reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Kasia to sie napracowałaś wczoraj ale chyba miałaś z kimś Kubika zostawić bo ja przy Mateuszu to bym prawie nic nie zrobiła, a wit. D podajemy jak mi sie przypomni ale średnio co 3 dzień
Adariel ja też miałam takie wrażenie ze to ciągle cisza przed burzą, ale dziś znów jestem przygotowana na burze, więc spoko ;-)
A co do Ninki i jej objawów kurcze widze podobieństwo u Mateusza... poci sie, teraz mniej ale jak był malutki więcej, dupka zeszczypana co chwila... napisz cos wiecej jakie jeszcze objawy miałą Ninka
Trasiu napisz co u Ciebie, oprócz tego że czujesz sie nieciekawie to mam nadzieję, ze wszystko ok :-)
Doris miłego wypoczynku :-) i wbijaj oknami i drzwiami :-)
Marta zapraszam do nas mamy piękne słońce :-) a takich artykułów ja nie czytam bo potem mam wizje... brrrr a jest to mozliwe - dziewczynki!?
Larvunia hej jak zdrówko dzieciaczków lepiej?
Zołza no to faktycznie dzielna kobitka kciuki dla niej za dobre i szczęśliwe rozwiazanie &&&&&&&&&&&&&&
Madzioolka mnie też takie przedłuzanie spania wykańcza, a teraz to zasypianie wcale wczoraj wstawiłam na zupe o 22:szok: i kończyłam o 23.15!
poranna kupę też M. przewija ;-)
Asinka ale jak masz odwiedziny to może przełożymy spotkanie? Ale żeby nie było że sie wymiguję. Pod warunkiem że będzie pogoda to ja na pewno przyjade a Misia nie wiem jak sie odezwie to dam jej znać

reklama
hej kobitki
ja dzisiaj troche spokojniejsza ale gdzieś tam nerwy mi zostały z wczoraj ale do rzeczy, moja mała źle się czuła wczoraj, do końca nie rozgryzła przyczyny:baffled: ogólnie chyba wszystko razem, czyli wyszła jej ostatnia dwójka, bolał brzuszek, pogoda, niewsypsanie i była totalnie do tyłu, ospała, nie chciała się bawić, smutna, wierciła się (widać, że w brzuszku coś się działo) i leżała!!! ja oczywiście dowiedziałam sie na samym końcu o wszystkim ale nie chcę o tym pisać, bo to dla mnie starsznie przykre... Najażniejsze, że po tym jak zrobiła kupsztala i kimnęła się, odżyła i była pełna życia i radosna:-) ale strachu mi przysporzyła...
Doris
ale Ci fajnie:-) zazdroszczę wypadu nad jeziorko, wypoczywaj (o ile przy małej osóbce można odpocząć;-))
marta u nas też pochmurnie:-(
kasia ja nie karmię od miesiąća, ale wit d już dłużej nie podaję. I czy Ty wczoraj miałaś jakieś nadludzkie siły???;-) daj znać jak u ortopedy&&&
madzioolka my byliśmy do 20,30 na dworze, też wszystko 'opóźnione' bo mała spała do 17,30 i padła dopiero po 22, skąd te nasze dzieciaczki mają tyyyle siły???
moon powodzenia z przeżyciem wizyty teściowej:-) i to nie był sarkazm:-D
ironia zaraz lecę na zdjęcia, mam nadzieję, że jest tam fota Beniego w nowej fryzurze:-)

kati gratulacje co do spania bez cycucha!!!:-) i z gotowaniem zupy mam tak ostatnio cały czas... albo wysyłam M na podwórko z małą (po 18, bo przed 18 jesteśmy dopiero w domu...) i wtedy szybciorem do kuchni
doggi :-D:-D:-D

andariel mam metlik po Twoich opisach odnośnie wit d a przede wszystkim odnośnie wody...
Trasiu jak samopoczucie? jak kręgosłup?
lavrunia jak zdrówko u Was?

hej!
asinka... o to cholernie niefajna wiadomość z tym wypadkiem; ja jak się dowiaduję, że ktoś w mniej więcej moim wieku zginął czy umarł przez chorobę to się pozbierać nie mogę;
kati - jeśli chodzi o Ninkę, to to, co mogłoby niepokoić i powinno wywołać jakieś działanie u lekarza, to: długo zarastające ciemię i mocne pocenie się główki podczas snu; no i od ponad pół roku nagle dupinka czerwona, mimo iz dziecko odpampkowane i wietrzone; niby nic, a jednak; tylko po roku lek.uznał, że ciemię już ok, odstawiamy wit.D i heja; a teraz widzisz wychodzi na to, że zaburzyła się przez to gospodarka wapniowo-fosforanowa; jak masz obawy to podpytaj konkretnie lek.czy może warto zbadać M.poziom wit.D, wapń i fosfor we krwi i w moczu + kreatyninę w moczu; i z krwi fasfatazę alkaliczną; powiedz wprost, że z takim przypadkiem się zetknęłaś i niech się wypowie;

Leo też robi kupsko rano - ponoć to bardzo zdrowo:tak:za to dziś dla odmiany nie zrobił, dzięki czemu pospał do 7:30; ale za to Ninka się zerwała o 6, więc i tak nie poleżałam;

dziś cały dzień sami jesteśmy, bo M. w delegacji i będzie w nocy dopiero (nie wiem dokładnie o której i nawet gdzie pojechał, bo się odzywamy jak MUSIMY tylko);

Cześć kobitki...

Jaka ja jestem niewyspana !! Musze czym prędzej oddać olkę na parę dni do dziadków do poznania bo wykorkuje wkrótce !!

A sąsiad dalej odp*****la szopki... jeb.ut mu w pape !!

trasia łączę się w bólu !!

Doris ALE CI ZAZDROSZCZĘ !!!! jeziorko mrrrr, mi się dzisiaj śnił mój urlop z mężulkiem :))) Kit ze jeszcze nie wiemy gdzie i kiedy ale napewno będzie... Stawiamy na południe hiszpani we wrześniu :))

Asinka strasznie mi przykro :(

martadelka Ola jak nie walnie se dobrej porządnej kupy to normalnie bez kija nie podchod ;)

dubeltówka a może to jakaś cięższa postać alergii? Ja mam nos i gardło zawalone od kilku dni i jestem na 100% pewna że to alergia, bo co roku o tej porze tak mam :)

ironia mój mój pomysł na... śniadanie, każdego dnia ( ;) ) to kawa mrożona z bitą śmietaną i do tego miseczka płatków gold flakes z mlekiem :D prze-ko-zak :))))

asinka u was zaduch, a u nas o 5 rano jak pierdyknęło to aż się obudziłam (jeszcze nigdy burza mnie nie obudziła !!!) ale to co się wczoraj działo to masacra jakaś bez kitu, i mega się zdziwiłam ale Olka ani drgnęła nad ranem jak ta burza szalała !!

reklama
kasiawilde no wlaśnie gdzieś czytałam, że żywiec słabo wypada w testach, z tego co pamiętam ma mocno niestały skład, primaverę dobrze oceniali, stąd moja decyzja w kwestii wody
ale kobito roboty odwaliłaś:szok:jak na mnie to w dwa dni może bym się z tym uwinęła
&&&&& za lekarza, daj znać co powiedział! wit D podaję 2-3 razy w tygodniu
kati gartulacje! Jak wczoraj czytałam jak mądrze Mateuszowi tłumaczysz to aż się wzruszyłam:tak:
trasia a kręgosłup lepiej chociaż?
andariel co dziś gotujesz?
Doris hej! jak mama? chyba już dobrze, skoro nad jezioro jedziecie?
marta super, że pracę już masz na wrzesień zapewnioną! Kiedyś czytałam jakiś artykuł na temat obrzezania dziewczynek i koszmarne to było...ja mam za słabe nerwy
larvunia hej!
zołzik dla mnie koleżanka lekko nieodpowiedzialna...mam taką w pracy, nieopierzone to jeszcze, ze 23 lata ma(chodzi mi raczej o dojrzałość emocjonalną i psychiczną), na początku ciąży duże krwawienia, odklejająca się kosmówka, później skracająca się szyjka. Ma termin na wrzesień a do końca maja pracowała chociaż miała zalecenie leżenia. Dla mnie to głupota po prostu tak narażać dziecko. Teraz jest w 28tc i pisze, że jeszze niecałe 2 m-ce i pewnie urodzi. Co za idiotka.
Madzioolka maszyna Mai nie budzi?! Kaska dopłynęła?;-)
asinka tulam:*, taka informacja, nawet o byłym, to szok...u nas od rana pochmurno i na deszcz się zbiera
martadelka widzę, że znów teściowie podpadli...tulam i cieszę się, że z Emilką już dobrze. To najważniejsze. Wit. D chyba jednak powinnaś te 2x w tyg dawać, chyba, że lekarz zakazał
andariel Mai szybko bo w 11 m-cu całkowicie ciemię zarosło i nasza neurolożka właśnie dlatego zaleciła zmniejszenie dawki do 2-3 razy/tydz. Już sama nie wiem ile powinnam dawać, bo pediatra codziennie kazała, a przecież wit d i w mm jest i Maja coś tam wytwarza
dubeltówka bidy z Was, dobrze, że z D jedziesz, bo sama chora to masakra. Może dziewczynkom przejdzie do pt, a Ty w pl się doleczysz. Pączek nie wyleczył?
Doggi mój sąsiad na tarasie zrywa płytki i młotem pneumatycznym napier...Łączę się w bólu...

Zapomniałam się przywitać:sorry: napisać co u nas - nocka do d...Maja kilka razy się budziła, rano po 6 już na dobre, ale przetrzymaliśmy ją w łóżku, o 7.30 zjadła mm na 180 ml wody(wyczyn normalnie!!!) i w kimkę poszła, spała godzinkę z nami jeszcze. No i mam teściową ale o tym już wiecie

Ostatnia edycja:
Do góry