reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Ile trwa jazda z Gorzowa do Wawy? I dobrze, że Nince się poprawiło :-) i kciuki za badanie uszu &&&& a Leo też ma alergię?!
Jak jechać autostradą bez przystanku w trasie to niewiele ponad 4 godz. Jak tak jak my w sobotę, tj.część drogi nie autostradą + przerwa na siku to wtedy dlużej - 5 godz.
Nie, na tę chwilę Leo nie wykazuje objaów alergii. A skórę ma jak alabaster - nikt u nas takiej gładkiej nie ma.

Mieliśmy gości - moja psiapsióła w 31 tyg.ciąży z mężem. Fajnie popatrzeć na cieżaróweczkę:tak:

hejo,

przyjęli młodego!!!!!! z odwołania dostała się cała dwójka maluchów... od razu podpisałam umowę :) ale tak czy inaczej czuję niesmak ogromny co do całego procesu rekrutacji... no ale narzekać już nie będę :p

moon powodzenia przy odwołaniach, dobrze, że ewentualnie jakakolwiek opcja jest! to ile u Was można było przedszkoli wybrać? u nas w sumie 3 tylko...

Madzioolka moon powodzenia w bejbikowych planach, po wakacjach będzie tu forum ciążowe na bank :)

andariel właśnie, co z opcją powrotu do starej pracy? oczywiście jeśli nie znajdziesz czegoś ciekawszego wcześniej.. też myślę, że już na miejscu będzie Ci łatwiej szukać.. szkoda, że z rodzinną miejscówką nie wypaliło..ale cóż, pieniądze do życia są potrzebna i nie ma co tu dyskutować... ja jak kiedyś się zarzekałam, że do Wawy nie trafię to kto wie co będzie za kilka lat? teraz jeszcze tu jakoś radzimy chociaż wiem, że Warszawa zawodowo i dla mnie i dla P byłaby jedną z najlepszych opcji, ale póki co próbujemy dalej na podlaskiej ziemi...
super, że Nince objawy minęły, też bym się więc z lekami nie spieszyła... a z badaniem słuchu to myślę, że nie martw się na zaś... pewnie będziecie musieli po prostu tematu pilnować, u mojej siostrzenicy była podobna historia, badanie słuchu wychodzi dobrze, chociaż na granicy, ale to też może być spowodowane alergią - katarem, zatokami.. już nie pamiętam dokładnie jej ścieżki, ale jak chcesz to podpytam, bo pamiętam, że się nałazili po lekarzach, strachu najedli i stanęło na tym, że nic nie ma sensu teraz z tym robić

asinka to kiedy konkretna data wyjazdu? Ty kobito to się w każdej sytuacji odnajdziesz :) a za kurs szacun, chociaż myślę, że pracodawcy jeszcze w większości niestety będą patrzeć dyskryminująco na kobietę w tym zawodzie... ale wreszcie trafisz na jakiegoś postępowego! ile trwa kurs? co do masaży to młodemu wyszło jakieś zwiększone napięcie w okolicach bioderek.. ale w sumie nic poważnego, w sierpniu mamy wizytę kontrolną... a i jeszcze chciałam spytać jak tam z Tymkiem? dogadujecie się?

co do własnej działalności to jakoś mega entuzjastycznie nie podchodzę do tematu, ale też zbytnio innej opcji nie mam, z korkami jest jak jest, bywają tygodnie, że nie daję fizycznie rady wszystkiego pogodzić, a potem seryjnie odwołują zajęcia, a ja muszę się na to godzić bez mrugnięcia... teraz mam plan, żeby to wyglądało trochę inaczej ;-) trasia napisz, że dam radę :-D

ooo i tyle na dziś, migrena mnie męczy cały dzień, nawet padłam na 3 godziny.. teraz mały zryw i pewnie zasnę modląc się, żeby jutro odpuściło..

hwjA Z RANA :D

mnie juz sasiedzi z rana podniesli ciśnienie - oczywiście meska częśc bo im sie uaktywniła penisowa solidarność :wściekła/y: jakis debil parkuje codziennie na skok tak że zajmuje cały chodnik i alejke dla pieszych i nie mam jak przejsc z wozkiej czy rowerkiem tylko musze schodzic na ulicę gdzie jezdza auta - wiec bardzo kulturalnie zapytałam co za matoł tak parkuje - i co ? zamiast odpowiedzi czy czegokolwiek to panowi skupili sie na matole buahaha... no ujogłowi indolenci w poobijanych gruchotach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
czy ja naprawde jestem jakas nienormalna? :baffled::baffled:

na jutro mamy umówione jeszcze raz do zobaczenia te dwa mieszkanka z rodzicami i zobaczymy co bedzie - mam nadzieje ze sie wreszcie wyprowadza z tego bloku bo juz po prostu pomysłowosc co niektórych przyjezdnych mnie dobija, jak nie student debil ktory imprezuje na korytarzu poł nocy, to jakisi frustrat ktory pol nocy sie drze na żone i dziecko albo wlasnie taki matoł nie potrafiący zaparkować i jego kółeczko adoracyjne... :baffled::baffled:

Hej!
Kasiawilde gratulacje! Super że się udało z odwołąniem, ale ilość przyjętych powala....
Ironia współczuję, cóż mogę powiedzieć, głupich nie sieją, sami sie rodzą ;/ a co do mieszkania to ja jak reszta dziewczyn chyba brałąbym to droższe, przekonałam się na własnym przykłądzie że jak coś ma być na lata to nie warto oszczędzać bo potem tylko chodzisz i klniesz że trzeba było zrobić ianczej a teraz to już po ptakach... niemniej jednak trzymam kciuki za podjęcie decyzji :)

Ja dziś sama samiuteńka w pokoju jestem, reszta albo na urlopie albo na spotkaniach, LABA! :-D

ironia - dobrze powiedziałaś - a jeszcze się MATOŁ obruszał będzie. Next time kluczyk w łapkę i mu zrobisz ryskę:-pmoże się zastanowi czy jednak może nie warto zaparkować zdodnie z przepisami. Też mnie takie wały wnerwiają.
kasiawilde - wiesz, ja mam etat i urlop wych.do któregoś tam października. Jak już będziemy tam to się odezwę do pracodawcy i się okaże co i jak. Acha no i gratki ogromne z powodu p-la!!!
Madzioolka - fiu, no to laba.

hejooo,

ktoś tu czasem bywa jeszcze nocną porą?

dzięki za gratulacje, cieszymy się bardzo z młodym.. a kobitki u Was są jakieś dni adaptacyjne? Bo u nas takich nie ma, ale od momentu dostania się do przedszkola możemy sobie chodzić kiedy chcemy na czas jakiś czy różne imprezy. Pewnie zaczniemy się oswajać po moim kursie. A tak nawiasem mówiąc to jak ja to przeżyje? nagle 8h dziennie będę się uczyć bez jękajły mojego obok :szok:

ironia matoł to matoł, a to stworzenia stadne niestety... bez komentarza ;-)

Madzioolka to fajnie taką labą weekend zaczynać :)

andariel fajnie, że masz jakieś wyjście awaryjne w postaci powrotu do starej pracy, jeśli innej opcji nie będzie...

właśnie poganiałam z psiskiem po polach, ciągnęło mnie ciele do ciemnego lasu, pewnie polować na jeże, a silna bestia, że ledwo go dowlekłam do domu... jutro się pewnie nie będę dała rady ruszyć :-p co robicie w weekend? grill odpalony? ;-)

heja :D

witam sie rana i do pracy siadam - w koncu swieto pracy trzeba jakos porzadnie urzcić :p o 10 jedziemy na tego radziwkoskiego a potem na wole z rodzicami... mialam dzisiaj mega dziwny sen... snilo mi sie to mieszkanie na woli, ze jest nawiedzone, ze tam jakies dzieci umarly i ciagle slyszalam ich szepty i jakies dziwne duchy :-:)szok: wtf.... jakis duch powiedział to nie jest wasz dom :baffled::baffled: nie moglam sie obudzic, budzilam michala ale okazalo sie ze dalej śnilam i jak udalo mi sie obudzic to nie moglam pol nocy zasnąć :no:

i przyrzekam ze nic nie pilam ani nie palilam, nie wiem co ja mam w tej głowie :nerd:

Hej
Ironia niezły sen :p co to radziwkoski? Nie doinformowana ja :-D

A my mieliśmy jechać do Ostravy do zoo i jedna wielka du.pa... Ninka od wczoraj z gorączką podchodzącą pod 39 :-( mam nadzieję, że od zębów, bo żadnych innych objawów nie ma

reklama
asinka - w sensie to mieszkanie koło torów :) na azorach gdzie malo bezpiecznie jest ponoc :p

u biedna ninuś :(

no ja skonczylam na teraz prace, lece robic nalesniki na droge bo benek moze byc glodny :-)

Do góry