reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Zołzik, Michał jak wrócił z porodówki, to pierwsze co zrobił- wywalił tv:-) I też zamierzamy zgromadzić kolekcję dvd przyzwoitych bajek:tak:

reklama
Aestima, ja kolekcjonuję te z gazetek dla mam - mamy Filemona, Krecika, ale też nowsze, jak Noddy np., którego nie znałam wcześniej ;-) :-)
I gratuluję decyzji o wywaleniu tv :-) Ja już kupę lat nie mam i jestem bardzo zadowolona :-)

Jeja, ja znów czytam i odpisuję na raty:rofl2:
Trasia, nie banuj!!!!!!!!!!!!!:-)
Tylko tak chciałam się jeszcze do tej zazdrości odnieść- że 9 m-cy, to nic Andariel, u dzieci częste są reakcje odroczone. A jak najczęściej objawia się zazdrośc o młodsze rodzeństwo??? Regres! Czyli kciuk, seplenienie, teksty typu " mama, jestem Twoją małą dzidzią?", nagła ochota picia mleka z butelki. moczenie itp. Czyli dziecko wraca do zach., których już nie prezentowało od jakiegoś czasu. Mgordon, ciąża też często powoduje regres, bo nam się zdaje, że dziecko mało rozumie a ono dużo więcej wie i rozmyśla o pewnych rzeczach niż myślimy. Choć nie wiem czy te awantury Ameli z tym związane, ale istnieje na moje oko taka możliwość.

zołza
Dla Ameli zadna bajka czytana w ( tv mało oglada) nie straszna, potem chodzi i udaje złego wilka.

no wlaśnie Ninka też łazi i robi "łaaaaa" bratu - udaje, że jest potworem... jak ją pytam czego się boi, to nie mówi, że np. wilka, ale widzę, że zbiegło się to w czasie u nas - te bajki klasyki i jej lęki przed "niewiadomoczym"; czytam, że dzieci w tym wieku odkrywają wlaśnie, że jest rownież coś zlego i zaczynają się bać; czyli etap do przeczekania; byle nie zwariować!
właśnie Nina zasypia na siedząco... jak jej mówię, by poszła do swojego pokoju do łóżeczka to mamrocze z zamkniętymi oczami "Ninka nie chce spać"...a głowa lata jej na wszystkie strony;

Tak jeszcze sobie Andariel myślę, że Wasza sytuacja w ogóle jest nietypowa, bo z Leosiem było na początku ciężko, poród był niespodziewany, wszystko pewnie się wokół Małego na początku kręciło i Ninka z pewnością na swój sposób to przeżyła a teraz jak się sytuacja już dawno uspokoiła moze ( nawet nieświadomie zupełnie!) chce przesunąć uwagę na siebie? Bajki to tylko taki pretekst... I zadrość z miłością w żadnym wypadku się nie wykluczają- ja zakochana byłam w moim bracie a jednocześnie pełna zazdrości! ( między nami 9 lat różnicy)

zołza
Z krecikiem bym uwazała.:-) Amela dostała orginalnego Czeskiego i tam przez 3/4 bajki jest krecik i całkiem goły facet (straznik lesny, któremu spłoneło wszystko i krecik mu pomaga), któremu widac wszystko (łacznie w włosami łonowymi) nie jestem osoba która nie nazywa odpowiednio czesci ciała (wszystkich) ale ta bajka nie przypadła mi do gustu. Polecam Franklina.

reklama
Do góry