reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

justynka to się ciesz bardzo nieprzyjemne uczucie, ale po szklance mleka lub jogurtu ustaje.
Wiecie co, larvunia mnie zainspirowała też idę na spacer, dotlenie siebie i bąbelka mojego :-)
wrocilam :-D
nooo w 1 ciazy na zgage pomagalo mi tylko mleko tez :tak: i pilam przez to ok 2-3 litorw dziennie bo ja koooocham mleko :-D potrafie latem zamiast wody zimne mleko z lodem mjami :-D

mlody moj do domu wracac ze spaceru neichail... tak mu sie na sniegu podobalo. Sypie i sypie od rana u nas... tempka ok -2. Teraz juz -3 zero wiatru....
i mam psa szalonego... na sniegu bawi sie jak szczeniaczek malutki hheheeh w zaspy wskakuje i probuje dziury kopac i wylazic z drugiej strony na grzbiet sie kladzie i turla istne szalenstwo... a synek nasladowal psa blahahaahah

edit:
ja jeszcze nic nei czuje zadnych ruchow ;/

reklama
w pierwszej ciąży poczułam ruchy Jasia właśnie w 16 tygodniu:) rany kiedy to było :szok: a teraz taki łobuz jeden ale strasznie jestem w nim zakochana :) Ogólnie jestem spokojniejsza w tej ciąży, noże bardziej świadoma a może doroślejsza? Wtedy strasznie panikowałam, uważałam na siebie przesadnie, teraz latam po sklepach, mam na głowie całe święta , dźwigam zgrzewki soków i wcale mnie w domu nie ma :) Początek ciązy miałam straszny bo lekarze nastraszyli mnie krwiakiem którego jak się okazało miesiąc temu, wcale nie było.chyba dlatego tak szaleje, z radości że po prostu mogę bo nie muszę już leżeć ( przeleżałam pierwsze 2 miesiące).
larvunia jak leżałam na patologii ciąży to pan profesor stwierdził że mleko i wszystkie mleczne produkty są głównym powodem zgagi :) ja i tak mleko piłam i pije bo też je uwielbiam

Ostatnia edycja:
Ja ruchy poczułam raz, kilka dni temu w nocy. Tzn myślę, że to to:) BYło po prawej, muszę zapytać ginki w poniedziałek po której stronie jest maluch, bo jak się okaże, że po lewej to znaczy, że z pewnością to maluch nie był hehe:) Muszę się zbierać żeby zagrać jakieś kolędy w przedszkolu, oj jak mi się nie chce wychodzić na taki mróz i to jescze chora... :(

Rany boskie litości, przecież nie było mnie tylko kilka godzin... Nie mogłam nadrobić :)

Byłam na spacerku z dziećmi, zajrzałam do banku, oczywiście Jasiek zaczął mi się tam wydzierać, więc mnie wzieli bez kolejki, jak wyszliśmy, to mały stwierdził, ze chce siku, więc z powrotem do banku... Musiałam oczywiście prosić, zeby mnie na zaplecze wpuściły, udało się, ale co się nawzdychały, że tam nie ma publicznej toalety... echh... Nie ma jak ludzkie podejście do człowieka...

Cinamon witaj :) Super, że z siostrą na tym samym etapie cąży jesteście!

Piszecie o bigosie, rany jak ja nie znoszę, ani pierogów a kapustą i grzybami, w ogóle kapusty nie jadam... Na święta mama specjalnie dla mnie przygotowuje partię pierogów z samymi grzybami ;)

Kati, taką samą bombkę dostałam kilka dni temu od koleżanki w prezencie i oczywiście od razu kazałam pokazać sobie jak to się robi. Jutro mam kupić bombki styropianowe i zaczynam masową produkcję :)

Ironia, śmiesznie piszesz, zawsze "maciczka" a ja od razu krowę widzę, bo mi się kojarzy z "raciczką" :)))

Ja tez poczułam już kilka razy ruchy :)

Aaaaaaa i nie wiem, kto to pisał o tym, ze ostatnie przesyłki, które dotrą przed świętami to te wysłane we wtorek, ale zajrzałam na moją pocztę i jak zapytałam to pani w okienku mnie wyśmiała :) Powiedziała, ze to totalna bzdura :)
No i się potwierdziło, bo listonosz przywiózł mi paczkę wysłaną w środę... :) Także bez obaw kobietki!

Mam za to przejścia z empikiem.... Zamówiłam w nd kilka rzeczy, zapłaciłam od razu, w statusie zamówienia wpłata była widoczna już w pn, a przesyłki nie wysłali do dzisiaj mimo, że zamówiłam kuriera... Jestem już mega wkurzona i dzwonię do nich po kilka razy dziennie...

blaahahhahahaa leze i kwicze blahahahaha... krowa blahahahahahah.... zebrra jak cos powiesz to juz powiesz :-D:-D:-D:-D

nie odpuszczaj empikowi... nie daj sie!
aaaaa mialam Cie pytac... Udaje Ci sie mlodego jeszcze w dzien polozyc? Ale farciara... :sorry2:

właśnie wróciłam z od taty z wieszania firanek...
ja wczoraj jak czekałam na wizytę to czułam tam gdzie zawsze boli mnie jak@ miał być i tam jak robił usg był krakowiaczek mój,więc raczej na środku na dole
byłam też się przejść,bo fajnie mroźno

reklama
zebrra te Jasie tak chyba już maja że wołają siku zawsze kiedy nie ma gdzie :) ostatnio w sklepie sportowym z obstawą ochrony dostałam pozwolenie na sikanie na zapleczu bo powiedziałam że albo mnie wpuszczą do toalety albo dziecko zostawi im niespodziankę na wykładzinie
Izabelo mieszkam na Białołęce

Do góry