reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

A Twój drugi szkrab Asinko jak będzie miał na imię?? Joanna- pięęękne imię:tak: Co do Miłosza i Jerzyka- mi zdecydowanie Jerzyk ( sama tak dla synka bym chciała) ale MIłosz też może być.

reklama
w moi roczniku wiele było Ań, ale i tak nadal uważam, że to najpiękniejsze imię damskie:-pw klasie podstawowej miałam 2 Anki+ja, w liceum byłyśmy 2; ale każda wyjątkowa:-D
trasiu - my z Leosiem też lekko nie mieliśmy, bo o ile ja i M. byliśmy na TAK, o tyle nasze rodzinki już mniej:-pa bo Adam takie męskie, a bo że "pierwszy człowiek", że wiele opcji zdrabniania czego akurat ja nie mogłam znieść) i takie tam; tylko my byliśmy przekonani, więc "reszta świata" musiała się dostosować i tyle; na Twoim miejscu wybrałabym w takim razie Miłosza - imię ładne, oryginalne, a już na pewno - jak dla mnie - ciekawsze od Szymona... znam jednego Miłosza - 20-latek już - bardzo inteligentny i zaradny, fajny chłopak:tak:ale i tak Jerzyka nie mogę przeboleć normalnie.. takie zamieszanie przed finałem, nieładnie;-)

a co do nastroju - drugi dzień do późna z dzieciakami, bo M. na noc dopiero przybędzie - no i cierpliwości mam już w sobie ma-lut-ko:no:niby fajny dzień był, obiłyśmy z Ninką laurkę dla dziadka, ale jednak potrzebna mi chwila wytchnienia i nie myślenia o dzieciakach (jak Ty to wytrzymujesz, mamoM?); tak więc za żadne skarby nie szłabym w pracę z home-officem u M. i wieczne rozjazdy; to nie na moje nerwy; mam nadzieje, że nie będę musiała stać przed takimi dylematami;

Aestima - asinka nosi Ninkę:)

Ostatnia edycja:
ja też nie znam żadnej Karoliny! Za to u nas w klasie były 4 Martynki:) Biorąc pod uwagę ilośc osób w klasie (16) to niezły wyczyn!

andariel może urodzi mi się dziewczynka? wtedy problem imienia znika - będzie właśnie Ania:)
co do zmęczenia po dniu z dzieckiem w domu to baaardzo dobrze cię rozumiem. Czasem patrzę na zegarek i odliczam minuty do przyjścia Marcina, a jak się spóźnia to się wściekam:zawstydzona/y: mam wyrzuty sumienia, że tak mam, no ale niestety tak mam:-(

Ostatnia edycja:
No tak! Moje szare komórki nie pracują:dry: wiedziałam, że Ninkę!:-D
Nina- n . ładnie! I w ogóle na N. dla dziewczynki- Natasza, Natalia... Ja bymm chciała Natkę ( NAtaszkę), ale znajomi mają:baffled:

traschka co do dzisiejszego wyjazdu G. to juz mi sie nic mówic nie chce na ten temat, przemilczałam, jego siostra jest w ciezkiej sytuacji jej mąż nie żyje ma 5 dziecii ogólnie kiepsko, ale to nie miejsce na opowiesc o tym, moze kiedys napsize przy soczku jabłkowym

Miłosz jak dla mnie lepsze niz Jerzyk
ze juz o Szymonie nie wspomne dla mnie numer 1, ale skoro w kwestii Miłosza sie zgadzacie to niech moze juz tak zostanie?

andariel czasem sama sie zastanawiam jak wytrzymuje z Matim 24 godz na dobe przez tydzień lub dłuzej :sorry:
ale jakos jak widac daje rade, no u mnie jeden osobnik małoletni a u ciebie 2-ka to zawsze wiecej czasu potzrebuja

Aestima ja kiesys uwielbiałam i marzyłam zeby miec na imie Natasza, tak mi sie strasznie podobało :-)
a teraz to mi sie podobaja Natalia, Nikola, Marika, Oliwia, Amelia, Julia
ogólnie to jak dla mnie wiecej ładnych imion jest dla dziewczynek niz dla chłopców

asinka super ze wszystko ok, jak rozumiem chodzi o cukrzyce ciązową? wazne ze obyło sie bez insuliny

kati helloł :-)

dobry wieczór,

spania nie było, mam dość. Najgorsze jest to, że ja widzę, że ta mała maupa go potrzebuje, a jak nie śpi to niby ok, ale to jak zabawa z bombą zegarową. Normalnie chyba jutro nam nastawię budzik na 6 (hahaha, szkoda, że to nierealne w moim przypadku), wymęczę go za wszystkie czasy - każę mu odśnieżać (nawet kupiłam mu mini łopatę - więc niech odrobi teraz te 6zl) albo coś jeszcze wymyślę. o i tyle!

To prawda- dla dziewczynki łatwiej wybrać, choć widzę, że poza Natalią i Nataszą no i może amelką ( ale za popularna) typy mamy zupełnie inne:) A Marika... był okres , że mój tata chciał tak nazwać brata! Mama chciała Maję- w tamtych czasach rzadko spotykaną. Ale jest Jędrek:happy2:

trasia dla mnie Jerzyk jest bardzo fajny, ale nie podoba mi się zdrobnienie - Jureczek, więc to w sumie jedyny minus ;) a do Miłosza nie mogę się przyczepić - wydaje mi się bardzo pozytywne :)

reklama
Jeny, kasiawilde, ja bym nie przeżyła bez spania Miesiowego:szok: Na szczęście on zawsze śpi, oby tak zostało! Biedna kobitko nasza... A o której Kubi rano wstał??

Trasia
, a ja do mojej listy typów ( Witek, Jerzy, Miłek) dodaję Vincenta ( tak, zaraz mnie obśmiejecie, wiem):-D Szkoda tylko, że w ciąży nie jestem;)

Do góry