reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

mój syn nie chce w nocy spac, jest tagedia od tygodnia wiem ze on tez przezywa ze nie jest ze mna tylko z obca baba itd ale ja z rana jestem nieprzytomna, ten placze w niebo głosy a ma sucho, jest najedzony, napity , posmarowane na dziąsła żelem przeciwbólowym i jest przytulony nawet jak spi z nami w łóżku to co co chwile plącze nie wiem co jest ale długo tak nie pociągnę...

reklama
aha mam wezwanie do skarbówki, mam im udowodnić ze mam tak duży zwrot, ok wezmę akt urodzenia małego i co jeszcze bo nie bardzo wiem jak udowodnić np macierzyński :confused: jakieś pomysły???

Hej Dziewczyny, współczuję nieprzespanych nocy i zupełnie nie wiem co doradzić bo poza cycowymi wstawaniami miałam może raz czy dwa podobny problem który sam przeszedł :baffled: A ja dziś spałam do 10.30. :zawstydzona/y: bo Młoda u Babci a pogoda nierowerowa - słychać po odgłosie kół samochodów - a taki był plan na poranek. :wściekła/y:
Ja - Zołza - współczuję Ediemu, zastanawiam się skąd się takie zapalenie ucha bierze. :baffled: Ja tak z tyłu głowy miałam ten temat odnośnie podróży samolotem - tu zawieje, tam dmuchnie, w samolocie duszno potem wyjście na zewnątrz gdzie wieje - nie zawsze jest rękaw - zmiana temperatury ale dzięki Bogu się udało. :happy:
Martadelka - a co mam zrobić ? :-D Dzięki Bogu Młoda też się umie znaleźć - myślę, że to po Tacie też. :-p
Aestima - a ja właśnie słuszałam gorzej o prywatnych, przynajmniej w Wawie jest tak, mniejsze wymagania w stosunku do kadry, zero nadzoru bo w sumie taki właściciel nie ma żadnej "góry" nad sobą. No i jeszcze co do obsady jest ona mała i jak któraś pani pójdzie na zwolnienie w szczególności dłuższe czy macierzyński staje się to dramatycznym problemem kadrowy a jak więcej niż jedna na raz to już wogóle pat. W samorządowych jakoś to jest inaczej ogarnianie. Plus nie słyszłam o żadnej Radzie Rodziców w prywatnym czy dniu otwartym - w Wawie jest 16.06. dla wszystkich nie tylko przyjętych - a ja lubię i wiedzieć i mieć wpływ. A moja kuzynka jest terapeutą dziecięcym. Ale jeśli Ty zechcesz założyć domowy żłobek to napewno będzie super
:-D
Traschka
- wiem wiem, ja znam te opowieści opiekunkowe, o kamerach, o kradzieżach choćby dzieciom ze skarbonki :baffled:, o coraz większej postawie roszczeniowej itp. Najlepiej się załatwiła chrzestna Młodej której rzeczona po prostu weszła na głowę za uważam nieprzyzwoitą kasę i świadczenia dodatkowe. Moja :-( nigdy nie usiadała nawet jak Młoda spała i zawsze sobie znalazła coś do zrobienia jeśli nie zostawiłam jakiś próśb. Czasem nawet nie tylko ze mną myślała ale i za mnie. :szok: Nie było mi żal żadnej zapłaconej złotówki a nawet na warunki wawski były to kwoty niemałe.

dzień dobry!
ależ pogoda dodupna, wszystkiego się odechciewa...
martadelka
nie stresuj się kobieto, wszystko będzie ok, nie ma innej możliwości :) rozumiem, że imprezę robicie w domu? dużo gości? będę trzymać kciuki! no i hmm, to podbudowujące, że inni też mają czasem ochotę rzucić wszystko w cholerę ;) no i pochwal się nową fryzurą!
moon jak tam weekend u rodziców? zaglądasz do nas? ;)
larvunia szkoda, że chwilowo taka porażka z pracą, ale myślę, że jak będziesz drążyć, szukać, próbować to na pewno coś się znajdzie!!
Aestima i jak rozmowy? no i napisz koniecznie coś więcej o pomyśle żłobka! ja niestety znam mrożące krew w żyłach opowieści i o nianiach (najgorsza skończyła się w sądzie bo niania dosypywała dziecku środki uspokajające do mleka) i o żłobkach, wiem, że to w dużej mierze kwestia szczęścia, ale na razie wolę nie myśleć co bym wybrała...
Madzioolka a jak tam dzisiejsza nocka? mam nadzieję, że powtórka z wczorajszej :)
trasia co do picia to powiem Ci, że mój Kubik tak samo wody nie tolerował... myślę, że zaczęłam mu podawać wodę jak miał mniej niż pół roku i jak wypił 10 ml dziennie to był sukces... dopiero od jakiś 2 tygodni jest poprawa, wczoraj wypił przez cały dzień 80 ml!!! także próbuj dalej... daję z butli, bo na dalsze wypróbowywanie niekapków już mnie nie stać :/
cieszę się, że teściowa lepiej się czuje :) no i fakt z biznesem pewnie wystartujesz po wakacjach :) czyli co robisz w wakacje? lekcji żadnych? a koncerty, nagrania itp?
a co do byłych związków to widzę, że też masz 'ciekawe' przeżycia, współczuję :/ ale co nas nie zabije to nas wzmocni, mi to dało wiele pewności siebie (już po rozstaniu) i teraz wiem, że na pewne rzeczy w związku po prostu nie pozwolę, dla mnie brak szacunku i przemoc (psychiczna i fizyczna) wykluczają miłość :/
ironia jak tam u Was? u mnie rosnące ósemki dwa razy skończyły się u chirurga szczękowego :/ zdrówka!
zołzik zdrówka dla Edisia, dzielny chłopak! na szczęście tak szybko trafiliście do lekarza!
Asinka gratuluję kolejnego ząbka! a jak dzisiejsza nocka? lepiej?
mamusia nie wiem co Ci poradzić, chyba tylko zacisnąć zęby i przeczekać :/ czemu sama z tym wszystkim zostałaś?
forever no to sobie pospałaś :) a ja chyba coś przegapiłam, co w koncu stało się z Twoją nianią? miała jakieś problemy z kręgosłupem tak? nie ma szans na jej powrót?

no i moje dziecię wstało, miłego weekendu drogie Panie :)

Ostatnia edycja:
dzien dobry! Co za pogoda, a rano bylo tak pieknie... ja juz po zajeciach, fajne mam te nowe pieciolatki, strasznie szybko wszystko lapia i juz dolaczyly do grupy "starych" uczniow na grupowkach. Jednak doswioadczenie w pracy strasznie duzo dalej, widze ze potrafie duzo lepiej wyegzekwowac pewne rzeczy. Dzis jeszcze do zagrania slub i randka z mezem - mama przychodzi nianczyc Marysie po poludniu :-)

kasia
tak, ruszam dalej z biznesem po wakacjach. Mialam jeszcze troche telefonow w ostatnim miesiacu i zapraszalam wszystkich od wrzesnia. No i cala akcje reklamowa rusze jeszcze raz koncem sierpnia + koncerty w kilku przedszkolach.
Dla mnie podobnie, zwiazek o ktorym pisalam mial miejsce baaardzo dawno temu, mialam wtedy 15 lat ale juz wtedy czulam sie w tym zwiazku jak stlamszona, ciagle dolowania, no masakra, isnte emo. Dla mnie to nie do przejscia, uwazam ze tacy ludzie nie beda nigdy potrafili zbudowac normalnego zwiazku chyba ze przejda jakas terapie. Ale i to niczego nie gwaantuje. Tak naprawde ogromnie takim ludziom wspoluczuje. To straszne nie potrafic docenic niczego wokol siebie, byc wiecznie zawiedzionym swoim zyciem i jednoczesnie nie robic nic zeby je zmienic.

mamusiu oj... chyba niewiele mozna z tym zrobic:( Naprawde trzeba przeczekac choc wiem, ze jestes wykonczona. Tymek szybko przywyknie a ty sie nie lam, bo to niestety normalna reakcja. Daj mu jeszcze troszke czasu.
nie rozumiem dlaczego masz udowadniac skarbowce zwrot podatku? Masz udowadniac, ze bylas na macierzynskim i rodzialas?? no wiesz co?? Moze jeszcze lekarz cie bedzie badal czy na pewno przeszlas porod!! Co za kraj, nawet macierzynskiego sie czepiaja!!!

zolza jak Edi dzisiaj?

Forever
zapalenie ucha bierze sie glownie z dostania sie do ucha jakiegos plynu, np lekko zalane mlekiem czy woda, czy wlasnie katarek ktory splywa do gardla i do uszka. Sa dzieci, ktore w dziecinstwie przechodza zapalenie ucha wielokrotnie, to tak jak z zatokami. Raz zlapiesz i moze nawracac.

Ironia
sciskam i naprawde wspoluczje :(( Wiekszosc moich znjaomych musiala osemki usuwac, jak u ciebie bedzie?

Asia co u was? Jak sie czujesz i jak sobie radzisz?

reklama
heja mamy dwa nowe ząbki :D dwie ósemki moje :-D:rofl2: już po bólu :) mam fajne ostre kiełki :rofl2:

asinka- pewnie ze mozemy sie spotkac ! mam tylko nadzieje ze pogoda dopisze bo jutro ma byc tylko 13 stopni :-( jak cos to pisz na priv :-D

ufff...zmeczona jakas jestem... wypilam szklanke winka i mi ciepło :zawstydzona/y:

Do góry