reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie..
Dawno nie pisałam, ale powrót do pracy, potem domowe obowiązki i Weronika zabierają caly mój wolny czas.. Podczytywałam na bieżąco i trochę wiem co u Was.

Teraz doczytam dokładniej i potem coś jeszcze skrobnę.

mamusia ja kupiłam bebilon 2 w Auchan za 37 zł.

reklama
Kati, mój Ediś właśnie po mm zaczął przesypiać nocki ;-)

Mamusia, my dajemy Bebiko2, za 350g płacimy 13-14zł, ale w biedronce za taką samą cenę jest 500g, więc przeważnie tam kupujemy.

U nas rodzinny weekend. Wczoraj mieliśmy gosci i po raz kolejny Edgarek pokazał, że wchodzi w wiek, kiedy mamusia i tatuś są cacy, a reszta beee ;-) przynajmniej na początku :-p
A ja wciąż wracam wspomnieniami do piątku i naszego spotkania - bardzo bym chciała, żeby Ediś mógł częściej spotykać się z innymi dzieciaczkami - a ja z mamami ;-) :-)

kati a ja nie widzę większych zmian po mm. No moze tylko taką, że jak Weronika zje o 21 150 ml mm, to budzi się pierwszy raz o 2, a po moim mleku budziła się o 1.
A ile Wasze dzieciaczki wypijają mm na kolacje? Moja więcej niz 150 - 160 ml nie wypije. Próbowałam jej podać jeszcze cycka po tym mleku ale juz nie chce. Na opakowaniu napisane, ze norma dla takiego dzieciaczka w tym wieku to 210ml i 7 miarek mleka. Czyżby Weronika miała aż tak mało pojemny żoładek?

Saffi, wiesz, jak to jest z normami... :-p Ediś już dawno wypijał 180ml, zdarzało mu się 210, ale przez jakieś 2miesiące nie zmieniło się nic i nadal wypija tak samo. Za to teraz przy ząbkowaniu je mniej w ciągu dnia.

No wiem, ze z normami róznie bywa... Tylko dziwi mnie to,że Weronika taka kluseczka a tak mało chce jeść.. W ciągu dnia jest to samo. Od piersi sama zaczyna sie odstawiac, a taka cycowa była...

kasiawilde - beni coraz lepiej ale ja tak rozwalona i zakatarzona ze szok :(

saffi - moj wypija na noc okolo 280-300 ml kaszki wielożbozowej abo ryzowej..ale roznie to jest zauwzylam ze cyckowe dzieci w ogole mniej jedzą :) moze te na mm przywzyczajone ze im latwiej leci z butli i szybciej staja sie żarłokami jak moj beni? :) wiec sie nie martw - gdyby byla glodna to by dala ci znać :)

okorpnie sie czuje..wszystko mnie boli....siadam do roboty troche bo jutro musze zdac raport szefowi z tego co robilam w ostatnim tygodniu:dry: na dodatek mnie mdli :(

mamusia - ja daję właśnie Bebilon 2, Antek zjada tak 200-210ml i 7 miarek, czasem 1 lub 2 miarki zastąpię kleikiem czy kaszką, jak widzę, że szczególnie wygłodniały... A kupuję najczęściej w Rossmanie lub Tesco - cena tak koło 39zł.
ja-zołza - a u nas jakoś odwrotnie! Antek też już w wieku tego lęku przed obcymi, a tymczasem byli wczoraj u nas jego chrzestni, których nie widział od 2 m-cy i spędził u nich na rękach pół wieczoru! Sprzedajne mam dziecko... :tak:

... aha, a poza tym wtrąbił chyba z 10 chrupków kukurydziano-arachidowych, i najchętniej opróżniłby jeszcze resztę paczki, ale obawiałam się, że jak się uczuli na te orzechy to będzie rano wyglądał jak jeden wielki fistaszek, więc go powstrzymywaliśmy...:-D

kati83 ja też podobnie jak saffi nie zauważyłam większych zmian.Jedynie ten komfort że nie jest tak do końca uzależniony tylko ode mnie a i widzę że się najada bo może nawet zjeść do 180 ml mm a ja jednorazowo nie ściągałam 100 z piersi.

ironia
ma Benio apetycik:-)

reklama
Witajcie kochane!
My połowę weekendu znów spędzlismy u teściów. Teściowa ma guza, czekają na wyniki biopsji, ale jest duży... 2 cm w piersi i 4 cm w węzłach chłonnych obok piersi, jest załamana. Wiem, że nasza obecność z Marysią bardzo jej pomaga więc teraz dużo czasu będziemy spędzać u niej. Póki co całkowicie wierzę, że wszystko będzie dobrze uparcie trzymam sę tej myśli nie rozważając innych opcji.

wczoraj prawie cały dzeń nagrywaliśmy zdjęcia w plenerze do kolęd, bo chłopaki chcą nagrać dvd... ech dla mnie to beznadziejny pomysł i zła jestem, bo nie rozdzielili reszty kasy z kolędowania tylko stwerdzili że to będzie na płytę. A ja jako jedyna w ich gronie jestem muzykiem i wiem, że to ich granie jest fajne ale na kolędę po domach a nie na nagranie. Także przemarzłam wczoraj starsznie, bo graliśmy w śnegu po kolana w strojach. Potem przejażdżka saniami po góach (oj to było miłe), ale wróciłam tak przemarznięta, że stóp nie czułam.

mamusiu ogromnie współczuję i choroby i problemów jakie za sobą niesie. Tulę... co do karmiania, nietsety tak się czasem ukłąda z przyczyn niezależncyh od nas. Trzeba to sobie w głowie poukładać jak najszybciej zaakceptować, bo nie ma innego wyjścia. 7 miesięcy to bardzo dużo czasu, najważniejszy czas karmienia zaliczony:)

saffi Marysia zjada ostatnio max 180, ale musi być bardzo głodna. Zwykle zjada 150-160. Byl juz czas, że jadła więcej ale minął...

Do góry