reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ja daję tranu 2,5ml i jestem jak najbardziej za ograniczaniem cukru:tak:
moon masakra z tym, co piszesz:szok: nuggetsy, bajki, ale największe niemiłe zaskoczenie to już nawet nie to jajko niespodzianka dla Majeczki ale 2 jajka, żeby Jej córki miałay od Ciebie!!!:no:
Emi waży 10,8kg i też mi z tym dobrze;-)

reklama
Heja, Miesio waży pewnie trochę powyżej 12 i też mi z tym dobrze:-D zo za różnica ile waży- wyglada proporcojonalnie, jest wulkanem energii i kocha warzywka, tłustego nie je a słodycze, pije praktycznie tylko wodę... odkad tu mieszkamy dotaje ciastko czy ciasto czasem, ale upieczone przez babcię ( np murzynka) i sporadycznie kostkę gorzkiej.

murzynek... ślina mi kapnęła!!! zrobię w weekend chyba:blink:zwłaszcza, że weekend gościnny mocno się zapowiada:tak:

dziś na obiad zrobiłam kaszę gryczaną ugotowaną wg 5P a do tego mix warzywek (brukselka z mrożonki, cebula zrumieniona osobno na oleju z masłem z dodatkiem czosnku, trochę pomidorów z puszki - bez zalewy, no i marchewka ugotowana osobno); wszystkie warzywka potem połączyłam na patelni, chwilę podusiłam, dodałam soli, pieprzu, majeranku i wyszło rewelacyjnie! muszę zapisać tę wariację, bo warto; dzieci co prawda nie podzieliły mego samozachwytu, bo Leo zjadł nieco ponad połowę porcji, a Ninka - niewdzięcznica - 1/3, ale to nic:-p

na czwartek jesteśmy umówieni do dr hematolog z Leo - nie powiem bym nie trzęsła porami dość konkretnie ze strachu:unsure:

Andariel, a próbowałaś kaszy orkiszowej? Ponoć mega zdrowa, mama robi pyszne danie z warzywkami i Miesio młóci aż miło. Tylko mój brat nazywa to "paszą":-D
Hematolog, brzmi znajomo:baffled: Aż słabo mi jak słyszę słowo zaczynające się od "hem..":baffled:

Ja siedzę nad sprawozdaniami i chyba posiedzę... do jutra:szok::-(

a wiesz, że samej orkiszowej jeszcze nigdy nie gotowałam; głównie gryczaną niepaloną, jęczmienną i jaglaną; a ta orkiszowa co Miesio młóci to jakaś specjalna? w sensie bio, eko?

heja !! :-D:-D

madziolka - dieki za kciuki chyba pomoglo bo oczarowalam pania :blink: pokazalam portfolio opowiedzialam o pracy i do konca tygodnia bede miec iformacje...mowila ze czuje do mnie chemie haha :D od domu 20 minutek wiec super !

jutro jade jeszcze do kudo polska - straszne zadupie ale sie juz zgodzilam wiec nie bede odmawiac:happy2:

beni ma mniejsza goraczke i sily do zabawy wiec nie jest zle :)

murzynek mniami jak mieszkałam z rodzicami (stare dzieje) to w sobotę kuchnia na godzinę była moja i przeważnie kończyło się właśnie na murzynku:tak:
andariel kuknij na przepisy dla dzieci:sorry2::-) pamiętam o czwartku&&&&
ironia suuuper! czary, chemia... no no no:-D zdrówka dla Benia! ps. podziwiam Cię za determinację w szukaniu pracy i szybkość!!!:tak:

kasia, kati, mamoM hop, hop!!!

ciekawe jak tam nasza trasia i dzieciaczki:-)

dubeltówka co u Ciebie?
katamisz też znikła...

No ja na do widzenia - małe zakupy u mnie. Główna wyprawa po rzeczy pasmanteryjno - papiernicze. Masakra to mało powiedziane - Allegro i zwykły sklep mają jakby odrębne asortymenty niby tego samego rodzaju :szok:, dalej farbuję filcowe kulki w kolorze jasnego beżu - bo tylko takie wyczaiłam - na niebiesko tuszem do stempli - jak z 30 lat temu.... :confused: Widać z tego że trzeba brać co psuje na zaś. I tak to nabyłam 8 papierowych masek głowy zwierzątek małe za 5,99 zł. Koleżanka mi przyniosła skrzydła bardziej elfa niż motyla, nawet nie bardzo tandetne ale dość szerokie, zapomniałam z auta zabrać do przymiarki.
Dziś podziałaliśmy z Tatą w temacie czułek motyla trochę. Rozważam jakąś alternatywną kreację na oba sobotnie bale z uwagi na zbieżność towarzystwa licząc, że Młoda nie zmaltretuje kartonowych skrzydeł w czwartek w żłobku.
A i jeszcze w ramach stroju karnawałowego - były w tymże sklepie ale duże no i róż i/lub cekiny.... - elegancką sukienkę dla Młodej, ale bardziej na lato, na metce 80 ale zdecydowanie mniejsza, oczywiście - aluzja do kreacji na roczek - granatowa w białe grochy ale biało - zielone kwiatki do tego. A i były kreacje - nawet nie przelukrowane - dla małych druhen. :-p Gonię spać. Pobutka najpóźniej o 5.
Ironia - fajnie, że się nie poddajesz i do przodu.
Chylę czoła przed Piekącymi, ja ugotowała w weekend rosół, opiekunka mi dziś wyciągnęła z pozostałości warzywa, ciekawe kiedy staną się sałatką... :dry:
A i jeszcze - Tata został wysłany z Młodą na wieczorne, przedkolacyjne sanki. Najfajniejsze było zjeżdżanie po lodzie z górki na odzieży oczywiście - pralka pozdrawia białą kurtkę w szare misie - widzimy się z rana. ;-)
No właśnie... Gdzie Traschka ?

A i jeszcze - Tata został wysłany z Młodą na wieczorne, przedkolacyjne sanki. Najfajniejsze było zjeżdżanie po lodzie z górki na odzieży oczywiście - pralka pozdrawia białą kurtkę w szare misie - widzimy się z rana. ;-)
forever dzięki, rozbawiłaś mnie z rana:-D fajnie się Ciebie czyta:tak:hmmm 8 papierowych masek??? oj jestem ciekawa jak Krysia i Miesio będą wyglądać w swoich przebraniach:tak:
Aestima jak sprawozdanie?

dzień dobry!

reklama
hej laski, ja juz odliczam dni do ferii, już mam dość, zmęczona jestem tym wszytskim ae jeszcze troche przede mna.
z dominika poszłam do lekarza, niby nic sie nie działo, prawie nie kasłała a lekarka usłyszała początek zmian oskrzelowych:( dostałm w nocy okresu wiec doła na razie mam życiowego jak to przy okresie:(
miłego i dobrego dnia

Do góry