reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Zebrra - ja brałam isoptin i fentoterol i też musiałam leżeć. Na szczęście 10 tygodni wytrzymaliśmy jako 2w1. Każdy doskonale wie, jak można leżeć będąc samemu w domu, trzeba się podnieść nie tylko by załatwić potrzeby fizjologiczne. Teraz sytuacja jest inna - jest jeszcze Igor. Mam nadzieję, że ta ciąża okaże się inna (w pozytywnym znaczeniu tego słowa) od poprzednich i jakoś szyjka przerwa.

Misialina - jak miałam biopsję to tego dnia od rana wszystko szło nie tak. Do tego badanie miałam dopiero o 20:20 i tak cały dzień czegoś zapominałam, nawet pojechałam na biopsję bez badań i musiałam się po nie wracać do domu i ledwo co zdążyłam, bo przyjmowali do 21:00! Stres robi z ludźmi dziwne rzeczy.... Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&& Będzie dobrze!

Ja jutro chcę poprosić dr żeby sprawdził tętno fasolki. Mam nadzieję, że się zgodzi. Obok swojego gabinetu ma gabinet usg, jak mi powiedział ostatnio - może z niego korzystać (to on mi zrobił usg jak byłam w 8t2d ciąży, bo nie widziałam jeszcze bijącego serduszka). Mam nadzieję, że jutro też na chwilkę uruchomi sprzęt i zobaczymy jak się ma maluch... Jak dotrwam do połowy ciąży to trochę ochłonę.

reklama
O widzisz, ja też isoptin brałam, teraz patrzę na wypis i miałam jeszcze celeston, salbutamol, dihydralazyna (ale nie wiem na co te 3), znalazłam tylko info z wypisu z 32tygodnia, ze szew dobrze trzyma... Nie mogę znaleźć info, kiedy go zakładali...

EDIT:
Jestem w szoku właśnie, wczoraj po południu zrobiłam zakupy w aptece internetowej i kurier właśnie je przyniósł... Szok jak szybko, nie spodziewałam się...

Ostatnia edycja:
Witam się z wami
Misialina, Ramari trzymam kciuki za USG. Wszystko będzie dobrze!!!!
Dajcie znać!!!!!
Ja coś weny nie mam ostatnio do pisania. A wczoraj bolał mnie brzuch z prawej strony, trochę się zdenerwowałam i pojechałm do szpitala ale na szczęscie z ciazą i dzidzią wszystko ok, a ten ból to z innej przyczyny mógł być (kolka, wyrostek, itp). I mi przeszło, chyba od razu jak zobaczyłam dzidzię machającą do mnie rączką na USG.
Poza tym odebrałam wynik z testu Pappa i jest super!!!! Tak jak USG. dzidzia zdrowa jak rybka!!! :-) :-) :-)

Ja też miałam dziś odebrać pappa ale nie zdążyłam- musiałam iść na seminarium magisterskie.
Ale jestem zła i smutna- przez tą pogodę nie możemy jechać na weekend do domu... Pociągiem też nie da rady, bo nie kursują... :( Tak czekałam na ten wyjazd, tym bardziej że ostatnio byliśmy 1.11. Głupi śnieg.

Aestima - to przykro, że nie mozesz jechac do domu.
na pewno się nastawiłaś na ten wyjazd. Dobrze, że ja mam rodziców na miejscu :-) i nie muszę nigdzie jechać.

no teraz z tymi pociągami i w ogóle z podróżowaniem jest kiepsko:baffled:
mój tata mieszka dwie klatki dalej,więc mam luz.
jutro. mam wizytę u logopedy z Antim,bo trochę zająkuje się:no:

Dzień dobry :)

U nas -18'C, nie znoszę zimy, lepsze bylejakie lato, ale lato!

Dzisiaj w planach tort malinowy (znowu), na jutrzejsze przyjęcie urodzinowe Wiki i pierniczki. Jasiek już nie może się doczekać wycinania różnych kształtów :)

Aestima, współczuję, też nie znoszę zmieniać planów, jak już się na coś nastawię...

Doris, dobrze, że z maluchem w porządku! Odzywaj się :)

Śniło mi się, że urodziłam synka i tuż po porodzie leżałam na brzuchu, trzymałam go przed sobą i coś do niego mówiłam ;)

Miłego dnia :)

Dziendobry wszystkim:))

Ja mam stres przed wyprowadzkowy, to juz za 4 dni sie zacznie!!! Wuuupiii... tyle ze nie moge sie na niczym skupic no i opuszcze was dziewuszki na jakis czas bo nie wiem jak bedzie z netem na nowym. Teraz tez jednak nie mam sily na niego. Piszecie tak duzo ze nie nadazam tylko czytac a co dopiero sie udzielac.
Ciesze sie ze wszystkie Czerwcowki maja swietne wyniki i dzidziusie fikaja koziolki. Oby zlych wiesci juz nie bylo!!!
Ja bylam wczoraj u lek i w sumie to wyslala mnie do szpitala na sprawdzenie bo mam jakies dziwne bole ale jak mysle o czekaniu to mi sie slabo robi wiec dalam se narazie spokoj moze dzis pojade albo w nastepnym tygodniu, niestety psychicznie wciaz nachodzi mnie strach i tak jak niejedna z was najchetniej sprawdzala bym co tydz ale usg nie jest najlepsze Z taka czestotliwosci rozwiazaniem a serduszka pani doc nie chciala jeszcze szukac przez doplera.:crazy:

Tusen,
czy dostalas ten ktory zamowilas? Jaesli pisalas to przeoczylam sorki:baffled:

Niezle sny Zebrra :)) Oby takie zawsze:*

Ja mam jekies horrory bardzej, Ironia a jaki sennik uzywasz? Jakis z netu?

Ostatnia edycja:
reklama
bry...

ale sie wyspalam :-) jak nigdy dziecko moje spalo do 7,30 :-)

nooooo a u mnie w domu 13 stopni raptem :dry: ide dzis to zglosic... grzejnikiem sie wieczorem dogrzewalismy masakra!

Do góry