reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej ledwo żyję: po pracy na zakupy, po Maję i do mamy razem, wróciłyśmy do domu po 20. Maja dała mamie takie kopa pozytywnej energii że aż szkoda mi było wychodzić :) One sobie siedziały a ja w spokoju posprzątałam co trzeba było. W środę mama idzie na na kolejną rehabilitację na bardzo dobry oddział reh. to ojciec nie będzie już tak wielce umęczony sprzątaniem, bo nie zrobi raz a dobrze tylko po łebkach więc potem wysłu****e od mamy, na własne życzenie, trudno...

Kati dzięki :* Maja już dobrze :) czasem jeszcze zakaszle i coś tam Jej się oderwie więc podajemy jeszcze flegaminę ale odżyła już całkowicie i znów absorbuje wszystkich wokół na 100% ale jest taka kochana przy tym że che się jeszcze i jeszcze :)

W stanie nienaruszonego zdrowia to uchował się chyba tylko Mati MamyM :) a tak to wszyscy polegli w którymś momencie niestety. Ponoć ma teraz wrócić zima więc może wybije choć trochę tej zarazy, oby...

Andariel jak żyjesz to już połowa sukcesu, druga połowa to odpowiednia ilość środków przeciwbólowych :-)

Kasiawilde no właśnie - co to za zakupy o tej porze??? ale nas zaintrygowałaś :p

Trasiu bardzo się cieszę że wyniki Marysi się poprawiły, zuch dziewczyna! :) wie że musi powitać brata na świecie w pełni sił i już :)

reklama
Haha, może kasiawilde pognała do tesco? mój mąż też na zakupach, właśnie tam:-D
Miesio znów zasnął sam, słuchając Żebrowskiego:happy2:
Ja wróciłam z pracy o 18 i padam- ciężki dzień...

Ironia super chłopak z Benia :-) a teraz tata bedzie tęsknił pewnie ;-)
Adariel to moze też zakupie ten będziemy wszyscy się uodparniać - dzięki!
za zęba trzymam &&&&&& żeby nie bolało, wiem co to ból zębów, jak miałam aparat założoy to przeżywałam ból wszystkich i prosiłam mamę, zeby mi to przypomniała jak będę miałą proste i piękne zęby - i wiesz co - było warto :-) więc niech Ci to wyjdzie na zdrowie:-)
kasiu ja bym jednak skonsultowała z lekarzem, wiem po sobie nie poszłam bo czułam się super a po tygodniu wróciło ze zdwojona siłą- miałam jeszcze wziąść to cholerstwo pare dni! więc bym uważała...
Mamo Matiego to rośnie nam nowy tancerz :-) pewnie tak samo się rozgada - wystrzeli jak z procy zobaczysz :-)
Madzioolka wierzę, że ledwo żywa jesteś, ale miło, ze mama z Majeczką fajnie spędziły czas :-) pewnie zapomina o wszystkich troskach i cieszy się wnusią :-) no i z Ciebie też mama pewnie zadowolona - kto jak kto ale córka najlepiej posprząta - wiem coś o tym...
Aestima to długo masz te zajecia, każdego dnia chyba nie? A jakiego audiobooka macie? podaj jakiś link bom też ciekawa :-)

Mati na razie śpi ale co chwila go słychać- katarek mu przeszkadza...:-(

andariel sama nie wiem czemu na nie jestem z tymi agencjami...tez sie boje jakichs kruczkow w umowie chyba, no ale trzeba cos wybrac
trasiu w W-wie duuuzo fajnych mieszkan sie sprzedaje po cenach ksomicznych, tu agencje biora Twoje gotowe ogloszenie i wrzucaja u siebie, zero kreatywnosci i inwencji tworczej wrrrr
co do zapalenia pluc i oskrzeli-coraz czesciej przebiegaja prawie bezobjawowo i bez zmian osluchowych, co oznacza zapalenie glebszych warstw pluc i oskrzeli, juz o 2 takich przypadkach u znajomych slyszalam, dopiero rtg wykazalo zapalenie

heh kobitki ja do tesco zawsze nocą (Aestima-bingo)! mam 2 minuty samochodem, spacerkiem może z 5-7! pampersy 5 (111szt.) za 85zl to chyba nieźle com? no i takie tam - już nawet zdążyłam się jogurtowo obeżreć :)

andariel rzeźnia mówisz... nie dopytuję, ja też się nie pojawiam dopóki nie muszę... ale znam kogoś straszniejszego niż dentysta - chirurg szczękowy, to jest rzeźnia w pełnym tego słowa znaczeniu... trzymaj się dzielnie!

mamoM a przy czym tańczycie? jak znajdziesz jakieś fajne disco dla półtoraroczniaków-dawaj znać - wpadniemy!

Madzioolka a właśnie zapomniałam Ci odpisać... to straszna sytuacja z Twoim tatą, ale wierzę, ze mama już go trochę zna, więc pewnie niedługo zacznie inaczej do tego podchodzić! teraz najważniejsza rehabilitacja i raz dwa wróci do sił i sama go ganiać będzie... a tak w ogóle to Twój tata już nie wraca zagranicę? (chyba, że coś pomieszałam...)

kati z jednej strony wiem, że najlepiej było by skonsultować, ale u nas nie ma możliwości umówienia się na godzinę, a ja dziękuję za siedzenie w poczekalni przez 2h kiedy przychodnie pełne! a że pełne, wiem z pierwszej ręki, moja mama pracuje w przychodni..

Aestima a czego dokładnie słuchacie? ja właśnie szukam jakiś fajnych audiobooków dla małego...

hej dziewczyny:-)
mortaldelka ja mieszkam w irlandii,przymierzam sie do dodania zdjecia ,ale cos mi nie wychodzi:-)synek na na imie Gabrys:-)

Aestima zaciekawil mnie temat tej leukopatii czy jakos tak,napisalas,ze mama nie przechodzi goraczki a nie wiesz dlaczego?zastanawia mnie to bo ja bardzo rzadko miewam goraczke i moj synek tez.

Moj maly w kapciach chodzi po domu,u gory bez bo sa dywany.

Dzis bylismy u lekarza bo Gabrys mial atak kaszlu w nocy,ale wszystko ok,nie ma zadnej infekcji,co mnie zdziwilo ,ze maly byl bardzo grzeczny przy padaniu:-)i pan dr go chwalil ,ze taki grzeczniutki.
Tez coraz czesciej mnie synek zadziwia oczywiscie pozytywnie:-)

Od wczoraj zaczal wolac naszego pieska Nela,super mu to wychodzi :-)a moja rados jest przeogromna z tegpo powodu:-)

Pozdrawim dziewczynki i zycze milej nocy

kasiawilde - o rany ale drogo !! :szok::szok: nie no żartuje.. ja lidlowska wiec nie pamietam zeby pieluchy kosztowały wiecej niz 26 zł :-p

mamaMatiego - to uwazaj zeby sobie jakiś młodych pieluszek nie sprowadzał do domu po imprezce :D :-D:-D

u nas w domu tez ciagle muza leci - ale najwiecej na weekendzie sluchamy :) MTV ROCK albo cos z naszych plytek :-D:-D

w niedziele dzieciaki zrobiły sobie dyskoteke w pokoju....zamkneły sie i tanczyly do muzyki z autka :-) oczywiscie rodzicom nie wolno było wchodzić haha :happy2:

no i klikam z pracy juz...powoli beszczelnieje haha :-D

hrj! ja tez z pracy alr jakos jawnie nie potrafie...kilka osob juz u nas polecialo za cos takiego...
Bylam wczoraj z M u okulistki, zbadala dno oka ale bez rozworek tylko tak normalnie, wsio ok. Do kontroli za pol roku pod katem wady wzroku, bo czasem takie uciekanie oczka ma zwiazek z wada wzroku. Mamy bawic sie w zaslanianie oczu naprzemiennie, tak zeby poznirj fala sobie zbadac ostrosc wzroku. Ale to za pol roku dopiero

witaam z rana

kasiawilde to ty amatorka nocnych zakupow, moze przynajmniej wtedy tłoku w sklepie nie ma
a MATI tańczy zazwyczaj do disco polo :-p mamy kanał w tv z taka muza i co dzień na 15 minut mu właczam, a w sylwestra tańczył przy wszystkim co grali na sylwetrze polsatu :-)

Madzioolka dobra córa z ciebie,a tata moze sie przestawi i zrozumie mame, fajnie ze Maja dała wczoraj tyle radosci i energii twojej mamie :-)

mrsmoon to dobrze ze ze wzrokiem Mai wszystko ok
a ta wizyta to jakos zalecona czy tylko tak kontrolnie byliscie? (nie pamietam czy pisałąs)
ja tez myslałam zeby z Matim sie wybrac, bo my z G. oboje w okularach, ale nie wiem czy juz teraz isć czy jeszcze odczekac - z tego co zauwazam to Mati widzi i rozpoznaje np. obrazki z bardzo daleka...

wiecej nie pamietam, wybaczcie :zawstydzona/y:

miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć :)
ale jestem niewyspana, ledwo żyję, nie umiem się wyspać - ile bym nie spała to zawsze padam na twarz ;/

Kasiawilde tata najchętniej by już wrócił ale to nie sztuka wrócic tu wiedząc że nie ma się szansy na jakikolwiek zatrudnienie... musi trochę pokombinować żeby wycisnąć z norweskiego socjala jak najwięcej, żeby nie było - to wszystko mu się należy po spełnieniu pewnych warunków jak np pojawienie się tam mniej więcej raz w miesiącu dlatego tak lata co miesiąc w tą i z powrotem ;/

Mrsmoon ja tez nie powinnam siedzieć na bb ale znudzenie pracą jest silniejsze, kompletnie nie mam motywacji, no zero, chyba jakieś wypalenie mnie dopadło, mam nadzieję że przejdzie bo to żadna przyjemnośc pracować na siłe, jak to mówią z niewolnika nie ma pracownika i to święta prawda, dlatego tym bardziej przydałaby mi się dłuższa przerwa (np ciążowa :p)

Do góry