reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Asinka dziękuję za kciuki. Jak chodzi o karmienie to my też cycujemy ale chciałam się zorientować jak to jest z tym mlekiem. Moje dziecko ostatnio przez kilka dni w dzień słabo chciała cyca i jadła praktycznie tylko 4 razy w przeciągu doby, a inne rzeczy to i owszem - kaszka (na moim mleku), obiadek czy jabłuszko było ok, ale teraz od dwóch dni znów ma w drugą stronę. Myślę, że to może być kwestia zębów. Dlatego chciałam się zorientować ile Wasze maluszki jeszcze dostają mleka ewentualnie cycusia. Moja Moja Natka jpierś dostaje od 4 do 7 razy na dobę + raz dziennie kaszka na moim mleku. I pomyślałam, że oczywiście nie mam pojęcia ile tego mleka powinna jeszcze dostawać.... Jak czytam, że na żądanie to mnie to nawet orientacyjnie niczego nie mówi, bo u nas zawsze z tym żądaniem było kipsko - to ja musiałam proponować...

Trasia a może to zęby? Moja Natka też od paru dni znów w chuście na mnie wisi bo ja nie daję rady z jej jojczeniem ale wiem, że cierpi:-( Niestety posmarować dziąsełek sobie nie pozwala :(

Ostatnia edycja:
reklama
Setana ja jestem pewna ze to zeby, ale to juz tak dlugo trwa,,, zaczelo sie dzien przed sylwestrem ale ostatnie dni to apogeum, Na poczatku nie dawala sobie posmarowac dziaselek, nie smakowal jej ten zel ale teraz sie przyzwyczaila do jego smaku i jest ok, Ale zel pomaga na 10 minut max, potem znowu jeki, Zal mi jej, strasznie sie bidulka meczy,

A jakich żeli używacie na ząbkowanie?? Ja miałam Bobodent, ale on nie działa już na Tymka. Czytałam o Osanit, ale to jakieś homeopatyczne granulki, ale ponoć działają... Co polecicie??

Asinka hehe, to musisz byc naprawde zmeczona:)))

Setana Marysia przezywa bunt chustowy i nie daje sie zamotac, U nas wiec tylko rece, CO do ilosci mleczka, to pamietam ta niepewnosc kiedy Marysia byla tylko na piersi, czy sie najada czy nie,,, tym bardziej ze nasze maluchy w kwestii jedzenia byly dosc podobne, Nie ukrywam ze teraz lepiej mi psychicznie pod wzgledem tego, ze widze ile Marysia faktycznie zjada, Czasem zje malo to potem wiem ze bedzie wczesniej glodna, latwiejsze jest wszystko do ogarniecia, Co nie zmienia faktu ze zazdroszcze wszystkim, ktorzy jeszcze cycola,

no i przepraszam za te przecinki zamiast kropek, wiem ze to irytujace ale moj klawisz "kropka" nadal nie dziala pomimo czyszczenia, alt tak samo,,,

DO WSZYSTKICH MAM ZĄBKUJĄCYCH DZIECIACZKÓW - wypróbowana metoda na jęcząco - płaczące marudy : CAMILIA. Polecam mojej córeczce wychodził jeden po drugim i nic nie pomagało prócz tego specyfiku.

Setena
Co do mleka;
8 - 210 wody + mleko
przed 11 owoce
13.30 - 210 wody + mleko
przed 16 - obiadek
18.30- 240 wody + 5 mleka + 7 miarek kaszki mleczno ryzowej (gluten)

Co do spania to usciski dla wszystkich niewyspanych.

Nie chwalac sie ;-) Olek po mleku o 18.30 trafia do łózeczka pogada i ok. 19 spi wstaje ok 8 no czasem sie obudzi w nocy raz ale wtedy smoczek i spimy dalej. A w dzien spi ok 3 h.

Poamietam ze chyba Aestima miała swego czasu problem, ze Miesio budził sie w nocy i chciał sie bawic bo był wyspany.

Tak piszecie o tych obiadach a my znowy w barze mlecznym - dalej remont w kuchni.
Spadł mi dzisiaj obiadek bobovity z parapetu bo nie mam dostepu do lodówki to otwarte trzymam za oknem- mieszkam w kamienicy, ale tak na oko to tak pierwsze pietro w bloku. Spadł na podwórko-beton i nic nawetryski.

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry
My już po nadmorskim spacerku. Pogoda brzydka ale na szczęście nie padało. Pokarmiłam mewy i łabędzie.
Teraz staram się nadrabiać zaleglości ale dziś net bardzo slabo działa więc nie wiem na ile mi się uda wszystkim odpisać.
W kazdym razie pozdrawiam Was Wszystkie i przesyłam buziaki.

Trasia...widzę, że już przerobiłaś wszelkie możliwości i dalej nie działają klawisze. Może się same naprawią jak się SAME popsuły ;-)

Setana...jak waga Twojej Natalki? Julia przed wyjazdem ważyła.....7kg. :-) :-) :-)

Asinka...u Julii stan zębów ZERO więc nie próbowałam jeszcze żadnego żelu.

reklama
Dziewczyny ja chciałam ponowić pytanie - ile mleka na dobę poją Wasze maluszki?

Macie jakieś pomysły na prezenty z okazji dnia babci i dziadka?

My chcemy kupić kubki - takie smieszne Gazetka Rossmann, Promocje - Rossnet.pl Są na 19.stronie gazetki.

A jesli chodzi o mleczko:
7:00 - 150ml
9:00 - 120ml
11:00 - kaszka na 150ml plus owoce lub 180ml bez owoców
13:00 - deserek [owoce, chrupki]
15:00 - obiadek
17:00 - podwieczorek [owoce, chrupki]
ok.18:30 - 210ml

Do mleczka dodajemy 2 łyżeczki kleiku, a ostatnio kaszkę mannę

A jakich żeli używacie na ząbkowanie?? Ja miałam Bobodent, ale on nie działa już na Tymka. Czytałam o Osanit, ale to jakieś homeopatyczne granulki, ale ponoć działają... Co polecicie??

My mamy Calgel, stosowałam ze 3-4 razy. Działało :-)

Do góry