reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

martadelko ale mi ćwieka zadałaś! przecież to nie tak dawno, a ja nie pamiętam! wydaje mi się, że w tym czasie (tak mniej więcej) dostała od cioci taki kuferek przezroczysty (okrągły, z miękkiego przezroczystego "czegoś" na zamek) pełny kucyków i jednorożców z akcesoriami do czesania ich grzyw (ale nie takich ze skrzydłami filly fairy czy coś); kucyki i jednorożce w różnych kolorach i wielkościach (bardzo urocze, sama się nimi czasem bawię z dziećmi):tak:najdrobniejsze akcesoria zostały schowane (bo nieodpowiednie poniżej 3 lat), ale generalnie prezent b.udany i dzieciaki się tymi kucami do teraz bawią - oboje z L.:tak:jak była u nas dziewczynka ok. 1,5r. też się na nie rzuciła od razu:tak:więc może coś takiego właśnie?

reklama
hmm dostalam umowe na rok w bobasie :nerd: i sama nie wiem co myslec.. niby fajne zabezpieczenie ale ciagle dom i dom... z drugiej strony nie oplaca mi sie siedziec za 1500 w biurze po 8 godzin :baffled::baffled:

andariel a czy to już wiek na kredki? rysowanie? czy to za wcześnie?
edit: a zabawa z lalkami? układanie do snu? kurcze dałaś tego linka a tam ponieżej drewniane łóżeczko dla lalek, ale czad:-D

Ostatnia edycja:
aestima no co TY?:szok: wow, Miesio zdolniacha:tak: teraz coś sobie przypominam jak pisałaś, chyba Madzioolka wtedy włączyła się w temat...
bo w ikei też fajna tablica na stojaku... jejku bym sama chciała takie łóżeczko dla lal i tablice buhahahaha
a gdzie mogę takie kredki kupic???

Martadelka, po psostu sobie bazgrze, ale lubi to, woli nawet długopisem niż kredkami a kredki ma na bazie wosku pszczelego i można je wkładać do buzi. są też w necie takie na paluszki nakładane- pierwsze kredki

andariel a czy to już wiek na kredki? rysowanie? czy to za wcześnie?
edit: a zabawa z lalkami? układanie do snu? kurcze dałaś tego linka a tam ponieżej drewniane łóżeczko dla lalek, ale czad:-D
jak najbardziej kredki - kiedyś wklejałam gdzieś linka do takich non toxic (i do tego niezniszczalnych); ale to pewnie od dziecka zależy - Nina na etapie Leosia lubiła sobie bazgrać (po mamusi, ha!), a synek tak średnio, raczej sobie pomacha kredkami i popuka w stolik jakby grał na perkusji;

łóżeczko dla lalek tez było u nas szałem w pewnym okresie, ale np. teraz kompletnie ją nie interesuje (a jak nauczyła się wołać na nocnik, to był czas, że tylko w tym lalkowym łóżeczku kupę robiła - w pampka oczywiście:-D); no i pytanie czy to jednak nie za duży prezent - bo takie łóżeczko już jednak miejsce zajmuje;

jeszcze mi się przypomniało, że tuż przed 2 urodzinami Ninka dostała od nas lalę Agatkę (wersja noworodkowa, w pampersie, z nocnikiem, butelką, śliniaczkiem, smoczkiem i grzechotką) - i bardzo jej się podobała:tak:i do tego łóżeczka się mieściła:)

albo jeszcze puzzle Trefla - są takie 2+ bardzo fajne:tak:

reklama
oj to jak na necie to nie zdąże, bo to na tą sobotę, zaproszenie dostaliśmy w niedzielę...
a dajesz jakis grubszy papier w sensie blok czy idzie mu 'malowanie' na zwykłym papierze?:-)

Do góry