reklama
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
Olga - ja mam bardzo wysokie FT3 i FT4 a TSH z kolei tragicznie niskie i wynosi 0.005
usg też nic takiego mi nie wykazało, ok dzięki Kochana
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Witajcie
Przyjechałam dziś do Świnoujścia więc od jutra zaczynam z Julią nadmorskie spacery.
Teraz lecę nadrobić wątek główny, Julia już śpi więc może trochę poczytam.
Przyjechałam dziś do Świnoujścia więc od jutra zaczynam z Julią nadmorskie spacery.
Teraz lecę nadrobić wątek główny, Julia już śpi więc może trochę poczytam.
mysia23
mama dwójeczki
wpadam tak szybko się przywitać..
miałam posiedzieć, poczytać was, odpisać, ale moje dziecię nie daje mi szans..od 3 tyg. daje czadu wieczorem i w nocy...i ciągle się budzi....wyglądam jak duch, takie mam podkrążone oczy
Weekend minął bardzo imprezowo, w sobotę urodziny męża, wczoraj bratanka męża, męczące to....w sobotę zrobiłam sałatkę i potrawkę z fasoli, kupiłam torcik i miał być tylko nasz najlepszy przyjaciel z rodzina, a zwaliła się całą nasza rodzinka..ale fajnie było, mężowi bardzo miło..za to ja zmęczona sprzątaniem do 2 w nicy, a później wstawaniem do dziecka i rano o 6:45 już na nogach...szybko do Kościoła i na zakupy prezentowe bo na 16 u bratanka męża musieliśmy być..powrót poźno, odbiór Juli, umyć zaspanego w drodze synka i młodą zbytnio juz przetrzymana i bardzo marudną..
od rana dziś czuje dreszcze, chyba mnie przewiało bo i szyja mnie strasznie ciągnie, Julia ma meeega katar i kaszel jej się zaczyna...ja się nie wykaraskam z tych chorób...spacer to chyba dopiero zaliczymy z małą w kwietniu jak tak dalej pójdzie..
ocho, juz ryczy...lece...
miłego wieczorku..
miałam posiedzieć, poczytać was, odpisać, ale moje dziecię nie daje mi szans..od 3 tyg. daje czadu wieczorem i w nocy...i ciągle się budzi....wyglądam jak duch, takie mam podkrążone oczy
Weekend minął bardzo imprezowo, w sobotę urodziny męża, wczoraj bratanka męża, męczące to....w sobotę zrobiłam sałatkę i potrawkę z fasoli, kupiłam torcik i miał być tylko nasz najlepszy przyjaciel z rodzina, a zwaliła się całą nasza rodzinka..ale fajnie było, mężowi bardzo miło..za to ja zmęczona sprzątaniem do 2 w nicy, a później wstawaniem do dziecka i rano o 6:45 już na nogach...szybko do Kościoła i na zakupy prezentowe bo na 16 u bratanka męża musieliśmy być..powrót poźno, odbiór Juli, umyć zaspanego w drodze synka i młodą zbytnio juz przetrzymana i bardzo marudną..
od rana dziś czuje dreszcze, chyba mnie przewiało bo i szyja mnie strasznie ciągnie, Julia ma meeega katar i kaszel jej się zaczyna...ja się nie wykaraskam z tych chorób...spacer to chyba dopiero zaliczymy z małą w kwietniu jak tak dalej pójdzie..
ocho, juz ryczy...lece...
miłego wieczorku..
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
MRSMONN....dziękuję :-). Nad morzem zawsze odpoczywam :-). A co do ząbków to tak jak pisalam wcześniej - Julii wyszły bez żadnych widocznych objawów na dziąsłach, żadnego zaczerwienienia, nic nie bylo. Buziaki dla majeczki
MARTA24....o 5.30 to my z Julią przewracamy się na drugi bok i tak śpimy do 8,30 :-).
MADZIOOLKA...Maja dalej zasypia przy cycu czy starasz się ją odzwyczajać i dlatego płakała???
MAMUSIA...ja myślę, że powinnaś jeszcze do innego endo pójść na konsultację, bo jak mowisz, że się źle czujesz po lekach a lekarz jeszcze Ci je zwiększa to dziwne mi się to wydaje. ja wiem, że to kolejne koszty ale zdrowie najważniejsze.
IRONIA...to ile Beniulek ma już ząbków???
MISIALINA...to i tak u Was lepiej z łóżeczkiem, bo Julia śpi do ok 23 w łóżeczku a potem z nami i ja też nie mam siły karmić, usypiać i odkładać do łóżeczka, bo to karmienie jest bardzo częste...szczególnie pomiędzy 3 a 6
DUBELTÓWKA...jak samopoczucie???
TUSEN...witaj znów!!! No my chrzcimy 18 marca, dziś własnie bylam załatwiać lokal na obiad ale już wszystko załatwione więc mogłam spokojnie wyjechać nad morze. Sukienka zamówiona, okrycie wierzchnie juz jest :-)
TRASIA.....jakoś ja sobie nie wyobrażam Ciebie krzyczącej na Marysie. A jak jej kupka? Wszystko dobrze?
ANDARIEL...ospa??? Oj to będziesz miala dwójkę z ospą. Jak piszesz o maściach to dziwię się, że lekarze jeszcze je przepisują. Moj Damian leżal długo w szpitalu z zakażoną ospą (miał wtedy pół roku) i to właśnie przez maść i puder bo podobno już wtedy były wskazania aby dzieci smarować tylko takim czymś fioletowym (nia pamiętam nazwy)
ZOŁZIK...to masz dużo zajęć przy dwójce Maluchów. Ale pewnie widok słodki jak się razem bawią
OLGA, AESTIMA...witajcie
Udało mi się odpisać, net jest więc jeszcze poczytam wątki poboczne.
Buziaki dla Wszystkich i spokojnej nocki życzę
edit
MYSIA...witaj i nie daj się chorobie!
MARTA24....o 5.30 to my z Julią przewracamy się na drugi bok i tak śpimy do 8,30 :-).
MADZIOOLKA...Maja dalej zasypia przy cycu czy starasz się ją odzwyczajać i dlatego płakała???
MAMUSIA...ja myślę, że powinnaś jeszcze do innego endo pójść na konsultację, bo jak mowisz, że się źle czujesz po lekach a lekarz jeszcze Ci je zwiększa to dziwne mi się to wydaje. ja wiem, że to kolejne koszty ale zdrowie najważniejsze.
IRONIA...to ile Beniulek ma już ząbków???
MISIALINA...to i tak u Was lepiej z łóżeczkiem, bo Julia śpi do ok 23 w łóżeczku a potem z nami i ja też nie mam siły karmić, usypiać i odkładać do łóżeczka, bo to karmienie jest bardzo częste...szczególnie pomiędzy 3 a 6
DUBELTÓWKA...jak samopoczucie???
TUSEN...witaj znów!!! No my chrzcimy 18 marca, dziś własnie bylam załatwiać lokal na obiad ale już wszystko załatwione więc mogłam spokojnie wyjechać nad morze. Sukienka zamówiona, okrycie wierzchnie juz jest :-)
TRASIA.....jakoś ja sobie nie wyobrażam Ciebie krzyczącej na Marysie. A jak jej kupka? Wszystko dobrze?
ANDARIEL...ospa??? Oj to będziesz miala dwójkę z ospą. Jak piszesz o maściach to dziwię się, że lekarze jeszcze je przepisują. Moj Damian leżal długo w szpitalu z zakażoną ospą (miał wtedy pół roku) i to właśnie przez maść i puder bo podobno już wtedy były wskazania aby dzieci smarować tylko takim czymś fioletowym (nia pamiętam nazwy)
ZOŁZIK...to masz dużo zajęć przy dwójce Maluchów. Ale pewnie widok słodki jak się razem bawią
OLGA, AESTIMA...witajcie
Udało mi się odpisać, net jest więc jeszcze poczytam wątki poboczne.
Buziaki dla Wszystkich i spokojnej nocki życzę
edit
MYSIA...witaj i nie daj się chorobie!
Witam wieczornie
Weekend na zajeciach - za tydzien znowu . . .
W niedziele M. zabrał dzieciaki do tesciowej
by sie nimi nie zajmowac za duuzo - Oli ryczał cały czas, bo on trudny charakterek ma i trzeba go do wszystkiego przekonywac, a mnie jeszcze nie bylo z nim, a do M. tez nie przyzwyczajony - jako do dajacego poczucie bezpieczenstwa.
Tesciowa przekarmiła Amele i mała odchorowała to w nocy, naszczescie Olek nie daje sobie nic wmusic.
Ugotowałam dzisiaj pomidorowa i ide zaraz spac bo głowa mnie boli.
Dobranoc wszystkim.
Weekend na zajeciach - za tydzien znowu . . .
W niedziele M. zabrał dzieciaki do tesciowej
![wściekła :wściekła/y: :wściekła/y:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/realmad2.gif)
Tesciowa przekarmiła Amele i mała odchorowała to w nocy, naszczescie Olek nie daje sobie nic wmusic.
Ugotowałam dzisiaj pomidorowa i ide zaraz spac bo głowa mnie boli.
Dobranoc wszystkim.
Doris, na razie bawią się raczej obok siebie, ale początki interakcji są - i jest to przesłodkie :-) Ediś dziś marszczył nosek i fukał do Krysi, a ta się cieszyła ;-) :-)
My nad morze jedziemy latem... Ja chcę cieeeepłoooo! :-)
Buziaki wieczorne.
My nad morze jedziemy latem... Ja chcę cieeeepłoooo! :-)
Buziaki wieczorne.
mamusia - olej babe i idz do innego...
duzo takich staruchow bez pojecia sie teraz panoszy eh
tez przez to przechodzilam ! doslownie podobnie wygladala moja wizyta u pani starej endo a u jakiegos normalnego doktora... w koncu sie wkurzylam i chodzilam po tabletki do gina (bo ma taka mozliwosc wystawiania) na podstawie wynikow..
moj tata miał jodowanie - jakos mu cos tam wypalali jodem.. miał nadczynnosc... i po tym nie mozna 2 tyfodnie zblizac sie do dzieci bo sie jest napromieniowanym ponoc![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
doris - narazie ma dwa żebole ale ida kolejne bo dziasla bardzo miekkie i mlody marudny![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
lece lulu![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![Wściekła(y) :angry: :angry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/angry.gif)
moj tata miał jodowanie - jakos mu cos tam wypalali jodem.. miał nadczynnosc... i po tym nie mozna 2 tyfodnie zblizac sie do dzieci bo sie jest napromieniowanym ponoc
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
doris - narazie ma dwa żebole ale ida kolejne bo dziasla bardzo miekkie i mlody marudny
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
lece lulu
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
reklama
andariel
mama super dwójki :]
Doris - no właśnie ta lekarka (z IMiD zresztą) zalecała albo gancjanę (gencjanę?-nigdy nie wiem), ale spirytusową nie na śluzówki jakby co, albo maść Antivir, która ponoć teraz się ospowe zmiany smaruje; i tez żadne pudrodermy i inne takie; tylko kurka ja naprawde nie wiem co to za ospa - tyle samo syfków co rano (dokładnie 12), nie robią się na nich pęcherze i strupy... zobaczymy co przez noc się zadzieje; rozmawialam z mamą i mówiła, że obie z siostra przechodząc ospę nie gorączkowałyśmy, nie dzialo sie nam nic oprócz swędzącej wysypki właśnie; a Ninke to nawet nie wsędzi - chodzi pokazuje, że ma kropki i tyle; zobaczymy rano!
mamusia - ja bym na bank poszła do kolejnego - ale ja mam taki charakter... muszę miec kogoś, kto wzbudza moje zaufanie (i to dotyczy zarówno moich lek., jak i dzieciowych), inaczej nie brałabym tabsów; współczuję Ci samopoczucia; a zachowanie tego sfrustrowanego babsztyla pozostawię bez komentarza;
mamusia - ja bym na bank poszła do kolejnego - ale ja mam taki charakter... muszę miec kogoś, kto wzbudza moje zaufanie (i to dotyczy zarówno moich lek., jak i dzieciowych), inaczej nie brałabym tabsów; współczuję Ci samopoczucia; a zachowanie tego sfrustrowanego babsztyla pozostawię bez komentarza;