reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
hej kobitki, jakaś aura dziś niesprzyjająca :p

forever
o kurcze, biedna Krysia :( ileż ona do tego żłobka pochodziła, ależ jej się zaczęły choróbska czepiać :( trzymajcie się!

momoM szkoda, że znowu męża nie będziesz miała na weekend, ale przynajmniej teraz trochę pobył :) a co do histerii itp, to my mamy dokładnie to samo i też mi mojego P czasem szkoda, bo czasem dosłownie pada, a mały nie odpuści... my próbowaliśmy na różne sposoby i wszystko zależy od dnia po prostu.. ja podobno byłam taka sama, miałam fazy na tatusia i mamusię i czasem nie dało się ze mną wytrzymać :] a przeszło mi kiedyś ;)

martadelka rozumiem, trzymam kciuki za psiapsiółkę, musi być dobrze! a Emi dziś gdzie? u teściów czy Twojej babci? no i jak ogólnie ten układ 3/2 się sprawdza?

młody padł, chociaż wstaliśmy dziś o 9!! normalnie nie wiem co się dzieje, chyba małemu służy to, że tatuś znów w Wawie na 3 dni ;) także raczę się kawką i życzę Wam miłego dnia!

Aestima hej :) fajnie, że nowa niania się sprawdz, oby tak dalej i oby została z Wami na dłużej!
moon jak tam zdrówko u Was?
Saffi a Ty gdzie znikasz?

ehhh... ale pustki, Doris w pracy pewnie, andariel jakoś do nas nie wraca, tusen chyba urlop już skończyła, Silva i Zołzik, larvunia też dawno nie zaglądały... ciekawe co tam u Misi, Anapi i wielu wielu innych.. mogłybyście maupki napisać chociaż kilka słów co tam u maluchów Waszych ;-)

hej dziewczyny
dzis dopiero znalazlam chwile zeby tu zaglądnąćbo maly spi a ja dzis popoludnie mam wolne, tzn o 17 zaczynam kus 10 tygodniowy dla nauczycieli a ze za darmo to korzystam
w szkole jest super chociaz dzieciaki daja niezle w kosc, a teraz stresa mam bo hospitacje sa i czekam na ten sadny dzien...

kasiawilde pytalas co tam u maluchow
norbert jest cudny, juz tak i wasze szkraby tyle rozumie, cos tam probuje po swojemu powtarzac, lepiej spi w nocy, nanie lubi i generalnie uspokoil sie bardzo
pochwale sie tez dominisia, do tej pory to byla takamoja mala dziewczynka a wiecie jak mnie zagiel ostatnio, prawie sie oplakalam....dostala na zakonczenie roku sksizke do nauki czytania metoda sylabowa i cos od czasu do czasu podczytywala a tu przed wczoraj klade sie z nia spac a ona ze bedzie mi czytala i wyciaga ksiazke z biblioteki i mi ja czyta.....mnie zatkalalo i plakac mi sie zachcialo ze to juz taka uczennica sie robi

trasia ja tez mam troche odlozonych ubranek po norbercie i chetnie ci je oddam bo leza, nie moge sie zebrac do sprzedania a jak tobie potrzebne chetnie ci oddam kochana za dobra mysl o mnie:). daj tylko znac a wysle

forever buziaki dla krysiulki

aestima martadelka piekne kuchnie macie
dzis mam melancholijny nastroj, leb przestal mnie bolec dopiero po 3 ibupromach

pozdrawam was wszytskie i sciskam

u nas totalna masakra. Dziś 3 godziny niewyobrażalnej histerii. NIgdy nie wiedziałam mojego dziecka w takim stanie. Ani jeść, ani spać, totalnie wszystko na NIE. Zasnęła dopiero teraz, zawsze śpi od 12. A ja zaraz zaczynam lekcję, w domu totalny syf jak po huraganie i nie mam siły sie ruszyć żeby cokolwiek ogarnąć.

Hejka!!
Dzisiaj znowu pobudka o 9 :-) Pięknie coś śpi ostatnio, aż Sz. jest w szoku, ale ciiiiiiiiiiiiiiii, żeby nie zapeszyć ;-):-D No właśnie przez dzień przestawiłam Go, żeby tylko raz i teraz śpi po obiedzie, czyli od 13 do 15 czasami 16. Moje dziecko kocha spać, ale czasami widzę, że brakuje Mu tej drugiej drzemki. A tak to Tymek wesolutki, bawi się ładnie sam, nie raz przyniesie coś mi do pooglądania, ale najczęściej na tapecie są samochody :-D biega, krzyczy i chuligani :-D Ostatnio tak chuliganił na imprezie u szwagierki, że usłyszałam, że Tymek to rasowy blokers :-D:rofl2: hahaha
A moje lekarstwa, to Dopegyt x2 (na nadciśnienie), Duphaston x2 (na podtrzymanie), żelazo i cerutin. A i tak to była ta najtańsza apteka :no:
Trasia jak chcesz to mogę Ci pożyczyć ubranka na 56-62, bo ja będę miała pożyczone od koleżanki, ale trochę mam swoich po Tymku :-)
Forever biedna Krysia :-( dużo zdrówka dla Niej!!
Ironia gratki nowej pracy, bo jeszcze nie pogratulowałam :zawstydzona/y:

Hej, Asinka85 - ja Duphaston też brałam ale wydaje mi się, że w I trymestrze.
Młoda jakby lepiej - temperatura nie taka masakryczna jak wczoraj o tej porze, bawi się tylko za bardzo jeść nie chce. Jutro kontrola czy dać antybiotyk. Rozmawiałam z Mrsmoon - dwa dni siedziała w domu, Maja już ok.
Gdyby nie moja Mama no i perspektywa chorej Młodej przez cały weekend byłoby ok.

Trasia, nie mogę jakie nasze dzieci podobne:szok: U nas ostatnio histeria, klasyczny bunt dwulatka. Moja koleżanka powiedziała kiedyś "myślałam, że bunt dwulatka to wymysł nawiedzonych psychologów. Lila udowodniła jak bardzo się myliłam":-D

rany, mam dość. Aestima a miałam pytać jak Miesio:-D najgorsze jest to, że to nawet nie wyglada na zęby tylko na zwykłą histerię. Sama nie wiem skąd znalazłam w sobie dziś tyle cierpliwości. Wkurzyłam się dopiero po 3 godzinach i krzyknęłam żeby się wreszcie położyła - jak na złość wtedy własnie się położyła i zasnęła... i bądź tu człowieku dobry:baffled:

forever zdrówka dla Krysi!

dziewczyny dziękuję za propozycje ubrankowe, ale teraz na pewno mi juz wystarczy:)

reklama
To super Trasiu :-) Ja jeszcze nawet nie zaczęłam kompletować... Czeka mnie remont i dopiero po zacznę. Współczuję histerii, u Nas też dzisiaj kiepsko, bo musiałam obudzić Tymka. Zasnął o 13, a budziłam Go 16.30 :szok::szok: bo pewnie spał by dalej... A teraz łazi i wyje, musiałam Go smoczkiem zatkać, bo nic nie pomagało :zawstydzona/y:

Do góry