reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

felcia - jak mlody w zlobku to tak na spokojnie praca, ogarnac obiad, cos posprzatac on przychodzi juz padniety i mamy takie zabawy leniuchowe bez gonienia.. a dziś obudzilam sie - moze sie wyspalam i normalnie jedna reką wylewam nocnik drugą nalesniki trzecią maile hahah

mlody od 2 tygodni ladnie siusia na nocnik. ostatnio mielismy nawet 2 kupki ! ale ma zapalenie cewki i ubralam mu dzis pampka zeby mu cieplej bylo i zeby sie nie stresowal ze nie ma sisi bo tylko kapie :( szkoda mi go, oczko zaropiałe od kataru, katar po pas i siusiak - niedawno mial pupke tez zaczerwienioną od gorączki i znów smarowanko eh :( posypał mi sie chłopak

wiec ja dzielna matka nie polka - kombinuje tak zeby cos zjadł bo w domu prawie nic nie je :szok::angry: i nie wiem co zrobić zeby jadł wiec na sniadanie jabłko banan i kilka paluszków, teraz zrobila nalesniki jedne z czekolada i bananem, drugie z brzoskiwniami, trzecie z cukrem pudrem i takie malutkie jak biszkopciki zrobilam bez niczego - oczywiscie nie zje, grochówke podgrzałam też nie, tosta nie ... zwariuje :(

chudy nie jest bo ma 13 kg ale cholera w zlobku je a tu to jak wrobel - wczoraj w akcie desperacji zamowilam pizze i zjadł 2 ranty i kilka frytek :baffled:

chleba ogolnie nie lubi, kabanosy jak podejdą tylko z lidla wiec trzeba dziś jechać po nie owoce w każdej ilości, szynka tylko jedna ktora jest w tesco - wiec nie mam wyboru zamawiam tesco do domu 2 x tydzien

reklama
marta u mnie nieważne czy jestem zmęczona/wyspana/niewsypana/robię dużo/mało itd i tak pieprz...na głowa boli...:baffled:
ironia nocnik-naleśnik:-D jedzenie hmmm niewiele jest mam, które mają łatwy ywot pod tym względem... a na śniadanko jajecznica/jajo na twardo?

raz zjadl jajecznice od tamtej pory nie chce, w ogole jajek nie chce - tyle co w żłobku mu przemycą - myślę że tam czuje konkurencje a tu to król na włościach eh

ukruciłam troche soczków, wiecej wody daje, kakao tylko rano, kaszka tylko na noc , w nocy herbata - nie wiem czym on żyje eh :( dobrze ze chociaz te kukurydziane chrupki podgryza ale cholera to nie jedzenie nosz.. ręce mi opadają już ..

Ironia - u nas identycznie z (nie)jedzeniem... w żłobku wcina wszytko, albo przynajmniej znaczną większość, natomiast w domu (szczególnie jak mu się przypląta jakieś choróbsko, czy choćby katar) to prawie wcale.. :-( W ostatnich 5 dniach to jedyne, co mu "wchodzi" to rano kakao i w ciągu dnia 1 lub 2 miseczki zupy pomidorowej - ostatnio to nawet przemycam do niej łyżkę "zupy-papki" którą robię dla Filipa, bo to przynajmniej trochę mięsa i innych warzyw.. :tak:
Pocieszające jest to, że badania krwi ma idealne (choć mi się ciągle taki blady wydaje, ale cóż, chyba taka karnacja po prostu), no i waży lekko ponad 14kg, więc 50centyl.. czyli jakoś się trzyma :-D

benio tez nie parówkowy - my czasem berlinki zjemy ale on coś ty... u babusi to je bo babcia robi kanapeczki, racuszki z jabłkami

reklama
Do góry