reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Czesc! Ale sie rozpisalyscie!!!az milo nadrabiac:-)
wczoraj cos mi sie w kolano stalo przy bieganiu i kustykam dzis. Moze do wesela za tydzien sie rozejdzie.
jutro Mai urodziny. Mamy juz prezenty. Tesciowa kase dala wiec zainwestowalismy w hulajnoge. Prezenty wstawie do zabawkowego
Felkaa no prezent od tesciowej mega:-D buaaahaahaaa zatkalo mnie. Pomysl z wyjazdem na spotkanie tez dobry;-) chcieli sie z Wami autem zabrac? No i jak mozesz nie informowac jej o swoich poczynaniach...?! Najnowszy pomysl mojej: chce jechac z bratem A i A jako swiadkiem slubnym autem po panne mloda!!!!
chyba przebila Twoja;-)
Doggi mialam tak kiedys z zyla, siniec na caly lokiec z obu stron, bolalo strasznie. Mam nadzieje, ze u Ciebie coraz lepiej
trasia super z mieszkaniem!
ironia no to gratulacje z powodu odpieluchowania! Status materialny Ci sie poprawil;-)
asinka fajnie ze wychodzisz z problemow:-) mieszkanko fajne, dobrze ze masz wszystko dopiete na ostatni guzik, z dzieciakami brak miejsca na szalenstwo i prowizorke. Wspolczuje sytuacji z autem...

zaraz dopisze cd jak doczytam Waszewypociny;-)

Andariel ale czas leci, niedlugo zjezdzacie na stare smieci!
Co do aut- moj maz wymyslil sobie bmw serii 5. Chyba Go pogrzalo...nie wyplacimy sie jak cos padnie. Sam filtr czastek stalych kosztuje 10k...mam duuuzo czasu aby go odwiesc od tego pomyslu. Na wiosne na powaznie musimy zmienic auto

co do pogody- w stolycy yez pada bleee, ledwo dzis z lozka wstalam. Jutro wolne, zaplanowalismy zoo, ale d...blada pewnie z tego wyjdzie bo deszcz zapowiadaja

Ostatnia edycja:
reklama
moon zebys wiedziala :D:D mniej kaszki mniej mleka i pieluch i chusteczek jakies + 300-400 na plusie w sam raz do dołozenia na prywatne przedszkole :p smieje sie ze jak sie posika w przedszkolu to bedzie chodzil mokry bo nie bedzie juz nas stac na kolejne pampersy :p

u nas burza sie zbliza wiec nie wychylam sie jeszcze po benka niech pobiega z dzieciakami ile sie da bo potem z matka to tak troche nuda bo po niej sie nie poskacze :p ale za to cwiczymy logopedycznie, budujemy z plasteliny miasteczko i bawimy sie pianinkiem :-D czytaj ja gram jak benek nie widzi :p

no jaks cisza nastała nie wiadomo dlaczego pewnie przygotowania przed urodzinami juz ruszyły :D

ja wlasnie siadam zamawiac tescowe produkty na impreze :D menu bedzie ciekawe w planach mamy:
impreza dla benka i rodziny

- babeczki z truskawkami
- kanapki z wlasnego chlebka z pastą z avokado
- babeczki z łososiem
- tort załatwia dziadek :D
- mama zrobi kurczaka owijanego w boczek na winiu i z makaronem a jak bedzie ladna pogoda to grill
- kompot z rabarbaru
- sałatki caprese i wiosenna
- owocki i chrupki dla dzieciakow
- i dla doroslych cydr :-D

ironia menu brzmi zacnie:tak::-)

ja mam w planach (na ur jak przyjdą sąsiedzi z dziećmi)
Lekka sałatka
Warzywa zapiekane z serem
Mini burgery z mięsa mielonego z pomidorem
Mini pizzerki
Mini lassagne ze szpinakiem lub mini wrapy

Tort ‘babeczkowy’ (z chlebka bananowego)
Lody bananowo-czekoladowe (robię sama)
Owoce albo w wafelkach albo luzem;p
Galaretki ( z soków owocowych)

i dla kobitek czekoladowe kostki lodu z mlekiem waniliowym (a'la mrożona kawa z czekoladą)

i takie cuś mi się podoba
ur.jpg

Załączniki

• ur.jpg
    ur.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Felkaa super pomysły - i zdrowo do tego:tak:
Ironia u Ciebie powalił mnie własny chleb z pastą z awokado - wow!

Dziś zadzwonili do mnie z banku w G.że im się spodobałam na rozmowie (to było na początku roku jakoś, pisałam Wam) i czy nadal poszukuję pracy... sytuacja podobna do tej sprzed wielu lat, kiedy to mieszkaliśmy z M.w Toruniu i szukałam tam pracy (ale w marketingu) i gdy już zapadła decyzja, że jednak wracamy do Warszawy, ja już miałam tam nagraną pracę, zadzwonili do mnie z TZMO z ofertą:)

Czesc...:-(
Zamiast spedzac urodziny z Mają od rana jestem w szpitalu na laryngologii z zatkanym uchem...widzialam Maje 20 min rano tylko. Obudzilam sie rano i mialam wrazenie ze prawie nie slysze na prawe ucho. Pojechalam wiec do laryngologa, babka zrobila mi badanie sluchu i odeslala do szpitala na ostry dyzur...juz jest lepiej, ale pewnie do niedzieli poleze:-( dostalam dozylnie sterydy dozylnie. Mam nadzieje ze nie spuchne po nich bo w czw wesele. Ale najbardziej mi przykro, ze nie spedzam z Maja urodzin;-( zupelnie sie rozkleilam z tego powodu...Maja trzyma sie zupelnie dobrze na szczescie
w kazdym razoe prosze Was o magiczne kciuki, ktore zawsze dzialaja. Zeby moje ucho wrocilo do stanu poprzedniego i zebym stad wyszla jak najszybciej

Moon - nie zazdroszczę:no:Wiesz skąd to ucho akurat teraz zajęte? Gdzieś wymarzłaś, przewiało Cię albo cokolwiek co można by powiązać z tym?
grunt, że Maja się trzyma, nadrobicie jak wyjdziesz:tak:

U nas już w ten weekend pomału początek pakowania... Książek sporo, można juz pakowac w kartony... kolejną noc już spać nie mogłam z nerwów. Śnią mi sie przeprowadzki, pożegnania i tak w kółko. Blee.

Andariel nie wiadomo. Zdrowa jak rydz akurat jestem. Bylam rano na badaniach. Juz praktycznie wrocilo do normy. Albo mialam obrzek w okolicy nerwu sluchowego albo skurcz naczyn. Jest szansa ze jutro wyjde. Mam nadzieje, ze odstawia mi encorton jak najszybciej...nie wiem czy bede miala komore hiperbaryczna, wczoraj mowili cos o dwoch tygodniach terapii w komorze, ale to bym dochodzila, bo 1 sesja to 1,5h a to blisko mojej pracy(leze w szpitalu MSWiA)

reklama
Do góry