raz nie założyłam jej pieluchy, obłożyłam łóżeczko podkładami i zesikała się raz, a dwa razy ją wysadziłam na nocnik
Może się niebawem uda.
A jak to u Was wygląda???

Ostatnia edycja:
Hej!
U mnie znowu nawał pracy przez urlopy.

mamoMatiego cześć! Co tam u Was? Jak Mati? Idzie do p-l od września? Co u Ciebie? Pisz bo 100lat Cię tu nie było :)
Doris doskonale wiem co czujesz, przeżyłam to samo w zeszłym roku, też w maju :( Ja jakoś nie potrafiłam się odnaleźć na wątkach o stratach, ale fajnie że Tobie pomogły :)
Z pieluchą u nas jest tak samo - w nocy zakłądam, często rano byłą tylko lekko mokra a jeśli w nocy Maja idzie do wc to rano jest sucha. U nas problem jest tej natury że Ona właśnei każdej nocy do nas przychodzi więc ceratki u Niej na łóżku nic nie dadzą a ja nie zamierzam spać na plastiku, już wstarczy że glizda zajmuje pół mojej poduszki i miejsca na łóżku :p
Felka Maja nie narzekała na brak piasku, bardzo Jej się podobało rzucanie kamyszków do wody i stawianie kamyczkowych budowaniem Ona uwoelbia budować :)

Wiem że sama nie bywam często choć staram się na tyle na ile pozwala mi czas ale jakoś tak smutno mi że tak mało nas tu zostało... taką fajną dużą grupą byłyśmy i taką zżytą, przynajmniej ja tak to czułam :(

Madzioolka...Julia też nas co noc nawiedza. Ona ma swoje łóżko i soją część pokoju u Damiana ale nigdy tam nie spała. Rozkładamy jej taki fotel obok naszego łożka aby nie przychodziła ale mało pomaga. Choc przez ostatnie dwa dni nie przyszła, bo za gorąco we trójkę na jednym łóżku.

Maja zasypia w swoim pokoju i koło 1-3 w nocy przychodzi do nas ;/ nie ważne że upał - przykleja się do mnie całym ciałem jak małka, zarzuca na mnie nogi , obie ręce za szyję i tak śpimy...

mamoMatiego cześć! Co tam u Was? Jak Mati? Idzie do p-l od września? Co u Ciebie? Pisz bo 100lat Cię tu nie było :)

Madzioolka u nas po staremu, G. jak zawsze w pracy, ale po kolejnej zmianie firmy bywa w domu na każdy weekend :-)
Mati rośnie i coraz większy łobuz się robi, a ostatnio przechodzi sam siebie z nieposłuszeństwem, aż chwilami brak mi sił :-(
a u mnie po staremu, dom-działka-Mati i tak wkoło

puk puk;-)​

Nadaje z pracy, wkurzona, bo kolezanka rowno tydzien jest, tydzien jej nie ma, bo dziecko jej choruje. I tak od 2 mcy...a ja pracuje na 1,5 etatu za pieniadze te same...o urlopie czerwcowym juz zapomnialam...

Doris smuc jak masz melodie...wszystko dozwolone a nawet wskazane :tak:

Madzioolka i asinka- z Wami pisalam na fb ale. Reszta dziewczyn zero kontaktu:-(

Maja na tygodniowych wakacjach u moich rodzicow, ja nadrabiam sprzatanie miejsc, ktore rzadko sie sprzata, jedno auto odstawilismy do warsztatu na wymiane przewodow hamulcowych, wiec dzis i jutro jezdze bez klimy...masakra
moja mama idzie pod koniec sierpnia na operacje, Maja od 1.09 do przedszkola, wiec goracy okres nas czeka...
z nowosci- Maja nosi okulary, bo ma astygmatyzm, bez protestow n szczescie sie obylo

ja z ciaza musze poczekac - nie wiem czy Wam pisalam - hemoglobina 10,7, zelazo w surowicy 21 wiec lykam tardyferon fol i walcze z anemia. Wit d juz troche podskoczyla, ale nadal pod kreska. Starosc nie radosc...max pol roku i zamierzamy dzialac.
duzo chodzimy na basen z Maja, zlapalam juz 2x syfa, teraz dostalam globulki wielkosci malego orzecha wloskiego, wrazenia pierwszorzedne....zal mi odpuscic, bo Maja fajnie sie czuje w wodzie i w samych rekawkach plywa, ale jak bede co chwila cos sobie wsadzac to tez niedobrze z pktu widzenia przyszlej ciazy... To posmecilam...

reklama
heja :D

mamamatiego - gratulacje bo widze ze bobek w drodze :D

doris - tu zawsze mozesz posmędzić od tego jestesmy zeby wysłuchac wiec sie nawet nie krepuj ::*:*

no i reszta dziewuch czeesc :D

ja podczytuje i nie mam sił pisac :p zapierdziel malowanie dopiero 11-go bo moj malarz musi wrocic na chwile do londynu do pracy i wroci 10-go ghr ale nie wybrzydzam bo mamy sprawdzonego i nie za 12 zł za metr tylko za 6 zł ;)

mieszkanko pierwsza klasa jak juz tyle go oporządze wysprzatam i odkaże :-D:-D

benio w przedszkolu - daje rade zawodowolony i coraz więcej mówi :)

no i 15:58 wiec musze leciec bo o 16 benka odbieram :-D:-D teraz mam wszedzie blisko juupi !! aktualnie u michala w pracy pracuje bo szefowa wyjechała a ja pomagam zwierzyniec ogarniac i kwiatki podlewam - a w zamian mam chałupke na dzien i gdzie odpoczac :-D:-D

Do góry