reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej,
U nas znów bez kataklizmu się nie obyło- uderzyłam się w głowę o szafkę mocno wczoraj i dziś dalej mnie b. boli pomimo ibupromu i paracetamolu, a nie chcę na pogotowie jechać, bo nie mam z kim Miesia zostawić:wściekła/y: Ciągle coś:no: Idę poczytać co u Was, może mi trochę przejdzie.

reklama
Ironia, &&&&&&&, będzie dobrze. Czasem myślę, że za dobrze przebadane te nasze dzieci- pewnie już śladu po dizurce nie będzie i niepotrzebnie się martwisz- znam kilka takich przypadków:tak: Ale z Benia wesołek:-) Nasz też bardzo pogodny i b. dużo się uśmiecha (aż się ludzie dziwią, że taki śmieszek), ale jak zacznie płakać, to ojeja- na całe osiedle daje:szok: Ja ponoć też taka byłam histeryczka:tak::-D

Mrsmoon
, myślę o Was, dajcie znać po &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej kochane.
Przepraszam, że ostatnio mało piszę, ale przechodzimy chyba ząbkowanie i skok w jednym :( W nocy ciągłe pobudki, od kilku dni śpi ze mną, a D. z Jasiem, bo nie miałam siły wciąż do niej wstawać. W dzień nerwy i płacz jak tylko zniknę z oczu. Szybko się nudzi na macie np., denerwuje się, ślini się, pluje, wciska wszystko do buzi. W dzień jak zaśnie to po 30-40 minutach budzi się z takim płaczem, łzy jej ciekną dosłownie, że przeważnie tylko przy piersi się uspokoi. Właśnie ją ululałam na rękach i odłożyłam do gondoli, ciekawe jak długo pośpi.
Na dodatek od wczoraj ma katar :( W użyciu frida i woda morska, ale zastanawiam się, czy mogę jej podać wapno i vit.c a jeśli tak to w jakich ilościach. Poradźcie proszę!! Mam też Nasivin, ile i jak często można.
Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale dosłownie od ponad tygodnia padam na przysłowiowy pysk :( A żeby jeszcze było mało to przez 2 dni miałam migrenę. To się pożaliłam :(

Agatko, trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Zebrra, za badania Wiki również kciuki.
Mrsmoon, za szczepienie Mai.
Aaga, i za Was również.
Asinka, buziaki dla Tymcia :)

Blusia- wapno 2,5 ml- zawsze taką dawkę pediatra nam przepisuje- czy to na przeziębienie, czy uczulenie czy twardą głowę. Czasami podawać każe 1 x dziennie a czasami 2.
cebion, juvit ( to to samo, wit c) 5 kropelek a jak miał katar, to 2 x dziennie 5 kropli. na wielki katar nasivin.

Hej

Dziewczyny....moja Julia chodzi spać po 23!!!! Zasypia ok 20, budzi się po 40 minutach i potem gada na caly głos do 23 - 23.30. Potem w nocy budzi się ok 4,5 razy na cyca. Jestem mega niewyspana!

Ironia...Twój Benio ma szmerek w sercu? Dużo dzieci ma. Moja Julia też miala i Marysia Trasi też. Nie martw się wszystko będzie dobrze.
A co do twojego wieczornego pisania - załatwilaś sobie jakąś pracę w domu, może coś przez neta?

Mrsmoon
....kciuki zaciśnięte mocno. Nie martw się! Szczepisz Hexą?

Mamusia...to Tymuś tak dziś płakał? Może to od czegoś innego. Juz jest dobrze?

Misialina....widzę, że u Ciebie podobnie z nockami. Z tym, że ja nawet nie zabieram się za usypianie Julii i ptzekładanie jej do łóżeczka, bo po prostu nie dam rady. On śpi jak mysz pod miotłą. Budzi się nawet jak jej poduszkę poprawiam.

Ironia.....Moja Julinka też jest takim pogodnym dzieckiem, nie płacze prawie wcale, stale uśmiechnięta a jak jest zła to nie płacze tylko marudzi.

Aestima.....jak będzie dalej bolała głowa to do lekarza. Mam nadzieję, że Ci przejdzie.

Muszę się Wam pochwalić, że u nas lepiej z kupkami. Julii codziennie gotuję kompot z szuszonych śliwek i podaję taki syrop dla niemowląt na zaparcia i już prawie codziennie jest kupka.
Zaraz wybiaramy się na spacer i do Rossmana. Zimno u nas bardzo, w tej chwili -1 stopień.

Blusia...witaj, pojawilaś sie jak pisałam posta :-)
Blusia...ja daję 5 kropelek wit C (Cebion), Nasivin dla niemowląt dawałam raz dziennie. A poza tym to woda morska i odciaganie Fridą

Doris, a jak boli ale nie bardzo, to też? i rodzinnego czy pogotowie?

Blusia
, tam miało być "miękką głowę" rzecz jasna, a właśnie jak Ady potylica- nasza już twarda! Jupi!:)

Hej ja po przerwie, dalej piore prasuje sprzątam, masakra przez tę cholerną naukę tak zapuściłam chate ze szok, dobrze, ze żadnych odwiedzin nie miałam:zawstydzona/y: bo było by wstyd...

W skrócie:
Traschka świetnie, ze trafiłaś na kompetentnego lekarza :-)
Aaga ale stracha sie najadłaś, jak to czytałam to aż mnie ciary przechodziły
Agata o matko, kochana współczuje, i trzymam kciuki, żeby było dobrze&&&
Ironia za Benia też kciukaski &&& chłopak zdrowy to widać :-)
Asinka spóźniony buziaczek dla Tymonka :-)
Mamusia oj biedny Tymek, serce sie kroi jak dziecko płacze a nie wiadomo co mu dolega, nan nadzieje, ze będzie już ok.
U nas szczepienia jak narazie wszystkie ok, pediatra mówiła, ze będzie temperatura bo każde dziecko ma prędzej czy później, a u nas nic. Tylko spał, ale my z Marcinem też tak mieliśmy od dzieciństwa jak choroba to śpimy i odsypiamy ją, więc Mati też to chyba odziedziczył.
Mateusz to dość pogodne dziecko czasem zapłacze ale żadko, raczej tak mruczy jak mu sie nie podoba oś.

Byłam wczoraj u pediatry (oczywiście prywatnie bo państwowo dajcie spokój) i tak, to ze sie poci to taka jego uroda, widocznie odziedziczył to po mojej rodzinie, mój brat też sie tak pocił jak był mały. Oznak krzywicy nie ma, ciemiączko ok. A to jak na brzuszku cwiczy czy jak pije to pediatra mówiła, że to dla niego ogromny wysiłek. A jak zobaczyła, jak sie "porusza" na brzuszku to powiedziała "no pięknie, leniuszek to z niego nie jest" :-)
A ta wysypka na buzi troche ją zbagatelizowała moim zdaniem, stwierdziła, ze to od proszku może jakieś babci, no ale z babciami przebya często a ta wysypka pojawia sie mu już drugi raz. No zobaczymy.

reklama
Aestima...możesz na pogotowie ale musisz powiedzieć, że to dzisiejszy świeży uraz to wtedy Ci przyjma. A jak nie to do rodzinnego po skierowanie

Kati
...witaj

Do góry